Sunday, February 17, 2013

Episod akhir : kabinet dapur

Rasanya rina belum blog lagi gambar full kabinet dapur.. Upload kat facebook je kot..

Ok jom tengok tempat favourite rina & mr zauj



Tema hitam & touch up sikit dengan warna putih.



Sinki yang luas. Rak pinggan tinggi untuk rina yang renek huh! Kena jengket kaki sikit hehe!

Rak pinggan plastik tu sayang nak buang so mari kita guna.



Pandangan ke sana pulak. Oven tu tak pernah guna lagi. Peralatan buat kek takde lagi. Lagipun sekarang cam tak larat je nak buat huhu.



Ni breakfast bar. Tempat makan makan sementara nak beli meja makan hehe. Tapi rina & mr zauj suka makan depan tv :p

Tempat potong potong jugak. Letak barang barang, lauk lauk. Penting gak ada breakfast bar ni.



Suka ada bottle rack & spoon rack juga.

Overall, rina sangat puas hati. Walaupun keluar duit yang banyak..tapi memang kami guna semaksimum yang mungkin hehe. Tiap kali balik ke rumah ni mesti akan berasap dapur.

Selalu mr zauj la yang masak. Rina jadi tukang kemas #letih. Tak sangka mr zauj ni hebak bab masak masak. Dia betol minatlah, lepas tu, jadi pulak tu, sedap!

Rina pun eksaited gak nak masak masak tapi rina rasa rina banyak lagi kena belajar :p tak sedap pulak wuuu sedey..

Takpe, lepas kembali "sihat & cergas", rina sambung balik belajar masak haha..adoi..korang bayangkan makcik umor 25 taon baru terkial kial nak masak..

Tapi masak memang best. Kemas yang tak best! :p




Tetiba nak tunjuk anak buah terbaru. Kakak ipar dah selamat melahirkan anak ke-2 yang sangat sangat comel! Nur Dhia Zahra kot namanya kalau tak silap.




Melting..tak sabar nak tatap wajah anak sendiri pula.. :)

- Posted using BlogPress from my iPhone

14 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

the malay male 17/2/13 4:58 PM  

saya pun tgh survey kitchen cabinet untuk rumah baru saya, brape anggaran kos kabinet rina tu?

Nini Mohd 17/2/13 5:39 PM  

cantik kabinet dapur.
xpe rina, i ni dah kawen baru belajar masak. i kawen dah alomost 27 dah. yg penting kita rajin cuba macam2 resepi. try and error. ;)

http://ninimohd.blogspot.com

Rina Lia (◕‿◕)✿ 17/2/13 7:32 PM  

The malay male : mcm saya ni tak sampai 10k..(tak include sinki & peralatan msk mcm oven, hood, dpur gas)

Nini mohd. Hee kan.. Kne try n error brkali2 utk master :)

the malay male 17/2/13 10:24 PM  

boleh saya tahu kat kedai mana rina dapatkan kabinet ni? maybe saya boleh survey harga nanti.

Nour Adieb 17/2/13 11:04 PM  

mak aiii, subhanallah, smart :)

cik fadh 18/2/13 12:43 PM  

cantiknyer kitchen kabinet sis...minat sgt warna hitam..

Wawa Tasliman 3/3/13 8:46 PM  

cantiknya set kabinet kaler hitam macam ni..

alana 21/4/13 11:55 PM  

lawa cabinet ;))

FaZRiNa Hj.BaHaRoM 6/6/13 2:27 PM  

as salam, salam kenal rin...saya pun rina gak ...hehe...saya pun dah book dengan everskill design utk KC umh ...book masa reno expo last week..bg saya memang harga everskill paling terbaik dari yg saya survey ..

Anonymous,  11/9/13 12:54 AM  

Nak tanya, plate rack n pans rack ada dia pasang dlm kabinet juga tak.

sajesaje 10/11/13 7:47 PM  

breakfast bar tu cantik..suka.suka.suka

Kemn Azmaili 11/11/13 4:14 PM  

hye u..i pun amik everskill jugak..memang puas hati..pernah tgk kitchen kaler blue tak..do visit my blog ye..hehe

Fizah 28/11/13 9:21 AM  

oh wow...terbaekkk laa hasil dia..kagum betul...cantik dan organized! :)

momnsofea 16/12/13 5:27 PM  

Salam perkenalan..cantiknya dapur..

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top