Monday, November 30, 2009

Pinky Lady Contest ~*

Sticky Post until 30 November. Please scroll down for the new entries.


Hihi. masuk contest lagi!
Tajuk contest ni memang menarik2 Rina untuk join.
walaupun dah ramaiii gilerr join, tapi rina nak join gak.
saje suke2. manetau tibe2 kak Ciare kasi markah penuh.
kan2 kak Ciare yang cantik,sweet dan cute :p
*bodek2 jangan x bodek*

1st Rule : Upload gambar anda serba Pink

Tadaaaa~



aiseh. macam soft sangat plak.
actually, External Hard disk rina rosak hahaha macam alasan jee tapi memang betul pun la :p
so ni gambar tahun lepas kot, cilok dari Friendster 

tapi Rina sukeee gambar ni.
sebab matching ngan wane blog ni.
hehehehe :p

2nd Rule : Amende yang besh sangat ngan kaler Pink ni?

Rina suke kaler Pink semenjak sekolah menengah. Before tu suke kaler Hijau & Biru. Kuning pon Rina pernah suka.
sekarang ni Rina fanatik dengan kaler Pink & White.
macam blog ni.
so soft..sedap je mata memandang. hihi.
Plus, Pink ni menunjukkan sifat feminin dan ceria seseorang tu.
nampak lebih aktif tapi cute gitu. 

Pink ni adalah wane yangg sangattttttt special lah!
So hanya mereka yang special saje yang suka wane ni!
hahaha.
*bukan kanak2 special ye.cis!*

Kenapa special?

First,
Kebanyakan perempuan suke wane Pink.
Walaupun cakap tak suke Pink, tapi mesti banyak gak barang kaler Pink.
Hahah! btol! xcaye?
tgok yang join Pinky Lady Contest ni, ade je yang tak minat Pink pon, tapi nak masuk.
hihi. so sebenarnya, dalam diri setiap wanita tu, tak banyak, ade sedikit cinta die pade kaler Pink tu.
wah gitu! suke hati Rina buat kesimpulan sendiri. hahah!
*through my observation laa*

Second,
Orang yang suke kale Pink ni haruslah penyabar orangnye.
Yelaaa, bukan senang nak suke kale Pink ni.
pasal orang suke kutuk.
hahaha.
btol tak?
sakit mata lah, gedikla, boleh jadi mandul lah.
macam2 dengar pasal kaler Pink ni.
tapi yang peliknya, Rina tengok ramai je bloggers yang dah jadi mama minat kaler Pink.
tak mandul lah.
mengarut =_="

Third,
Kaler Pink ni sangattt sinonim ngan perempuan.
Cuba kalau ade lelaki minat Pink.
mesti semua orang "euwwww,U ni auww kee?~"
janganlah lelaki minat pink. minat warna kelabu taik hanjing lagi okey.
LOL
tapi bagi rina, ok je lelaki pakai kaler Pink.

^^
Tu je lah pendapat Rina tentang kenapa Pink ni sangat special :p
*harap2 orang yang suke kaler laen tak terasa dengan entry ni*

Sekian, time kasih!
(◕‿◕)✿

Read more...

Penat lagi!!

Boleh pulak xde air kan kat Uniten.
ceh. pagi2 rina rase nak tekucil tetiba takde air. memang BESH!

terusss balik rumah.
nasib baik umah dekat.
*takdela dekat sangat. setengah jam jugakle*

lagipun still ada barang x amik lagikan.
alang2 balik jela umah..

oleh sebab pagi2 balik umah.
kelas kol 10 da jadi malas nak pegi.
hahahaha.

adeh. awal2 da ponteng..
huhu..

bukan sengaja..
penat le ulang alik..
lagipon kelas first kompem tak blaja.
kan? kan? kan?

hihi.

so...oleh kerana kehidupan yang kelam kabut lately ni..
tak dapat la rina nak update cerita besh2 kat blog.
nak melawat2 blog orang lain.
haih..

kene kemas barang bagi setel dulu.
setel kan hal2 lain lagi.
kita kembali ke studio~

Read more...

Sunday, November 29, 2009

Nokia Xpressmusic 5730 second hand untuk dijual!~

Kawan rina mintak tolong tanye2 sape yang beminat.
die baru guna 2 bulan.

Klik sini untuk nak tahu lebih lanjut dan contact die.
*leh nego lagi die cakap!*

ok bye2!

Read more...

Separuh mati..

Penatttt!
angkat barang 18 trip ehh 6 trip kot :P
naek turun naek turun tgkat 2 tapi tangga cam 18 tingkat :P

sikit lagi nak mati dah ni.
lemak lembu dalam badan habis tebakar.
sori ye lembu.
lol

rest2

*umah baru ke besawang pnuh taik cicak.cis!*

Read more...

Saturday, November 28, 2009

Malasnye nak balik UNITEN!!

esok nak balik uniten dah..

patutnye hari ni da kemas2 untuk bawak esok.
tapi MALAS!

malasnye nak angkut barang naek umah baru.
da lah tingat 2, tapi tangga cam naek umah 4 tingkat!
T_T

pastu ngan barang banyaknye.
nak bersihkan umah lagi.
lipat2 baju, kemas2 bilik.
banyaknye keje esok!

xpela..
last sem kan..
haih~*

Read more...

Friday, November 27, 2009

Sup tulang!!



ni lah nikmatnye raya haji!
sedap belemak2!
hihi.
makan je keje.

patotla GEMOK!

xpe2. nanti naek sem diet balik.
*azam setiap sem, tapi xpenah lak kurus =_="*

kat sini Rina nak share 1 artikel yang menarik tentang Hari Raya Aidiladha ni.
Maybe semua da tahu. Tapi ape sala nye recall balik kan subjek agama dulu tol tak??

and Rina ada ubahsuai cara penyampaian (point2 penting, highlight) untuk memudahkan pemahaman.
isi tetap sama ^_^
jom layan~*


*******************************
Pada setiap 10 Zulhijjah, seluruh umat Islam menyambut kedatangan hari kebesaran Islam iaitu Hari Raya Aidil Adha atau Hari Raya Korban. Pada hari itu, umat Islam mengadakan solat sunat hari raya di samping menyembelih binatang ternakan seperti unta dan lembu untuk dikorbankan. Penyembelihan korban dilakukan setelah selesai solat Aidil Adha dan masih dapat dilakukan pada hari-hari tasyrik iaitu 11,12 dan 13 Zulhijjah.

Mengikut bahasa, perkataan korban bermaksud dekat. Manakala dari segi istilah ialah menjalankan perintah agama atau taat kepada perintah Allah SWT kerana ingin mendekatkan diri kepadaNya.

Dalam sejarah, menurut Al-Quran dan kitab perjanjian lama, korban pertama yang dilakukan manusia adalah oleh dua orang adik-beradik, putera Nabi Adam, Qobil dan Habil. Kerana suatu sengketa, mereka diperintahkan untuk melaksanakan korban, untuk menentukan siapa yang benar dalam persengketaan tersebut. Kedua saudara itu lalu menyediakan korbannya. Korban Habil diterima dan korban Qobil ditolak. Oleh kerana Habil berkorban dengan ikhlas menjalankan perintah Allah, sedangkan Qobil berkorban dengan maksud menenangkan persengketaan tersebut.

Cerita kedua, Nabi Ibrahim AS setelah selesai membangun Kaabah di kota Makkah, telah mendapat perintah untuk berkorban dengan menyembelih putera tunggal kesayangannya. Sebagai manusia biasa, perintah mengorbankan anak kesayangannya amat berat untuk dilaksanakan oleh Nabi Ibrahim AS. Lebih-lebih lagi beliau dikurniakan cahaya mata setelah usianya lanjut, hasil perkahwinannya dengan Siti Hajar. Namun dengan hati yang berat, Nabi Ibrahim AS menyampaikan juga berita itu kepada puteranya Ismail mengenai mimpinya itu. Di dalam Al-Quran Surah as-Saffat: 102 maksudnya, "...Wahai anak kesayanganku! Sesungguhnya aku melihat dalam mimpi bahawa aku akan menyembelihmu, maka fikirkanlah apa pendapatmu?"

Sebagai seorang anak yang taat kepada perintah Allah SWT, Nabi Ismail AS telah menjawab dengan tenang dan menyakinkan, sebagaimana maksud ayat al-Quran:..."Wahai ayah, jalankanlah apa yang diperintahkan kepadamu, InsyaAllah, ayah akan mendapati daku dari orang yang sabar."(as-Saffat:102). Dalam suasana yang mengharukan itu, Nabi Ismail meminta ayahnya melaksanakan perintah Allah tersebut. Nabi Ibrahim mencium kening puteranya itu, diletakkan di atas pangkuannya dan bersedia menyembelih.

Pada saat itu Allah telah menunjukkan kekuasaanNya dan menggantikannya dengan seekor kibas(kambing biri-biri jantan) yang muncul secara tiba-tiba menggantikan leher Nabi Ismail. Semenjak itulah Nabi Ibrahim AS melakukan ibadat korban dengan menyembelih haiwan. Kemudian Nabi Muhammad SAW meneruskan ibadat korban sebagai syiar Islam sebagaimana yang kita laksanakan pada setiap hari raya Aidil Adha dan hari-hari tasyrik.

Dengan demikian, ibadat penyembelihan korban di Aidil Adha bukan sahaja sebagai tanda shukur nikmat Allah SWT yang telah melebihkan rezeki kepada kita, tetapi di dalamnya terkandung rahsia hidup bermasyarakat. Daging korban itu dapat mengeratkan lagi silaturrahim sesama golongan umat Islam, juga mampu merapatkan jurang antara yang kaya dengan yang miskin. Ibadat korban dapat mengikis sifat bakhil dan terlalu sayangkan harta.

Ibadat haji yang dilakukan pada masa ini juga menunjukkan ketaatan kepada Allah, apabila seseorang itu secara sukarela mengikut kesemua rukun haji meskipun ia memenatkannya. Ibadat haji juga mengajar erti persamaan dan persaudaraan. Apabila menunaikan haji, seorang akan merasakan bahawa kedudukan mereka sama sahaja di hadapan Allah.

Wallahualam.



*******************************


anyway,
Selamat Menyambut Hari Raya Aidiladha
semua~*
Maaf zahir & batin ye.
(◕‿◕)✿

Read more...

Notice : Telah Berpindah!

Sticky post until next week. Please scroll down for the new entries. Thank you.

Assalammualaikum semua..

http://chokichokiyangsedap.blogspot.com

telah berpindah ke

http://rinastories.blogspot.com


sorry for the inconvenience
maaf atas segala kesulitan

huhu

ni skali je pindah pastu x pindah da

JANJI!

hihi..

nanti rina g satu2 blog yang link rina dulu, suh tukar link okey?

tapi link2 tu dah hilang...
tapii..rina ade ingat la certain2 blog tu
sape2 nak rina link kan bgtau kat shoutbox ye!
kat comment pon boleh

thanks!

wahhh beshnye ble sebut name sendiri!!!
hahahah

:p

Read more...

Thursday, November 26, 2009

Fancy Symbols ツ

Ini khas utk my bestie Gie yang nak tau mane rina dapat symbol ni (◕‿◕)✿
Mula2, rina just copy paste dari website mane2 ntah je symbol2 ni.

tapi tadi terjumpa lak list untuk simbol2 ni.

so kalau nak guna mana2 simbol, copy dan paste je la ye! (◕‿◕)✿

Copy and paste to use it and decorate

ⓐ ⓑ ⓒ ⓓ ⓔ ⓕ ⓖ ⓗ ⓘ ⓙ ⓚ ⓛ ⓜ ⓝ ⓞ ⓟ ⓠ ⓡ ⓢ ⓣ ⓤ ⓥ ⓦ ⓧ ⓨ ⓩ
◕‿◕ ☮✖ ✗ ✘ ♬ ♪ ♩ ♫ ♪ ☼ ✄ ✂ ✆ ✉ ✦ ✧ ♱ ♰ ♂ ♀ ☿ ❤ ❥ ❦ ❧ ™ ® © ♡ ♦ ♢ ★ ☆ ✮ ✯ ☄ ☾ ☽ ☼ ☀ ☁ ☂ ☻ ☺ ☹ εїз ஐ ☎ ☏ ✌ ☢ ☣ ☠ ☮☯ ♠ ♤ ♣ ♧ ♥ ▲▼►◄ ʊ ϟ ღ ツ ™ ¿ ¡ ❝ ❞ ✿ ღ •
α в c ∂ ε f g н ι נ к ℓ м η σ ρ q я s т υ v ω x y z άв ς đ έ f ģ ħ ί ј ķ Ļ м ή ό ρ q ŕ ş ţ ù ν ώ x ч ž Å Á Ä Ã å á ä ã æ ß b c © Ð d é ê f ƒ g h ï î j k £ m Ñ ñ η ô õ ø Þ þ p q ® § š t ú û µ v w x ý ÿ z ž

Read more...

Wednesday, November 25, 2009

Shopping ngan mak~*

Semalam jalan2 ngan mak.
ajak mak pegi jalan TAR cari tudung untuk baju kurung time kenduri kawin kak dayah nanti.
semangat tol rina haha.

alaa..kak dayah tu rina da anggap cam kakak kandung sendiri,
so mestila besemangat kakak nak kawin kan?
hihi

cantik x?
sekali 2 rina rembat hihi.

sehelai RM8
2 helai RM15

padan tak ngan baju kurung khas untuk kenduri nanti? :P

siap ada rantai ok.
yela, baju kurung tu kosong je. tp cantik hihik. sempat puji.

ade 1 lagi rantai,

tapi ni untuk kazen. saje blanje dia.

rantai atas : RM10
rantai bawah : RM5

lepas tu, rina beli beg gak. beg tangan sekarang zip da rosak. huhu.

RM18

haha. murah je. :P

ok tu saje pembaziran yang telah dilakukan.
sehingga bejumpa lagi.
lol.

Read more...

Tuesday, November 24, 2009

Result dah kuar!!~

adoi.
baru balik shopping ngan mak.
tetiba dapat message dr gie "result dah kua".

terus sakit perut,senak ulu hati, migrain sume datang lah.

TAKUT!

ni second last result. pastu da abes study yey hehehe

so mari menikmati rasa takut untuk mengecheck result.
lol.

Read more...

sambungan jalan2 pada hari ahad~*

sambung post before ni :p
ari ahad plak~

ahad kua petang sikit. pagi tengahhari lepak2 kat umah kak mila makan kerang rebus :P
sedappp~
haha.makan je keje.

pastu petang tu bawak dorang g Taman Tasik Shah Alam.
dekat je~
saje nak bagi dorang maen playground.

tapi kadang2 ada ujan rintik2.
so, spare baju ujan awal2.

alolo.comel je kakak pegang adik menuju ke playground hikhik.comelkan baju ujan dorang??
orang dewasa punye xde ke T_T



mak pon excited join maen ngan cucu dia skali.
hahaahhaha.
*mati i kalo mak tau letak gamba die ni*


semangat nak tgok pish kat tasik yang SANGAT JERNIH ni.
*gigit bontot baru tau geram2 hihi*

pastu, ktorang g tengok akuarium kat tepi tasik tu.
macam ada kedai jual ikan, tapi die wat cam banyak2 akuarium lawa2 untuk tontonan.
siap ada cam gua lagi.
free lak tu.
besh2.

tapi agak geli la.
banyakkkk sangat fish.
kiri kanan ade akuarium.
macam2 jenis lak tu.
dari sekecik2 smpai sebesar2 alam.
eee geli2
meremang2 bulu roma.

akuarium dalam gua lagila dia letak fish besar2.
dala jalan sempit. ramai orang plak tu.
memang kiri kanan ade fish.
eee.

aesha ngan amira da jerit2 kegelian.
cik lia buat2 tough padahal x sabar nak kua gak.
hahahah.

berakhir sudah weekend~

i will miss them so much!

Read more...

Monday, November 23, 2009

Alamanda with Aesha & Amirah~*

Sabtu & Ahad lepas, Rina menjadi dreba x bertauliah kpd Kak Milla
hehe

tapi besh gak.
leh jalan2 ngan amira & aesha.

Hari Sabtu, ktorang g Alamanda~*

Kak Milla, Cik Tim *bibik Kak Milla*, Aesha dan Amira naek komuter datang umah rina.
sebab umah rina DEPAN komuter jee.
so, malas la nak buang masa n tenaga nak kene amik dorang kat Shah Alam pastu patah balik ke Putrajaya plak, rina mintak dorang naek komuter je la :p

Ni muka Cik Lia a.k.a Rina yang super excited jumpe ank buah die yang cumilll!

ceh. buat muka toya je .. bila dapat gula2 terus manja ngan cik lia ek :p
da sampai alamanda, terus g food court makan.
lapa2.

eh. takdela terus. g kutip belon free dulu untuk dorang hihi.
Pastu makan.
Pas kenyang, jalan2 Alamanda. ni first time dorang sampai Alamanda hehe.
lagipun, mak nak g melawat umah sedara *umah kak dayah* kat Balakong. sebab tu rina suggest jalan2 kat alamanda je. Plus, kat alamanda ada playground ngan game2, memang sesuaila untuk budak2.
Kat alamanda rina teserempak ngan Iluni *ex classmate time form 5* & Olis *cinta monyet masa form 3 lol*
ramailak jumpe kan. selama 4 tahun study uniten, lepak alamanda ari2 *tipu ari2* x penah2 lak xtejumpe member lame :p *eh pena la kdg2*
pastu kan..rina rasa rina tenampak arlina*kawan hafzan, n kawan rina kat fs & fb*. xtaula tol ke x. takut nak tego nanti salah orang hihi.



ni kak milla~
ade 3 orang anak pompuan dah.
sorang lagi dalam perut :p
orang cakap susah nak jaga anak pompuan ni.
yeke? laki pon same jeee :p

pastu kak milla banje aiskin Baskin Robins. sedapp
1st time makan ni hahahaha
x penah lak ade orang ajak makan aiskim ni kan.
tapi memang terbaikkk lah



alololo.

pastu g umah sedara kat balakong.
tengah2 malam baru balik umah kak milla kat shah alam.

bermalam kat sana.
memangg penat tapi hepi~

ari ahad pegi mane lak?
to be continued~

Read more...

Sunday, November 22, 2009

Penat2 jadi dreba tak bertauliah weekend ni :P


Tapi walaupun penat, sangat besh sebab dapat jumpe 2 orang yang rina sayang sangat2!
amira dan aesha!

sebab penat, esok jela citer hahahah
tak besh la citer xde gambar.
kene ade gambar sume baru lah sonok
kan~

jom merehat2 kan pinggang :P
*cam orang tua da*

Eh. tadi tengok Melodi, Faizal Tahir sakit ke?
Kesiannye..macam teruk jee

aaa..
satu lagi..
sekarang rina ngah nak try modified2 blog ni bagi jadi 3 column
*act bukan rina :p*
soo, kalo tetibe laen macam jee blog ni jadik, paham2 jela ek, masa tu experiment tengah dijalan kan
hehehe

^_^

Read more...

Friday, November 20, 2009

Khairunnisa~*

Ni cousin rina yang paling kecik.
Nama dia Nisa.
Sebaya ngan Aeisha *anak kak Milla* .
3 tahun.
Comell sgt die ni.
Kalau mula2 jumpa mesti maluu sangat.
Tapi bila da lama, bukan maen manje.
I like~* :p




Read more...

Bosan~*

Bosan tol duk umah.
Makan tido jek.

Rina da gmok da.
cis.

xpela.
Ni last kot cuti panjang2.
kang da keje, jangan harapla nak cuti panjang2 kan.

so bemalasan2 lah anda sebelum xde ruang untuk bemalas.
hihi.

so, oleh kerana duk umah adalah bosan, maka rina xde cerita mau diceritakan.
Huhuhu.

Plus, idea tak mai lagi hehe.

sekarang ni rina dalam usaha nak mencomelkan lagi blog.
comel2~

Read more...

Thursday, November 19, 2009

Hepi Beshday yg ke 22 to Adah!!~


Hepi Beshday to u~
Hepi Beshday to u~
Hepi Beshday to Adah~
Hepi Beshday to u~

clap100x

:P

Kepada Adah :

Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki
Semoga dipertemukan jodoh CEPAT2 dengan someone yang baik
hehehe!

Semoga diberkati Allah selalu~
Aminnnnn!

nak kek! hihi

Read more...

Wednesday, November 18, 2009

The Pink Panther I & II

Pink Panther I (2006)


Pink Panther II (2009)


Besh weh citer ni!
Genre : Comedy action

asik ktawe je CC tgok cte ni hihi
besh2 suke2!
walopon byk xlogic :P

CC x tgok wayang pon citer ni
Amik dari kawan je
Before cuti tu, amik banyak2 movie simpan dalam external

pastu sekarang ni, dalam usaha tgok sumerr movie sampai habis
hehehe

pasni nak tengok Phobia
tapi siminit pertama da berasa ngeri
leh ke tgok ni
T___T

Read more...

Nak shopping!

Tibe tibe mood nak shopping datang
nak shopping baju!~

tapi xde duet
sobsob

ble YTN nak masuk sem depan ni
bile result exam nak kua ni?
dapatt je result truss nak antar kat ytn!

sebab ape?
sebab untuk scholar ytn, kene anta copy result kat ytn, after 1 week insyaAllah masuk
so kalau result lambat kua, lambat laaa duet masuk
haish~

---------------

em..twitter ni macam bosan je
nak delete kang

Read more...

Tuesday, November 17, 2009

Selasa ke arini?

Tibe2 cam xperasan masa belalu dengan pantassnye!

lagi sminggu dua dah kene balik uniten
haish...x puas relek2 lagi nii

kate nak buat FYP aritu, tapi 1 pon xjalan! hihi
xpela..ari fes stat sem, CC buat ek :P
yeke?
lala

adoilaa..penat CC wat " Sharing is Sexy" tapi x appear lak.
ade sape2 nampak x "sharing is sexy" kat bwh post ni?

lepas tu CC tgh wat "go down & go up"
yg kat sblh kiri korang, ade arrow up and down tu
saje testing~

tutorial2 semua tu nantila CC buat
bile xtau nak cakap ape hihi

hmm...CC tgh mood sedih sbnrnye..
dari malam semalam..
am i done a right decision?
nape sume ni mesti tejadi dalam hidup CC...
sedih....
rasa nak perah ati ni...
T_T

Read more...

Sharing is Sexy~*

Yes.
boleh pon buat.
nampak x bawah2 ni?

hihi

kalau sape2 nak share entry CC kat blog ni
klik je bwh2 ni

senang~

camne nak wat?
nanti CC wat tutorial ye.
nak tdo dlu~

Read more...

Join Twitter jom~

Haha xtau la pe tu twitter
tgh try nak join

kosong je twitter ku kat seblah ni sob2

ni tutorial camne nak maen twtter ni :

http://viruspadu.com/?p=314

pinjam ye kak jemah :P

Read more...

Monday, November 16, 2009

Mengemaskini~*

tgh godek2 blog jap~*
kebosanan~*

Read more...

Penatnyee pikir!!

Hehehee!
poyo jer..

tapi penat lah pikir!

act CC tgh pikir, nak tukar link blog ape?
nak letak nama ape?
nak tukar header macam mana?
nak buat 3 column ke?

PENATTTT!

hahaha
saje je menyusahkan otak kan.

so CC pikir. stay jelahhhh
biar lah tiru nama coklat ponnn
memang cc suke name cokicoki comelll
hihi

so malas nak tukar link, blog ke ape ke
bia le orang tau CC ni rina ke :p

ok dah
x pasal je menyerabut kan pikiran pasal blog ni

------------------------

FYP x start lagi niii
macam mana???
patut pening pasal ni lagi berbaloi
hihi
@__@

Read more...

Sunday, November 15, 2009

adoilaaa..ble family pnuh kat facebook~

adeh..da x de privacy dah kat facebook.
segan lakk bile kazen CC, Kak Milla add kat facebook..
terpaksa la besopan2.

kang menggatal2 kene report kat mak lak hahahha

sbaek x pnah menggatal lagi.
bersih lagi imej hihi

kene rasia2 blog ni. mati i kalau blog ni pun die xtau. xnak xnak hahaha

err..kak milla, kalau tau blog ni sila mengaku ye :P

------------

semalam g umah kak milla.
besh2
leh mengubat rindu dekat amira dan aesha (anak kak milla)
rinduuuuuuu
comellllllllllllllll

nant la CC update gambar2 dorang hihi

pastu tadi g pkns
Ibu (mak kak dayah) nak gak baju pengapit warna coklat
aa..CC jadi pengapit kawin kak dayah (kazen) CC bulan 12 ni

hihi..saje carik pengalaman
bukan nak kawin da ye :P
tp ape salah nye kot2 dapan tempias2 hakhak :p :p

so tadi da terjumpa satu baju coklat yg simple tp nampak elegence cewahh nak gak hihi
n yg pasti mahal nak mampos!
RM200 ++
hahahha
kalah artis ok.
tapi da janji nak bayar separuh kat mak

alaa xpe kan mahal2 baju kurung
nanti kerja pakai gak :p


Read more...

Friday, November 13, 2009

Nur Kasih - suspender jek

ceh ingat Adam mati tapi tak rupenye
wat suspen je
wat pnt CC nanges je hahahaha

attention : spoiler2 xnak ok. i very dont like~ hihi


bile nak jumaat lagi niiiiii??? :P

Read more...

Thursday, November 12, 2009

Nak Tukar!~

CC ingat CC nak tukarrrr

nak tukar link blog
nak tukar nickname
nak tukar template

hahaha.
asik2 tukar kan :P

x kiree nak tukar gak~
nak mencari identiti sendiri...


ape yek.
pikir pikir
:P

Read more...

Cuti-Cuti A-Famosa | Day 2~*

Pada hari kedua, masing2 bangun lambat kecuali CC hahaha :p
x sempat nak breakfast free
so kami menuju ke kedai mamak bedekatan untuk pekene roti canai :P

hihi..order2. teh tarik roti canai 4 keping cik~ lol

stelah kenyang dan sendawa 8 kali, kami pon meneruskan pejalanan ke bandar melaka
eh..lpe nak cakap..ada dalam 5 orang balik Uniten dah sebab ada hal..
yang baki dlm 15++ orang menuju ke bandar Melaka~

sepanjangg pejalanan. sepanjang pejalanan ok?
kami amik gambar.
pelbagai aksi pelbagai gaya
haha..poyo je ayat

oleh kerana malu dengan tingkah laku kami yang seakan2 macam beruk berak kapur eh? tol ke peribahasa ni hihi
xtaulaa. CC hentam je..

so azrie pon memberi cadangan supaya kami sumer berpura2 jadi student Uitm Melaka
hahahah
sori yer dak2 uitm melaka.
saje buat lawak hikhik
of coz, kami stil mengaku kami dak uniten tecinta ^_^

first place ktorang tuju is menara taming sari
sangat besh le naek bende ni
apsal CC xpenah tau kewujudan menara ni?

naek tinggi2 pastu turun pusing2.besh2 menarik2 jakun2 hakhak
alaa.xd plak gmbr menara tu..malas nak cari :P

ni gambar ramai2, kene beli. tapi esah je beli, ktorang tgkp gmbr gambar tu. boleh? :p

lepas tu, kami sumer mendaki ke kota afamosa kat atas tu..
xdela tinggi n penat sangat. ke sebab naek ramai2?
sudah sampai. minx tolong sorang pakcik byk mulot tgkapkan haha sukati je.ampun pakcik ampunn :P
erk..ni bukan batu nesan kan? saje maru buat citer huhu
nak balik dah tp kami tetap ceria~
on the way turun tangga sempat lagi...abaikan gmbr buntut2 itu ye.mencemar pemandangan je hahaha
hiyaakk.Hulk sedang menahan ketapi!

nak begambar dengan meriam. tapi x nampak pon meriam =_="
budak2 belakang jakun tgok kapal terbang hahaha
after turun, masing2 da kehausan
g la dataran Pahlawan, mencari air hihi
penat2


lpas tu, ktorang sume g umah miza,
menikmati lunch dan wat suprise party untuk dia.
happy beshday miza!
sedap2 kek nyum2~

alamakk..macam byk je gambar untuk day 2 haha
telebih rajin plak!~

korang perasan x, masa day 1 xde watermark pon gambar2. day 2 ade plak
hahahaha
ikut suka CC la kan
lagipun belambak2 gambar kat facebook kot..
kalo orang nak curi wat dajal mmg senang jela skarang ni huhu
hope xde la orang dengki kan CC ngan kawan2 kan :)

anyway, pecutian yang sangattttttttt besh!
hope nex sem wat lagi.
langkawi jom!
^_________^

Read more...

Wednesday, November 11, 2009

Best Album Cover 2009~*


Hahaha.
ramai x ahli band ktorang?
Band Sife UG~

Upload satu2 je pic kan
esokla CC crita day 2 di melaka..
tunggguuuuuuuuuuuuuuuu~

Read more...

1 of my bestfriend said....

"btw rina..sayang xbermaksud kita kene be wif dat person..
kalau kita sayang die tp die nak pergi,biarkan rina..
tue yg terbaik tuk die..
so let him go..
n xsalah sayang org yg xsayang kita,ok?;)"



cinta tak bererti memiliki..

Read more...

Tuesday, November 10, 2009

Cuti-Cuti A-Famosa | Iklan ~*


Haha
bole la iklan kan
nak cte pasal Day 2.
tapi gambar x cukup lagiii

-----------------

tadi g angkut TV ke umah sha~
penat2.
pastu amik bungkusan kat b.a
haa nak tau bungkusan ape?
xleh gtau
kehkeh
tah pape je

kla..
nak tdoo..
penat semalam x abes lagi
oh kaki ku sudah krem




Read more...

My Top 5 Treat List ~*

/!\ Attention /!\
-This is a sticky post until 10 Nov 2009, Please scroll down for the new entry-




Yeyy~ It's a holiday already!~
After struggled for final exam, I really need to treat myself!...
....With enjoyable activities and things that can give me an inspiration for the next step in my life!!


First

A blissful relaxing spa facial!


Second

Snowboarding at Japan!
Yes2. Winter fall on December at Japan. How I wish I could be there..
Money money! where are you?? hihihi :P

Third

Go-Kart.
Ok fine, if Snowboard at Japan is too expensive, let's go Go-Karting and drive yourself crazy!
who's in??
^__^


Fourth

After doing all the activities, let's go to dinner.
How about dinner at Cruise.Most likely at Brisbane Cruise?
Wow. sounds romantic right?
and sounds expensive hikhik




Fifth

Heyyy! Don't forget about Final Year Project!
How it can be in my top 5 treat list?

Of course it can be in my top treat list
IF
I have a brand new laptop to do it.
My current laptop is already 5 years old! and it is sooooo sloww.

Hence, my last but NOT LEAST treat list is a

Inspiron 13 Dell Laptop!


Outer Beauty
Its smooth round edges and crisp clean lines are simply designed to inspire.
With the Alpine White, Obsidian Black and Cherry Red designs,
now you can really show off your true colours.

Wait! You also can choose your own favourite colour!
It is sooo great!


+

Always Connected
Enhanced wireless supports up to 802.11n connections.
Plus the Dell™ Webcam Central lets you video chat with friends and family with amazing ease.

See! I can discuss with my friends at anytime~

+

Wide Vivid Display
13.3 inches, to be exact. Plus the 16:9 widescreen format means you never have to squint or lean up close to use the Inspiron 13.

+

Hi-definition Experience
Just add the optional ATI Radeon™ HD 4330 graphics card, and hook up to a LCD TV using the one-cord HDMI connection to enjoy true high-definition cinematic experience.

Ehem ehem, if feel tired and dizzy while doing Final Year Project,
I can watch my favourite movie :P

+

Portable Power
Delivering 50% more performance, Intel® Centrino® 2 processor technology lets you multitask at a whole different level.

Multitask?
YM + FB + FYP + Blogging at the same time?
It is the laptop that I'm waiting for!


--------------------------------------------------------------------

Want to treat yourself too??

Get this special coupon from Dell for my special readers!
code 7ZQVQF2RLZRKW3

This coupon allow anyone who makes purchase of a
Dell Inspiron 13 (S510701MY)
with RM100 Instant Cash Redemption!!.
This promotion is only available online or by calling us at 1800-88-0301.
This coupon code expires on 10th Nov 200

So, what are you waiting for?
Grab a Dell Inspiration 13 before stock last!

Read more...
Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top