Thursday, December 31, 2009

saye pun ade azam juga~

Assalammualaikum kawan-kawan
Welcome 2010!

hehe.
lame suda x menulis.
malas n sangattt busy actually.
tapi rugi kalau x tulis azam tahun ni.
sebab tahun 2010 ni sangattt bermakna buat rina.
rina nak buka buku baru!
it is the beginning of my life!
insyaAllah..


here goes my "azams"


The last moment in UNITEN...


InsyaAllah April 2010, rina akan tamat belajar di UNITEN setelah 5 tahun kat sini...
so..rina nak kumpul sebanyak mungkin kenangan manis bersama kawan-kawan yang rina sangat hargai..
they always make me happy, give me the courage to live when i felt like dying..
thank you guys..hanya Allah mampu balas..
nak hang out selalu dengan korang :)


and it is already the last semester, of course i aim for the best result..
hope i will do well for my exams and project 2. chaiyo!!

Rockin' the Working World~*

pastuu keje plakkk.
cewah.
da tua aku rupenye whahha :p
poyo je..

rina berazam nak menjadi pekerja malas contoh setiap bulan hahha :p

hm..rasa2 rina akan bekerja di TNB nanti as i'm scholar ytn holder.
tapi rina sedang berusaha mencari peluang untuk menyambung pelajaran ke peringkat tinggi lagi
pergh ayat karangan hihi

tapi yang pasti after habis study ni rina x nak rehat2..nak teruss carik keje before kene panggil..
xkesala keje ape2
nak gain experiences
and of course i need the money..
why i need money?
meh nak citer :p


Money money where are you?

Firsssttt sekali, rina nak bawak abah pergi mekah..
mak dah pegi..
abah je..tak cukup duet lagi..for some reasons..
tak dapat  ikut mak dulu..
so..rina harap sangat dapat hantar abah pergi haji.
kalau ada rezeki lebih, dapat pergi 1 family lagi bagus
ini akan didahului dari semua perkara..

lepas tu, rina lak nak mlancong ke luar negara.
mana2 lah yang dekat..jepun ke aussie ke..
nak pergi masa winter yey!
nak tengok salji!!!
kecewa haritu pergi pavillion. salji dia buih je.
cis. i ditipu. huh.

pastu nak beli kereta untuk parent.
nak belanja diorang jalan2 melancong tp dlm negara je hahaha. x logikla kalo nak g ovesea lagi. tu azam tahun 2011 kang hihi :p
pastu kalau duit terlebih, nak beli handphone baru,nak beli rumah,kereta,rantai,jam, banyaklahh nak list hahahaha
*macam gaji 8 juta je kan :p*

Welcome the new me..

Of course semua orang pun nak berubah ke arah kebaikan..
tak terkecuali rina..


I want to be a better muslimah, daughter, student, friend pape jela to others.
macam last year,
rina berazam tak nak marah2. and i think i did it kot..80% atleast hehe
rina rasa, rina dapat bersabar dalam banyak perkara.
soo.tahun 2010..
rina nak berubah jadi lebih matang.
tak nak bersifat kebudak-budakan..
nak menjadi wanita.
ok wanita tau hahaha!


nanti bila rina walking to the working world, rina nak org pandang rina sebagai seorang pekerja yang well rounded. i want to give my 100%.
dan
harap semua orang suka berkawan dengan rina lah..


then i want to improve my appearance.
i want to reduce my weight!!
waa gmok da wehh
Rina nak capai target berat 40 kg! haha!
Rina sekarang tengah menjalani program diet.
jurulatih nya adalah rina sendiri :P
harap2 habis sem ni which is bulan 4 tahun hadapan,
dapat lah rina capai target.
tapi macam x sempat je haha.
soo.. by next year da capai lah
mestiii!

 LOVE is CINTA 

rina nak belajar untuk cinta pada Allah, PesuruhNya, diri sendiri lebihh dari orang lain...
tentang cinta pada lelaki lain..
rina serahkan pada jodoh yang telah ditentukan..
rina berazam x nak couple dah..
seriously..rina serik..
serik untuk berpisah..
x mampu lagi rina nak menghadapi situasi tu lagi..
apparently.. i seem to be strong but inside, only Allah knows better..

Stories of Rina remain forever..

and lastly..
Rina nak jadikan blog ni se famous Red Mummy!
hahaha!
hihi. act nak menjana pendapatn dari blog.
and of course rina nak mencatatkan segala perjalanan hidup rina di sini.
tanpa noktah.


that's all azam rina..


harap-harap tercapailah..
harap-harap azam kita semua tercapai..
amin...


happy new year friends!
^_^

2 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

artszfar 31/12/09 8:42 PM  

"...sebagai seorang pekerja yang well rounded."

Well rounded = bulat-bulat chubby? XD
anyway gud luck semua diatas itu.

~kuyam~ 3/1/10 1:48 AM  

blog sefemes blog red mummy
hehehe,i oso dreamt of dat
nway,hepy new year rina

blogwalking here =)))

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top