Friday, January 14, 2011

Perancangan yang teliti

Salam all!!

Adoila...bila lahh mood berblog nak kembali ni.
gambar ada je banyak.
cerita pun banyak.
tapi malas betul nak tulis hehe.

sekarang pun rina bukan nak cerita ape ape.
just nak berangan je lalala~

sebab tadi dapat surat dari BEM yang rina punya registration dah confirm.
mulalah berangan nak dapat IR (Professional Engineer) hihihi!
Ir. Rina. Phewiiitttt ;p

okeh jom start berangan.
Warning : Tak perlulah baca. Takut nanti korang menyampah kat rina plak hahaha


2011 : Start buat Master sambil kerja
2012 : Ambil CP (Competence Person)
2013 : Kawin (hahaha) + Siap buat Master
2014 : Dapat anak sorang (hahaha lagi)
2015 : Ambil ujian IR. dan apply jadi Lecturer dan lagi sorang anak (hahaha sekali lagi)
2016 : jadi lecturer sambil membesarkan 2 orang anak yang comel =_="
2017 : same jugak
2018 : same jugak
2019 : Minta cuti tanpa gaji untuk buat Phd + dapat lagi sorang anak (yes da 3 hahah adoi)
2020 : Cuti lagi dan dapat sorang anak (4 cukuplahh..alhamdulillah hihihi berangan memang best)
2021 : Cuti lagi sambil membesarkan anak. eh? lama pulak nak cuti. berhenti je lah hehe
2022 : Kerja balik (jadi lecturer) dan habiskan Phd (hopefully dapat habiskan lebih awal)
2023 : Kerja seperti biasa

fuh! dah 36 tahun baru selesai segalanya...
dulu rasa macam nak ramai anak
tapi rasanya tak boleh lah macam ni..
nanti anak tak terjaga..
suami lagi lah haha..

ape ape pun, ini rancangan hidup rina yang terbaik lah kot..
maybe rina tak jadi pun buat Master or Phd.
maybe stay as engineer
takpun berhenti buat business
takpun jadi suri rumah tangga

it depends on situation dan rezeki kan..

semoga Allah panjangkan umur dan permudahkan perjalanan hidup kita semua..
Aminnnn

^__^





14 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

dak eina 14/1/11 6:44 PM  

rina.. apesal.. dr 2020 jd 2012 balik??

Rina (◕‿◕)✿ 14/1/11 6:45 PM  

a ahlaaaaa tukarrrr jappp hehe

Dark Sengal 14/1/11 8:21 PM  

"berangan memang best"

like.like.like.like.like.

(",)

Shag 14/1/11 11:15 PM  

Draf perancangan hidup yang baik Rina! Hehe ;) Moga semua berjalan dengan lancar. AMIN!

Entri terbaru Shag : Fibroid Kandungan. Bahaya atau tidak?

delarocha 15/1/11 1:42 AM  

makk uiiii planning dia... sampai 2023... gud luck la yea

cimon 15/1/11 2:30 AM  

ade perancangan...bagus2. Semoga tercapai cita2 (^v^)

p/s: tidak merancang bermakna merancang utk gagal, makanya agan2 sebegini pon bagus (^_~)hihihi

LiFe KaMi 15/1/11 12:17 PM  

first time tgk jadual untuk 10 tahun kemudian ,hebat..
semoga rina berjaya dan happy dlm hidup..:)

Ain Atika 15/1/11 2:39 PM  

salam...wahh...dah ada plan dah tu..moga tercapai ye...

Nurulezzah 15/1/11 3:01 PM  

semoga tercapai ea rina.
kita hanya merancang, Allah yg menentukan :)

Quzer^27 15/1/11 4:08 PM  

eh..da dpt ek surat dr bem...???
epul x dpt g..
:(

Fared Isa 16/1/11 1:57 AM  

wow...quite a planning u got here..
lol...
anyway good luck and may u achieve everything that u dream off in ur life... ;)

Anonymous,  16/1/11 10:05 PM  

Selain merancang utk mendapat 4 anak tu, tentulah terlebih dahulu KENA berusaha kuat utk mendapat bapa kpd anak-anak tu! Sudah adakah calon atau calon-calonnya utk ayahanda dan bonda pertimbangkan utk kelulusan?
***Lalalalalaaaaaaaaaaaa***

Rina (◕‿◕)✿ 25/1/11 8:00 PM  

aminnnn!

epul : erk...xlame lg kot hehe

sir jbo : belummm..lalalala hehe

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top