Saturday, February 20, 2010

Hiking at Broga Hill #2 ~*

Sambungan dari post before ni~*
gambar dah dapat dari esah hehe.
tapi kecikkan
besa2 kang kantoi.
kamera esah sangat berkualiti 
bukan takat jerawat nampak, liang2 roma kulit pon nampak
kami pun memulakan ekspedisi memanjat bukit
tapi bila rina nampak je tangga tu untuk ke puncak petama
rina rasa nak pitam
bukit ni cam ade 4 puncakla (kot?)
3 kali stop untuk sampai ke puncak yang betul
masa ni sempat lagi amik2 gambar. penat gilee
tapi seriously, pemandangan yang sangattt indah
ciptaan Allah yang sungguh luar biasa
first time rina tengok sendiri
selalu tengok gambar
rasa cam kerdil sangat di bumi Allah
cantik sngat2. speechless

tapi mase kat puncak pertama, rina cam rase nak pitam
xtaula..xmakan sangat kot lately ni
mulut rina kene ulser..makan nasi sejemput pun berjam..
telan je..
so prefer minum susu
dorang cakap minum susu tu yang rasa nak muntah
 
rina da give up nak naik..
suruh dorang naik je, rina tunggu
tapi dorang xnak =')
erien pujuk2 suh makan roti sikit
tapi mulut sakit gile
tapi makan gakla secubit

bila da sepuluh minit rehat2 + secubit roti erien
rasa cam hilang penat n gigil2 kaki
thanks erien n semua kerana menunggu =)



kembali besemangat begambar hehehe


setelah melalui pelbagai halangan
hahaha. 
ok saye gayat maka bila bab panjat2 ni lemah lutut tibe2
tapi nasib baik ade kawan2 yang membantu
terharu buat ke 8 juta kali =')

akhirrnyaaa
kami berjaya sampai ke puncak!


lame gak nak sampai puncak. stat kol 7 lebih kot. sampai nak kol 9 hehe
rina la yang sebab lambat hoho

tapi puas sangat bile sampai puncak!
kalau x sampai sure menyesal sangat


hilang rase penat
tapi gayat masih ada lol

time nak turun paling menakutkan
licin2 batu dia
n rina penakut btul
 xsangke aku penakut camtu
tah papeeeeeeeee!!

tapi sekali lagi
masih ade kawan2 yang membantu 
terharu ke 800 juta kali =')


tengok, pasangan merpati sejoli ini (lol)
berusaha bawak beg rina
whahaha
xpasal dorang yang kene bawak hihi
thankssssssss a milion!


masa turun x rasa penat sangat
cuma takut2 sikit
sebab licin batu bepassir2
asik tegelincir je
tapi berangin
besh2 
so keje ktorang asik tangkap gambar je
 
banyak giler pics
tengok kat facebookla

itu saje ekspedisi kami pada kali ini


tgok. kepuasan di muke masing2
hihi.
sangat hepi
alhamdulillah
thank you Allah for this opportunity
thanks friends for make me happy and always help me


 ^__^


3 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

anas 20/2/10 12:12 AM  

cantiknye pemandangan kat broga hill ni.. apsal xpnah dgr nama broga hill ni dulu ye.. blik mesia kang nak gi gak le..

Ieza 24/2/10 9:38 PM  

akhirnya sampai gak ke puncak yek....berbaloi..dapat tengok pemandangan yg cantik lagi..teringat plak zaman remaja dulu memang suka aktiviti2 lasak camni..

Rina (◕‿◕)✿ 25/2/10 8:24 AM  

anas : pegi2.sgt besh

ieza : hehe besh2..kngn terindah

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top