Saturday, July 21, 2012

Berbuka puasa tak macam selalu

Selalunya rina lah orang first dekat meja. Dah siap nasi penuh pinggan dengan lauk, air jus gelas terbesar. Hehe..

Tapi hari ni totally lain.. So, peristiwa ini perlu dicatat dalam blog! Kihkih ;p

Tadikan rina cerita rina pesan dekat mak abah yang rina nak bubur lambuk & laicikang.. Tapi tiba tiba mak balik dia cakap takde..ada cendol dengan murtabak je..

Sedihnya rasa siap drama mengalir air mata hahah..adoi emosi apekah ini..

Pastu mak pujuk buat air teh o ais limau..rina pulak plan nak buka dengan horlicks oat je

So masa azan, baru la nak buat horlicks oat..minum sikit..

Tibatiba rasa teringin dengan murtabak. Makan separuh gak lah..dengan serunding. Lepas tu teguk sikit cendol.

Then tekak dah rasa lain macam..tapi tahan je..minum air teh o ais limau bagi lawan rasa mual..makan kurma bagi manis sikit mulut.

Tapi tadi masa nak ambil wuduk untuk isya..tanpa sedar rina termuntah..5 kali gak lah..sampai last last keluar air je huhuhu..penat je makan murtabak..dah keluar balik. Membazir ;p

Walaupun letih tapi rasa sangat lega..jadi dapatlah solat, recite quran & terawikh sendiri..

Sekarang tengah baring baring nak tidur..sahur je lah makan semula..hilang dah selera teringat murtabak yang terkeluar balik tadi ;pp

Ini lah pengalaman hari pertama puasa. Apepun rina bersyukur dapat puasa penuh yay!




- Posted using BlogPress from my iPhone

3 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

wawa abdullah 21/7/12 9:49 PM  

Walaupun Wawa takde muntah2 tadi..tapi 1st tym makan tym bukak pose tak abiz..kita sama.. :(

Rara Nasiha 21/7/12 11:28 PM  

Selamat berpuasa dear :)

Ardini Humaira 22/7/12 4:04 PM  

dni berbuka cepat kenyang semalam :)

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top