Sunday, September 06, 2009

Shopping Raya - Penat Giler T_T

Semalam g shopping raya
penat gle yang teramat penat yang sangat2!!
hehe. dapat x bayangkan kepenatan CC? :p

tapi walopon pnat, sangatttttttttt besh ok!
mane x besh nye, dapat baju baru hikhik
tapi paling x besh, CC abes RM200!
bankrupt I~
Dlm kol 11 am ktorang bertolak g LRT Sg. Besi.
parking kereta kat situ, naek LRT g LRT Bandaraya sebab nak pegi Jalan Tar~

naek kete adik Gie -Ieqa
behimpit2 dalam kete tu.
6 orang, 4 orang sumbat kat blakang :p
6 orang tu - CC,Gie,Miza, Ieqa & 2 lagi kawan Ieqa..

berposing dlm LRT hehe :p

Sampai Jalan Tar, memang ramaiii sgt orang huhu
sesak napas kejap.

tgokla..ramai gle kan hhuhu.
tapi banyakla barang. n macam2 pilihan~
baju kurung macam2 jenis la
tudung pon bykk gle lawa2

brooch ada

bunga pon ade! rase da macam kat Fiesta Flora Putrajaya aritu plak hehe

Kat sini, CC beli inner putih n itam yang baru
yang lama dah berbulu2
harga : RM15 per inner

lepas tu, masuk kedai China Silk.
CC beli sepasang baju kurung China Silk yang da diskaun 50%
Rm40 je ok! rugi gle kalo xbeli.
ni gambar die
haha..xnak tnjuk full, x suprisela nanti lalala :p

lepas tu, Gie ajak g PKNS S.alam.
diorang kata takde yang diorang berkenan kat Jalan Tar..
diorang nak beli baju kurung cotton..
CC xkesa pon. ikut jee.
nanti bila2 boleh datang lagi jalan Tar..ngan mak pulak kee kan2 :)

so kitorang pon, dengan dalam keadaan yang x bertenaga tapi penuh semangat, patah balik g LRT Bandaraya. nak tecabut kaki CC bejalan laju penat gleeee time ni. rasa nak bukakkk je posee dapat air kosong pon jadiklaah time tu hehe

so ktorang patah balik LRT Sg. Besi, amik kereta
drive ke PKNS S.alam.
sanggup tuu..demi raya 2009 yang terchenta :P

Kat PKNS S.alam, CC da rasa penat..
lagi sesak..sebab kecik.
rasa nak buat2 pitam sambil menjerit "air! air!"
hihi
so no pictures lala

sampai situ, banyak gakla baju kurung cotton.
tapi banyak untuk budak2 kecik hehe
tapi ada gakla untuk orang besar.
dorang pon shopping sakan baju kurung cotton.

baru CC tau, mahal gle baju kurung cotton ek. nampak buruk je.
RM150 tuu.
Gie angkut 2
Miza angkut 1
adik Gie pon angkut 2

CC?
xde pon..
xdela minat sangat.
CC aim baju yang lace tu..
tp xde yang bekenan di hati ini :p

actually, CC tengah mencari baju untuk kenduri kawin Cousin CC..
CC jadi pengapit dia nanti
dia siap bagi RM150 kat CC untuk beli baju
hihi..besh kan?
Theme dia : Coklat,Krim,putih..
adeh..wane xmenarik langsung hehe
tapi CC ske putih..

carik2, xde yang lawa..
so dalam kol 630 pm pegila MCD nak bebuka puasa..
tak sabaaaaaaaaaaaaaaaaa giler nak bukak..

Chicken Spicy McDelux

French Fries

haha terliur x korang? :p

lepas kenyang tu, nak g carikla surau utk maghrib.
sekali tenampak sepasang baju kebaya yang sangat cantikk
harga pun ok - RM129
nak dipendekkan cerita (penat taip da sebenarnye hihi)
CC belila sepasang kebaya putih untuk kenduri kawin Cousin CC nanti..
ni gambar dia :


seperti biasa, xleh gambar full. nanti x suprise
hikhikhikhik (gelak gedik pjg2 :p)

pastu, ktorang pon balikkk

sampai umah CC trus try2 baju.
Naza n adah jadi judge hehe
diorang cakap lawa baju kebaya tu..
xsabar nye oh nak pakai baju tu!!
lalala~

akibat kepenatan melampau. pagi ni CC bangun kol 10 am.
haishhh.ape mau jadi sama ini anak dara.
cancelll jadik menantu!
hiks

assalammualaikum.
^_____________^


8 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Nur Farahin 6/9/09 12:04 PM  

waa..
da ada geng post2 sal shoping raya ni..

bawu besh..

hehe.neway lawa la bju kebaya choki2 tu.. naty da pakai amik la pic then tunjuk kat blog erk =p

lalala..hehe.

- Gie - 6/9/09 1:33 PM  

hehehe..
ish2..
ade org tu kate xnk tnjuk..
lalalala

miss ubi 6/9/09 1:55 PM  

ubi suka tgk china silk tuh...lawa owh kain dia...hehehe..

celamat raya CC...

Chokichoki 6/9/09 1:55 PM  

to ein : hehehe.ktorang lambat ckit shoping. orait.memang kene tnjuk pnyela haha..katne lg nk jd model klo bkn blog sndiri :p

to Gie : hihi. xsyokla x tnjuk. kne tnjuk ckit bru readers dpt "feel" tu hehe :P

Chokichoki 6/9/09 1:57 PM  

to ubi : lawa2. last year da ade spasang.beli rm80. this year pn beli 1 lagi, tu pon sbb die diskaun rm40! hehe..sweet je kann kan

Rizdiahk Nahraf 6/9/09 10:37 PM  

wallaweihuuuu..

Wah dah rasa semangat raya. orang baru nak carik selendang raya.huhu.

moh2 datang rumah orang, raya. bawak air botol dengan pinggan kertas sendiri ek.

Azma Alina 6/9/09 10:38 PM  

lawanye bju tu~~~
T_T jeles!

Chokichoki 7/9/09 12:05 PM  

to paan: haha. beli kbaya dulula br selendang :p okok nanti ktorg serbu rumah paan. sediakan duet raye ek :p

to azma alina : hehe.yg mane lawa ni. kbaye ek. g pkns s.alam byk lawaa

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top