Friday, April 26, 2013

#zuhadareesa first outing

Haritu rina dah tulis panjang panjang pasal dareesa punya first outing tapi tetiba terpadam huhu! Loteh den!

Seawal dareesa usia 5 hari dia dah keluar huhu! Sebab kena check up di hospital pantai.
Lepas tu follow up check up since dia ada jaundice.




Nasib baik dah beli stroller awal awal. Tapi masa usia 5 hari tu rina dukung je. Mr zauj tolak rina guna wheelchair heheh..5 hari kot baru..jahitan basah lagi. Ngeri nak jalan jauh jauh k.

Then next outing dareesa ialah ke rumah kami di saujana putra. Masa usianya 20++ hari. Keluarga mertua datang jauh dari kelate :) so dalam seminggu jugak la berpantang sana.

Semasa usia dareesa 20++ jugak la kami ke Alamanda hoho. Lepas keluarga mertua balik kot. Sebab nak beli barang sikit *alasan* hihi. Takde sape tahu. Kami keluar senyap senyap jek




Stroller halford memang selesaaa. Dareesa tdor je sepanjang waktu. Happy ibu nak shopping hihi. Tapi paling lama pun 3 jam jelah. Lepas tu dia nak menyusu pulak.

Then kami ke klinik kerajaan, klinik pusrawi dan juga ke kpj selangor sebab nak check up jaundice. Apasal banyak nau klinik? Biasala, first timer, tak tahu mana yang tebaik untuk anak..jadi kami bertukar tukar hihi.

Lepas tu dalam usia 30++, kami bawak dareesa jalan jalan pegi midvalley. Ada expo baby masa tu..





Heheh sempat je kann :p tapi expo ni bagus, ada nursing room.

Teringat dulu pergi expo ni, time mengandung..




Pantasnya masa berlalu kan??

Sekarang saya dah besarrrr




Hoyeahhh!

Alhamdulillah :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

2 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Fai CeritaCinta 26/4/13 5:54 PM  

assalamualaikum..!!!! cukup kuat tak kak salam yg fai bagi ni. hehehe... fai tak tahu lah mcm mana time pantang nnti. macam takur jer nk keluar. hehe.. tpi xtau lah bila dah terkena batang hidung sendiri. mana boleh tahan duduk terperap je dlm rumah 44 hari kan? hihihi

dhiera 28/4/13 11:42 AM  

kecik2 lg daressa dh keluar..

rina lepas bersalin nampak semakin kecik. berjaya turun kan beat berapa byk?

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top