Saturday, April 06, 2013

Check up di KK first time

Masa pregnant tak pernah sekali pon rina ke Klinik Kesihatan aka KK. Sbab tak sempat or malas :p terus direct ke hospital huhu.

Tapi after bersalin, husband register kan rina di KK untuk nurse datang check. Then semalam rina diminta ke Kk untuk jab baby for the first month. Memula kami malas nak ke kk sbab takut tunggu lama. Kami try cari klinik panel yang ada doktor kanak kanak. Tapi masa dan hari terhad.

Tiba tiba je kami ke KK hehe malas nak pjg cerita.

So sampai sampai first impression rasa errr ramainye orang! Serabut nyaa dengan budak budak nangis lah berlari lah. Rina dah macam nak patah balik dah. Tapi mr zauj suruh sabar dan try dulu.

Dalam 10 minit macam tu nama zuha dareesa dah dipanggil untuk sesi timbang. Yay dah naik hampir 1 kg dalam masa sebulan! Berat mula lahir 2.78 kg, now dah 3.66 kg hihi. Happy rasanya bila susu rina sahaja boleh buat dia mokk mokk hehe
Tapi sekarang kurus je lagi sebab dareesa ni tinggi. 55 cm kot lupa dah.

Lepas tu, dipanggil untuk jumpa nurse. Baikk nurse tu. cek pun sgt teliti. Pendek cerita, dareesa tak boleh inject lagi sebab masih ada kuning. Perlu cek kuning dah ok ke belum.

So kitorang minta reference letter & pergi cek kuning di hosp pantai.

Kesimpulannya check up klinik kerajaan pon ok je :)









Ok la penat nak menaip bai





- Posted using BlogPress from my iPhone

4 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

cha 7/4/13 12:07 AM  

check up klinik kerajaan ok apa.

e.t.t.y 8/4/13 9:20 AM  

kt KK ni kalau cekap untungnya details habesssssssssssssss....compare dengan klinik panel ke apa, gituw gituw je.

Wawa Tasliman 9/4/13 2:51 PM  

comelnya baby.. mummy little cupcake.. :)

Norhazrina Abdul Hamid 9/4/13 4:01 PM  

comelnye..hehe..mmg ikot muka rina la..kwn2 fmly smua ckp KK cek lg better dri klinik swasta tu..lg detail..mmg ramai org sbb free kan..huhu..

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top