Thursday, January 10, 2013

Bila melecur jangan letak ais

Kalau tak ini akibatnya



Gelembung macam lintah geli okeh!

Jangan pecahkan if gelembung. Biarkan dulu bagi "tua" dalam sehari dua.

Then tetiba tepecah sendiri




Ngeri tak? :p tapi tak sakit pun. Ni sebab mr zauj terpegang tangan huhuh. Keluar air kosong, tak busuk pon.

So biarkan je luka ni kering dan tekopek sendiri.

Lama lama baiklah




Tips taknak bagi gelembung : alirkan tempat melecur dekat paip air selama yang mungkin.
Dan JANGAN letak ais di tempat lecur.


- Posted using BlogPress from my iPhone

10 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

raja zubaidah raja sabaradin 10/1/13 11:45 AM  

Rina ke tu? X pernah lak dgr melecur ltk ais, selalunya kalau lebam or bengkak br ltk ais..

Jg diri!

SOULMATE is 10/1/13 11:52 AM  

once melecur ltak mayonis dear
n now pakai coco butter cream
ada jual kat watson
sy dlu hampir 50%. pemukaan tgn melecur
direct air panas
pakai cream tu
n alhamdulilah tgn xde bekas pun

Noor Hazirah 10/1/13 12:18 PM  

Bahayanyeeee.. xpenah tgk plak smpai mcmtu

cha 10/1/13 1:30 PM  

aaaa kembung sampai gitu ke? ya Allah ngeri plak tengok

Atia Adina 10/1/13 1:42 PM  

ish...takutnya tgk....saya biasanya terus gi celup air

Sharz 10/1/13 3:56 PM  

takutnye...selalunye terus letak colgate @ UBAT GIGI ..tak pernah letak ais...

I.Q.W.A 10/1/13 4:06 PM  

ngerinyaaa!!!!!

Anonymous,  10/1/13 5:48 PM  

Rina mls log in : rina letak ais sebab tu gelembung huhuh.. Kalau x, xgelembung kot hee saja share pengalaman ;)

ada mokhtar 10/1/13 7:08 PM  

baru je dengar petua orang2 lama, bila terkena benda panas cepat2 tuang kicap pada tempat melecur tu..

Anonymous,  10/1/13 9:08 PM  

salam dear,kalau melecur letak madu.make sure its pure honey(nk tny pure klu semut xhurung tu purelah.or bakar pakai api dia xterbakar) akak banyak kali kena xde apa pun kesan.minyak panas kena cepat2 lumur madu.insyallah sunnah tu terbaik

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top