Monday, July 16, 2012

Takut

Tetiba nak luahkan rasa takut dekat sini..

Sebenarnya rina takut nak mengandung..takut nak beranak..
Rina macam takut sangat kalau tetiba kena warded, cucuk air..
Takut kalau kena "seluk" yang digembar gemburkan sakit..
Takut time bersalin, time contraction sampai jerit jerit..
Takut tetiba bersalin tak normal, terpaksa belah perut..

Ya ALLAH..ngerinya membayangkan..
Sedangkan tercucuk jarum dekat jari sikit pun dah over macam jari kena potong..

Tapiii

Rina lagiii takut kalau ada apa apa terjadi pada 'dia' yang sedang membentuk dalam perut ni..

Harap sangat takde perkara tak baik terjadi..:'(

Tapi apa apa pun, semuanya adalah ketentuan Allah..kita hanya mampu berusaha dan berdoa..

Semoga semuanya baik baik..

Pada kawan kawan yang ambil berat pada rina dan mendoakan kami..semoga ALLAH melimpahkan segala kebahagiaan dunia akhirat buat kalian..Kawan sekali, kawan seumur hidup, insyaAllah :)



- Posted using BlogPress from my iPhone

12 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

ELFarahin 16/7/12 9:23 PM  

Tahniah! Alhamdulillah~ :D

Anonymous,  16/7/12 11:10 PM  

ko ni pk byk sgt ni..jgn risau..cbe positifkan diri.morning sickness tu mmg biasa for 1st 2-3 months ni.lpas ni biasasya akan ok ckit..time ni la nk igt pengorbanan mak kita masa nk dpt kita dlu.pasal besalin tu there's loooonggg way to go.focus yg skrang dlu..whatever it is, pray a lot.bc alquran byk2.mmg anything can happen,tp kan kita ada Allah.igt, xde satu daun pon gugur atas muka bumi tanpa izinNya..mmg ada yg teruk, tp x ramai.cbe dgr crita org yg ok plak..ok?

S.n.Fariza 17/7/12 7:54 AM  

salam.

rina, semua org akan hadapi perasaan mcmtu. tawakal pd Allah ye. :)
lain org lain :)

maryaaaaaaa 17/7/12 8:21 AM  

jangan takut-takut eh rina... Insyaallah semua akan ok. doa banyak2, insyaallah xde pape yg x best :)

dont worry, ramai sgt kwn2 sy pun ade perasaan takut mcm rina rasa masa awal2 pregnancy, tapi insyaallah as time goes by, takut tu bertukar jadi excited. lagipun, He knows what's best for u and husband kan :) have faith in that & everything insyaallah okay. jgn risau2 sgt ye...

Ardini Humaira 17/7/12 8:41 AM  

ala... mula2 je.. dni dah masuk 7bulan lebih tau.. hehe

dilla nadila 17/7/12 9:06 AM  

RINA...
firstly tahniah sbb dah preggy
rina tau x kite pye trikh nikah same..
tp untungnye rina dah preggy while dila masih blm ad rzeki tau..
happy sgt bile dila tau rina dah preggy..dah bgtau hubby pun...
fyi, dila pun sme cm rina..sume tu dila takut...takut sgt...dah byk kali ckp ngan hubby dila takut sume tu..
mungkin sebb tu Allah belum 'bagi' dila rezeki tu kan
pape pun.......dila nak bgtau yang dila nak sgt mngndung...tahniah rina..
semoga semuanya selamat syg

~ NANA ~ 17/7/12 9:25 AM  

congrats!

juz bykkn berdoa k supaya Allah melindungi "dia" yg sedang membentuk tu :)

Mr and Ms bOZhiCkA 17/7/12 11:57 AM  

Tahniah..semoga semuanya di lindungi Allah... :-D

Rina Lia (◕‿◕)✿ 18/7/12 10:06 AM  

Elfarahin : tq dear :)
Anonymous : sapo ni aini ek hehehh. Tqtq..insyaallah aku akn cuba yg terbaik. Sedih2 tibe2 ;p ok pasni dgr yg xteruk lak heee
Fariza : tq dear, insyaallah :)
Marya : tq dear..harap2 cmtula..maybe awl lg jd Asyik pikir mcm2...hihi
Dni : wahh xlame g tu..xsabar rina nk tggu
besar..awl2 ni lg risau..
Dilla: tq dilla sbb happy utk rina :)) kan.. Cmne takut pn kita tp kita ttp nak ade anak sndiri kan :) rina doakan dilla pn dimurahkn rezeki n cpt2 dikurniakan zuriat..aminnn
Nana : tq nana..xsbr nak jd mommy cam nana :))
Ickha : aminnn tq dear :)

shera haifa 20/7/12 12:59 AM  

Insyallah smuanye xde pe2.. ;)

yayaa 21/7/12 6:10 AM  

waahh..tahniah rina..^_^

azie razali,  25/7/12 11:53 PM  

Rina,tu semua nikmat yg allah dh beri pd rina.
insya allah doa byk2, semoga segalanya dipermudahkan. jg diri leklok yeh, moga rina sihat disamping bb yg akan mmbesar, hehehe
chumel!! rina in preggy suits, xsaba nk tgk :D

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top