Wednesday, January 02, 2013

Review Azam tahun 2012

Assalammualaikum

Dah pun nak masuk tahun 2013.
Dari tahun 2008 kot rina menulis di blog ni. dari tahun 2008 dah ada azam.
sekarang nak masuk 5 tahun!

azam untuk tahun 2008
ni ditulis masa 2009, kononnya review balik azam tahun 2008.
entry betul betul untuk azam 2008 macam takde pula...blog lama kot?

azam untuk tahun 2009
ni macam azam untuk sem terakhir je. bukannya azam 2009 =P
cari cari tapi tak jumpa pulak. so kira azam 2009 gak lah!

azam untuk tahun 2010
masa ni rina dah start tulis proper azam.
kira azam yang logik la nak dicapai hehe..da matang sikit kot =P

azam untuk tahun 2011
lebih ringkas untuk azam tahun ni. ringkas tapi bermakna =)

azam untuk tahun 2012
yeah~ dan azam tahun ini. tahun 2012!
adakah tercapai???

actually untuk tiap tahun pun rina review rasanya, tapi malas nak link kan.
maybe sape nak baca bolehla check dekat sidebar bahagian "sweet&sour" dalam bulan 12 & 1 every year.
mana la tahu kan...rina pon suka baca blog orang, ada perasaan ingin tahu tu
atau dalam bahasa kasar, saya adalah stalker tegar hihi..orang tak kenal pun best nak stalk =P
kalau kenal lagi haku suka nak stalk kuikui

ok, back to the topic.
adakah azam 2012 rina tercapai?
 briefly je la rina cerita..nak baca penuh sila la baca di SINI


LOVE

rina nak berkahwin dengan en Tunang hehe!
*TERCAPAI! alhamdulillah =)*

ATTITUDE

1) Bangun awal pukul 5 pagi every morning.
*tak tercapai pon..macam sama je bangun hee*
2) nak jadi lebih matang..tak nak bersifat budak budak dah..cewah =p
*errrr macam matang sikit dah kot hikhik!*
3) nak jadi lebih penyabar..nak belajar hormat En Tunang, supaya tak kekok nanti bila dah begelar isteri.
*hee hormat je Mr Zauj hee..kadang kadang je emo sikit lala!*
4) Tutup aurat dengan sempurna
*masih belum sempurna....tsk tsk..*

CAREER

1) Nak update buku log sambil revise dan sharpen ilmu yang telah diperoleh
*buku log dah jadi pekasam T___T*
2) Nak dapatkan sijil CP
*tak dapat lagi...*
3) dan seperti selalu, mahu ikhlaskan hati, niat kerja sebagai satu ibadah
*try jugaklah...tapi bukan hari-hari huhu..*

MONEY

1) Nak beli kereta baru!
*tercapai =)*
2) Nak pergi honeymoon~
*tercapai juga~*
3) Nak berjimat..tak mahu spent duit kepada yang tak perlu..priority to my life after marriage
*jimat ke? ade jugak membazir..tapi banyak duit memang habis ke arah family*


OTHER THINGS MATTER

1) Nak diet & fit !
*langssung tak! lagi lagi ngandung, makin bulat hihi*
2) Nak cantikkan diri, buat spa di rumah selalu =P
*makin huduh sobs*
3) oh..kan rina buat Master..rina harap lulus semua subject dan dapat buat research dengan lancar
*alhamdulillah, subject semua lulus...tinggal research je!*

so...kesimpulannya...berapa percent yang tercapai ek??
dalam 6/14 kot (ikut suka kira hihi)
dalam 43% sahaja lah yang tercapai..

bermakna rina FAILED =(
adus..kena lebih motivated untuk tahun 2013 ni!

tapi apa pun..2012 adalah tahun paling bermakna buat rina =)
kehadiran suami & baby dalam kandungan adalah segala-galanya..syukur ya Allah..

ok, da penat menulis..hehehe nak berazam untuk 2013 pulak..

 erm..next entry lah hihi..semak plak rasa kalau campur.

bai


0 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top