Tuesday, April 09, 2013

Breastfeeding journey : berpantang makan

Sobsob..salah satu perkara yang perlu dititikberatkan oleh seorang ibu yang menyusukan anaknya ialah jenis pemakanan. Sobsob lagi sekali.. Hihi..

Rina jenis makan je semua, tak reti pantang pantang ni weh..air sejuk, mi, kueteow, cili padi! Pon rina dah telan..

Selama ni ok je dareesa..eh tak berapa ok, dia selalu resah gelisah time tdor. Ingatkan normal je. Tapi semalam dareesa tak boleh tidor sepanjang hari..

Tidor kejap bila menyusu lepas tu terjaga balik. Tapi dia takdelah nangis kuat kuat. Tapi dia tak tido tido sampai lah pukul 11 malam. Letih betol kami nak tido kan dia huhu..

Bila difikirkan balik dan di brainwash oleh mak & cousin, maybe perut dia tak selesa..sebab ibu dia main hentam makan. Lagipon memang perut rina tak berapa sedap semalam..

Kesian sangat dekat dareesa..bengkak kuyu dah mata..mengantuk sangat dah tapi susah nak lena..ibu minta maaf sayang..lepas ni ibu hati hati dalam pemakanan ye..

Bye bye makanan pedas..bye bye makanan berangin..bye bye ais sejuk..sehingga berjumpa lagi..mungkin a year from now..sobsob


- Posted using BlogPress from my iPhone

2 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

e.t.t.y 10/4/13 2:16 PM  

beraninye rina makan semua tu. kita pun baby dah besar baru makan pedas pedas. umar pun masa tu jaundice dekat 2 bulan, so memang laaaaa kena jaga makan...

Anonymous,  11/4/13 8:24 PM  

Rina mls log in : Huaaa tah laa rina mmg degil :( ksian sgt dareesa :'(

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top