Wednesday, December 16, 2009

BFundi BroFramestone dengan Rina

*entry untuk contest dr blog Broframestone*

1) gambar tecomel




adehhh. selipar2 mencemar pemandangan! hahaha :p
saje amik gambar ni.
muslimah sikit.
muslimah itu kan comel? :P

*********************
2) 5 azam 2010

 okey..act rina nak buat asing la entry untuk azam 2010.
tapi xpelah..buat awal dulu untuk top 5.
yang lebih2 tambah nanti.
hihi. biasala. azam kene banyak :p

Pertama
InsyaAllah bulan 4 tahun depan rina akan grad.
So, dalam tahun tu gak rina akan bekerja dan mula kumpul duet.
Perkara utama yang rina aim is nak hantar abah pergi haji..
mak dah pegi..
abah je..tak cukup duet lagi..for some reasons..
tak dapat  ikut mak dulu..
so..rina harap sangat dapat hantar abah pergi haji.
kalau ada rezeki lebih, dapat pergi 1 family lagi bagus
^_^

Kedua
Rina nak capai target berat 40 kg! haha!
Rina sekarang tengah menjalani program diet.
jurulatih nya adalah rina sendiri :P
harap2 habis sem ni which is bulan 4 tahun hadapan,
dapat lah rina capai target.
kalau x, by next year da capai lah
mestiii!

Ketiga
Berubah ke arah kebaikan.
ni koman la kan?
macam last year, ehh this year lagi :p
rina berazam tak nak marah2. and i think i did it.
rina rasa, rina dapat bersabar dalam banyak perkara.
soo.tahun 2010..
rina nak berubah jadi lebih matang.
tak nak bersifat kebudak-budakan..
nak menjadi wanita.
ok wanita tau hahaha

Keempat
Rina nak kumpul duit untuk pergi melancong luar negara!
rina teringinnn sangat nak pegi oversea.
nak tgok negara 4 musim.
x kisah la musim apa. janji bukan summer laa. Malaysia hari2 summer kot!
hehehe.
rina kann, x pernah naek flight. sedih tak? cis!
so tahun depan, rina berazam, atleast rina dapat jalan2 ke 1 negara pun janjilaa.
aussie ke~

Kelima
Rina nak jadikan blog ni se famous Red Mummy!
hahaha!
tapi dapat jadi cam Bro Framestone pon da ok
*bodek2*
hihi. act nak menjana pendapatn dari blog.


ok tu jela top 5.
banyak lagi sebenarnya. sume pon top.
nanti rina update laen ok :)

*********************
3) Dunia blogging ku!

Rina start blogging ni dah lama sebenarnya.
Mula2 blog kat friendster. lepas tu ada try kat blogspot.
tapi mesti tak lama.
then rina tengok bestfriend rina Gie buat blog and dia ada ramaiii kawan.
so rina pon buat lagi.
tapi jarang update la.
rina selalu update masa intern..
konon2 nak buat kenangan la kan hihi.
and rina rasa hepi sangat if ada orang komen or ada kawan2 bagi respon pasal ape yang rina tulis.

semangat rina untuk berblogging ni menjadi2 bila tengok ramai bloggers menjana pendapatan melalui blog.
sampai ribu2 pulak tu!
contoh redmummy dan viruspadu.
my favourite blog.
kalau lah rina pon camtu.memang besh la.
so rina pon berazam untuk tak berhenti blog.

pada mulanya rina hanya balas2 komen dengan kawan2 universiti atau sekolah je.
dan banyakkkk lagi la..
ade setengah, sebab blog lah ktorang jadi rapat and bertegur sapa.
kat luar x pernah. macam segan kot. tapi bila dalam blog, rasa cam rapaatt je.

Lepas tu, ada pula orang luar yang datang bagi komen and jadi follower.
excited wehh kalau orang luar, yang kita tak kenal, tapi nak ikuti kisah hidup kita.
soo, mestila kita want to give our besh untuk bagi diorang rasa worth untuk jadi follower.
btul tak??

Bila ramai yang dah blogwalking ke blog rina, rina pun start jalan2 ke blog orang lain.
guess what?
i felt others' stories alwayssss better than mine.
hahaha!
baca life orang, memang seronok. tak pecaya? give a try!

antara kawan2 blog yang pernah komen blog rina
Kak ninie, Fark, wunny, Edda, cik chelsea
dan semestinya abang gagah perkasa, Broframestone! hakhak

alamak..x ingat lah sape lagi..x ramai la yang rajin komen blog rina..
yelaa..blog rina mana famous lagi plus rina pon jarang tinggal komen kat org heheh
most of the time, rina jadi silent readers jee.

but anyways,
thank you guys!


Lepas tu..rina start join2 contest.
sangat besh ok walaupun x menang. hihi.
tapi ada 1 keburukan blog ni.
blogshopping!
hahaha. bahaya bahaya! habis duet i tauu~ :P

impian rina dalam dunia pembloggan ni,
rina nak catatkan kesuluruhan hidup rina di sini.
dari rina belajar..sehingga bercucu nanti
hihi.

di sini, rina nak ambil kesempatan
terima kasih tak terhingga buat mereka yang rajin melawat blog ni.
semoga persahabatan kita kekal sehingga akhir hayat.
^______^

*********************

4) Sambung perkataan!

 Sila nyatakan “BroFramstone merupakan ……. (tidak melebihi 15 patah perkataan)

Bro Framstone merupakan abang hensem gagah perkasa lagi bijaksana yang sangat pemurah nak bagi rina menang kali ini.

*hahaha! bodek giler :P*
susah woo contest bro ni. hanya mereka yang rajin je boleh masuk hahaha.

6 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

faRk 16/12/09 8:18 AM  

gamabr tecomel?

bekgron tu pintu je ke? kamon la, edit2 la letak bekgron kat pergunungan alps ke. baru gamba tecomel...hahaa

Framestone 16/12/09 8:30 AM  

ok nama Rina.. bro dah update kan huhuhu

Sharinginfoz 16/12/09 8:46 AM  

masuk jangan tak masuk.. semoga berjaya....
bosan2 singgah le

wunny 16/12/09 9:04 AM  

wah! name wunny dlm list! :p
ekeke~

Rina (◕‿◕)✿ 16/12/09 4:16 PM  

faRk : alaa. die nak gambar org yg tecomel, background xpe hahah! :p

framestone : hihi.ok. bg mng ye bro. pjg da wat :P :P

sharinginfoz : orait~ thanks ye :)

wunny : hahaha. wunny kot antara org terawal blogger xkenal datang menegur. ehh baru tingat..neo pn sme. lpe lak nk ltk..

Framestone 20/12/09 8:29 AM  

BFundi sudah bermula..... Bro sebarkan maklumat ini kepada mereka yang berjaya dipilih secara lazat, ranggup & segar untuk menyertai contest bro tanpa kompromi

Apa yang perlu dibuat oleh calon-calon

1. Promote diri anda untuk diundi di blog bro sepanjang tempoh mengundi. Harap tiada sesiapa memspamkan chatbox or blog org len semata2 meraih undi.
2. Setiap pengundi boleh memetik 3 nama calon untuk mewakili 1 undi setiap seorang.
3. Pastikan mereka mempunyai blog & email yang benar2 wujud
4. pengundi hantu akan dianngap undi rosak (mereka yang mengundi mengunakan blog & emailyang berbeza sedangkan mereka individu yang sama)
5. Boleh mengundi diri sendiri asalkan nama mmg tercalon (bg yang gatai mengundi diri sendiri tapi tidak tercalon, secara tiada kompromi akan dianggap undi rosak.

Ruangan mengundi akan di buka pada pukul 8 pagi 20th . Bersiap sedia la ek

Tempoh mengundi di antara 20-24 Desember 2009

Mereka boleh mengundi di http://www.broframestone.com/2009/12/bfundi-bloggers-dengan-broframestone/

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top