Thursday, December 30, 2010

When you feel all alone in this world :: Allah knows





When you feel all alone in this world,
And there’s nobody to count your tears
Just remember, no matter where you are
Allah knows
Allah knows
When you carrying a monster load
And you wonder how far you can go
With every step on that road that you take
Allah knows
Allah knows
No matter what, inside or out
There’s one thing of which there’s no doubt
Allah knows
Allah knows
And whatever lies in the heavens and the earth
Every star in this whole universe
Allah knows
Allah knows
When you find that special someone
Feel your whole life has barely begun
You can walk on the moon, shout it to everyone
Allah knows
Allah knows
When you gaze with love in your eyes
Catch a glimpse of paradise
And you see your child take the first breath of life
Allah knows
Allah knows
When you lose someone close to your heart
See your whole world fall apart
And you try to go on but it seems so hard
Allah knows
Allah knows
You see we all have a path to choose
Through the valleys and hills we go
With the ups and the downs, never fret never frown
Allah knows
Allah knows
Every grain of sand,
In every desert land, He knows.
Every shade of palm,
Every closed hand, He knows.
Every sparkling tear,
On every eyelash, He knows.
Every thought I have,
And every word I share, He knows.
Allah knows


By :  Zain Bhikhas


Read more...

Tuesday, December 28, 2010

Penang stories behind a picture


Credit to Pak Sab

hehehhee
sebenarnye malas nak bercerita dan upload gambar :p

so 1 gambar je dulu k~

ala..pegi penang je pon..bukan London :p

salam~


Read more...

Saturday, December 25, 2010

Sogo Card Day bulan depan! Sob sob!

Sedihhhh!
First time rasa sedih bila ada sale, mesti korang pelik kann hehe!

camni cerita die 

tadi, kan rehat lama. so rina dan kawan rina pergi lah Sogo..
niat rina nak usya lahh, ada beg murah murah tak

sebab teringin nak ada beg baru.
rina tak pernah lagi ada beg berjenama nii
so, bila da berduit ni, macam teringinnn lah

so, pegi pegi, sale hanya 20% jee
mahal lagi beg tu..

ingat tak nak la beli kan.

tapi tiba tiba terrrr tengok purse kat Elle

sangattt comel!

dan tiba tiba terrrr kenangkan purse lama yang sudah nazak
 Milk Teddy ok.
ni lahh purse paling mahal rina pernah beli hehe! (RM20 ++)

dengan sebab itu..
rina pun terrrr beli purse Elle tersebut tanpa memikirkan masa depan *tetiba


cantikkan????
Pinkk!! sangat soft! macam Peach sikit.
kamera rina buta warna sikit ;p

tapi bila dipikir pikirkan balik agak mahalla....
takmau bagitau harga ;p

lepas beli tu, balik rumah..
tengok tengok ada surat dari Sogo

rupa rupanya 6-9 Jan ni ada Clearance sale for only S-Card members!!
discount up to 70% !

MENYESAL!

tapi dah terrrr beli..
T___T


Read more...

Wednesday, December 22, 2010

Pasemboq, Nasik Kandaq, Char Kueh Teow yang sedap ;p



Video ni diambil masa malam terakhir kitorang di Penang sedang pekena Pasemboq + Char Kueh Teow baik punya ;p

Rina ingatkan nak tangkap gambar rupanya tengah rakam video.
haha!
malu jee


Read more...

Tuesday, December 21, 2010

Lia sayanggggggggg Mak!

Hepi besday to u~
Hepi besday to u~
Hepi besday to Mak cayang~
Hepi besday to u~

Mak mak..
Lia sayang mak sangat sangat..
Hanya Allah yang tahu betapa sayang nye Lia pada Mak..

Pengorbanan Mak..kasih sayang Mak..
tak termampu untuk Lia balas..
hanya pada Allah, Lia berdoa..agar segala kebahagiaan dunia dan akhirat diberi kan kepada Mak..

Alhamdulillah..
Allah panjangkan umur Mak..
di usia 62 tahun, Mak masih sihat bertenaga..
masih mampu senyum dan ketawa..

Setiap hari Lia berdoa agar mak dipanjangkan umur dan disihatkan tubuh badan..
Lia belum puas bersama Mak..
Masih banyak lagi Lia nak buat untuk Mak..

Lia nak Mak hidup senang..
nak bagi Mak makan sedap sedap..
duduk di rumah yang cantik..
pakai barang kemas banyak banyak..
nak bagi Mak cucu cucu yang comel..

Lia taknak dah hidup Mak susah..
taknak dah air mata Mak mengalir lagi..
nak tengok Mak senyum je..
biar hati Mak senang je..

ya Allah ya Tuhanku...Kau panjangkanlah umur kedua ibu bapaku..
Sihatkanlah tubuh badan mereka..
Kau sayangilah mereka lebih dari mereka menyayangi diriku..
dan Kau tempatkanlah mereka dalam golongan orang orang yang beriman..
Amin..ya Rabbal alAmin..



Read more...

Monday, December 20, 2010

Seminggu yang terbaik

Hari ni rina cuti, sebab baru pagi tadi sampai KL.
actually, last week rina ada kursus PEP 36 kat Ilsas, then terus shoot pergi Kedah with some friends from PEP 36 gak.

memang enjoyable week lahh hihi
malasss nak kerja esok. opsss :p

masa kursus, memang setiap malam keluar hee..

lama kot tak keluar malam malam ni..semenjak kerja, duk umah, rina adalah anak yang baik dan sopan :P

malam Isnin, pergi tengok Hantu Mak Limah dengan geng PEP 36
sangat tak best ok cerita tu. tapi ada lah lawak yang terkesan di hati ;p "Cecita cecita cecita" hahaha!

malam Selasa, teman kawan UNITEN untuk tengok Ngangkung dengan kawan UNITEN yang lain.
paham tak??
sebab rina malas nak pergi sebab dah tengok Ngangkung weekend lepas with a friend.
Tapi kawan punya pasal, I tengok dua kali okeyy..support industri tempatan kononnye :p
nasib baik best jugak!
hantu dia comel :p

malam Rabu, lepak lepak dengan geng PEP 36 again dekat Bukit Bintang.
gaji baru masuk, so kami makan Kenny Rogers *bajet mewah*

malam Khamis, pergi bershopping dengan kawan perempuan hihi.
best best.
rina beli 3 helai baju dan 1 beg baru ^o^
lepas tu teman kawan rina, makan malam dengan kawan dia.
huu...rina memang kawan yang baik kan? sudi menemani kawan dia kemana sahaja :p

malam Jumaat, just pergi pasar malam dan lepak di rumah kawan UNITEN yang ambil Master.
sementara menunggu pagi. nak pergi Kedah + Penang kan.

Sabtu sampai Isnin, berjalan jalan di Kedah + Penang.

kali ni just nak tunjuk Pics malam Rabu.

Lepaking di Bukit Bintang~

Punya jauh datang nak makan Kenny Rogers :p
 Aksi aksi orang di Bukit Bintang
 suka betull mamat Pink ni!
tu jelahh nak share haha sikit je.
lain lain, nak share gambar makanan

*Kenny Rogers*
(5 stars)

sila terliur sekarang.









Slurrrrrrpppppp!



Read more...

Saturday, December 18, 2010

Melalui hari hari yang menyeronokkan hee

sepanjang minggu ni rina ada kursus kat ILSAS, UNITEN dengan budak budak PEP 36
so ape lagi, memang enjoy je la kan setiap lepas kelas hihi

sampaila semalam..
tapi takpe, bulan 2 ada lagi =D

hari ni rina nak pergi Kedah pulak. ada budak PEP 36 nak kawin.
semangat masing masing.
budak tu bukan group rina, tapi rina kenalla..
ni pun sebab Elly ajak teman dia

rancang nak pegi kol 5. tapi sampai sekarang tak sampai sampai ponnnn


tah pape entry kali ni.
takpe. pas balik Kedah rina cerita best best k.

doakan rina selamat pergi dan kembali.
salam..




Read more...

Sunday, December 12, 2010

First time pergi kenduri kahwin orang India =)

Tadi teman kawan baik rina, Murni pergi kenduri kahwin kawan dia, Bunita (kot :p) iaitu seorang yang berbangsa hindu. Ayat mesti nak skema agar semua pembaca tidak tersalah faham dengan beranggapan Murni yang berbangsa hindu hehehehe! =P

Setelah sesat dalam 2,3 minit, sampai lah kami ke Sekolah jenis cina, tempat berlangsung nya perkahwinan itu.
terasa 1 Malaysia pulak bila orang hindu kawin kat sekolah cina =P

Let's pictures tell the stories~


Perkahwinan orang hindu memang banyak upacara.
dalam kad tulis resepsi dari pukul 10 pagi - 11.31 pagi
apsal bukan 11.30, jangan ditanya hehehe

ingatkan makan makan dari pukul 10-11.31 pagi pastu dah kene blah hehe
rupanya, upacara tu yang bermula dari 10 pagi.

mula mula, baca baca doa ape tah, 
lepas tu pengantin lelaki berarak ke pelamin, diikuti pengantin perempuan
 ada lagi upacara.
maybe amik restu ayahbonda kot =P

 sepanjang upacara, para tetamu tak boleh makan lagi. duduk je tunggu..
so penuh dewan..
 dapat goodies.
ingat telor. tapi bukan.
 manisan rupanya hehe. tak rasa pun.
 dalam pukul 11.30 ++ upacara tamat.
semua baling baling bunga kat pengantin,
dan tiba tiba para tetamu menyerbu ke ruang buffet.
lapar dah masing masing hehe
 ni makanan dia. macam kenduri orang melayu kan??
tapi rina makan buah je.
 lepas makan, semua tetamu beratur, nak bersalam dengan pengantin
 sampai dah turn kami!
rina tukang snap gambar je la..bukan kenal pun

Lepas ni nak pegi kawin orang cina plak lahh hehe

^__^




Read more...

Thursday, December 09, 2010

Kuala Lumpur International Motor Show 2010

RM5 je for student on weekdays.
rina bukan student
tapi ada kawan rina student, so kira termasuklahhh haha.. :p

Best best!
rambang mata tengok.
boleh berangan banyak banyak.




rina nak beli ni..bawak tengah malam mesti cantik. banyak lampu

 takpun ni, putih itu suci
 yang ni pun ok, buatan Malaysia
 Vespa pun nak beli, senang nak pegi pasar
 kalau race pakai ni. baru lah cara
 ni plak guna pegi balik kampung. cepat sikit sampai
 nak dating ngan husband guna kereta ni. gelap. orang tak nampak
 kereta ni untuk vacuum rumah
 dan ini untuk bawak g kerja

Jom pergi kerja!



Read more...

Tuesday, December 07, 2010

Love Marriage

Don't turn around
They say we turn to stone when we turn around
So, don't turn and go forward.

Salah satu quote dalam Love Marriage.



antara K-Drama yang terbaik lahh rina pernah tengok.
best besttt
lawak, sweet sangatt.
tersengih sengih rina sorang sorang :p

satu jer tak best bagi rina..
heroin dia tak comel huhu


tak comel kan?
hihi..kejam je. tapi betulla..
spoil pulak rasanya.
(update : heroin dia cun jerr..cuma tak comel. beza tau hehe..tengok dulu cerita ni mesti korang rasa heroin dia macam tak sesuai jee..)

hero ni adalah seorang divorce lawyer. dan dia pon dah bercerai.
heroin pula seorang Couple Manager yang baru lepas clash dengan BF.
so diorang bertemu.

pengajaran dalam cerita ni,
takmau lah bermusuh musuh dengan Ex BF, GF, husband, or wife korang hehe

pergi lah tengok kat http://www.mysoju.com
ade kott..

rina amik dari kawan jer cerita ni..

ENJOY~




Read more...

Azam tahun baru rina (1432 H & 2011)

Alhamdulillah....da pon masuk tahun baru!
Bermakna usia da makin meningkat.
mati pun semakin hampir.
jangan lupa ye..mati tu bukan time tua je...sekarang pun boleh mati.
hehehe..
peringatan untuk diri sendiri juga (especially) ^_^

Walaupunnn mati semakin menghampiri..masa hidup di dunia tak boleh lah di sia sia kan..
"Beribadah lah kamu seperti kamu akan mati pada esok hari dan bekerja lah seperti kamu akan hidup 1000 tahun lagi"

 Thats why, kita perlu ada azam agar hari hari yang kita bakal lalui akan menjadi lebih baik dari semalam, insyaAllah.
okey. back to the topic!

Kerja

Azam rina untuk mengikhlaskan hati melakukan kerja. Semoga setiap hari rina pergi keja, niat kerja untuk ibadah tak pernah rina lupa.
dan rina harap rina di confirm kan after setahun ni. tak nak extend..
Seriously, kadang kadang rasa malas betul nak bekerja hehe! so rina berazam tak nak dah malas malas.
wake up rina! wake up!!

Attitude

Macam biasa, setiap manusia mesti nak berubah menjadi lebih baik..
termasuk lah rina..

rina rasa nak tutup aurat dengan sempurna..
lepas tu, taknak mengumpat langsung..
solat dengan lebih kusyuk..
taknak ketawa kuat kuat

hehehe
ok. tu jelah dulu. nanti tak tercapai ;p

Money

Fine. tahun lepas, satu pun azam yang berkaitan dengan duet tak tercapai T___T
so tahun ni, rina nak berazam sikit dulu dan logik untuk dicapai dalam masa setahun.

rina nak bawa family bercuti (dah book tiket pon)
nak beli iphone dan beg Carlo Rino hehehe. kira azam la ni :p
nak kumpul duit untuk abah pergi haji, atleast RM5000 untuk tahun ni
Hujung tahun nak jual Kancil dan tukar kereta baru..nak kereta auto yang jimat minyak :p

Love

Macam biasa, rina berazam tak nak couple dah..
kalau sampai jodoh, kawin jer dan bercinta lepas kahwin..
rina taknak berazam untuk kahwin sebab macam pelik je hehehehehe
tapi cuba perbaiki diri supaya jodoh yang baik sampai.

Gemuk

Nak kurus nak kurus!
nak turun 5 kg atleast hihi


tu je lah kot azam rina..
semoga tercapai by the end of the year 2011, insyaAllah.



Read more...

Monday, December 06, 2010

Sedang berfikir

Sedang berfikir azam azam untuk tahun ini (1432 H) atau tahun hadapan (2011)

SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU KAWAN KAWAN!

^__^

Read more...

Thursday, December 02, 2010

Adakah azam 2010 anda tercapai?

Alhamdulillah...
sudah pon bulan terakhir pada tahun 2010..
Alhamdulillah kerana kita diberi peluang bernafas sehingga ke hari ini

masa masuk tahun 2010, rina ada list kan beberapa azam rina
boleh klik SINI kalau nak baca.

tapi rina nak paste jugak disini supaya rina boleh review
tercapai ke tak? ke jadi angan angan je hehehe

yang dalam kotak adalah azam rina untuk tahun 2010 ini

The last moment in UNITEN...


InsyaAllah April 2010, rina akan tamat belajar di UNITEN setelah 5 tahun kat sini...
so..rina nak kumpul sebanyak mungkin kenangan manis bersama kawan-kawan yang rina sangat hargai..
they always make me happy, give me the courage to live when i felt like dying..
thank you guys..hanya Allah mampu balas..
nak hang out selalu dengan korang :)


and it is already the last semester, of course i aim for the best result..
hope i will do well for my exams and project 2. chaiyo!!

 alhamdulillah...rina sudah pun tamat belajar di UNITEN dan rasanya, rina telah pun manfaatkan masa masa terakhir bersama rakan rakan yang tersayang.
in fact, rina rasa, kawan rina semakin bertambah masa final semester!

result pula, alhamdulillahh...tercapai target ^__^

Rockin' the Working World~*

pastuu keje plakkk.
cewah.
da tua aku rupenye whahha :p
poyo je..

rina berazam nak menjadi pekerja malas contoh setiap bulan hahha :p

hm..rasa2 rina akan bekerja di TNB nanti as i'm scholar ytn holder.
tapi rina sedang berusaha mencari peluang untuk menyambung pelajaran ke peringkat tinggi lagi
pergh ayat karangan hihi

tapi yang pasti after habis study ni rina x nak rehat2..nak teruss carik keje before kene panggil..
xkesala keje ape2
nak gain experiences
and of course i need the money..
why i need money?
meh nak citer :p


seperti yang di rasa rasakan, rina memang kerja dengan TNB hehe..
tapi rina tak dapat sambung Master lagi..
so maybe akan postpone ke azam 2011 kott hihi

tapi yang penting, memang after study, rina terusss kerja. takde rehat rehat.
rina jadi Research Assistant di UNITEN, Product Engineer di Cheras dan kemudian dapat kerja di TNB.
alhamdulillah ^_^

Money money where are you?

Firsssttt sekali, rina nak bawak abah pergi mekah..
mak dah pegi..
abah je..tak cukup duet lagi..for some reasons..
tak dapat  ikut mak dulu..
so..rina harap sangat dapat hantar abah pergi haji.
kalau ada rezeki lebih, dapat pergi 1 family lagi bagus
ini akan didahului dari semua perkara..

lepas tu, rina lak nak mlancong ke luar negara.
mana2 lah yang dekat..jepun ke aussie ke..
nak pergi masa winter yey!
nak tengok salji!!!
kecewa haritu pergi pavillion. salji dia buih je.
cis. i ditipu. huh.

pastu nak beli kereta untuk parent.
nak belanja diorang jalan2 melancong tp dlm negara je hahaha. x logikla kalo nak g ovesea lagi. tu azam tahun 2011 kang hihi :p
pastu kalau duit terlebih, nak beli handphone baru,nak beli rumah,kereta,rantai,jam, banyaklahh nak list hahahaha
*macam gaji 8 juta je kan :p*

aiseh...satu pon tak tercapai!
hahaha
failed :P

Welcome the new me..

Of course semua orang pun nak berubah ke arah kebaikan..
tak terkecuali rina..

I want to be a better muslimah, daughter, student, friend pape jela to others.
macam last year,
rina berazam tak nak marah2. and i think i did it kot..80% atleast hehe
rina rasa, rina dapat bersabar dalam banyak perkara.
soo.tahun 2010..
rina nak berubah jadi lebih matang.
tak nak bersifat kebudak-budakan..
nak menjadi wanita.
ok wanita tau hahaha!

nanti bila rina walking to the working world, rina nak org pandang rina sebagai seorang pekerja yang well rounded. i want to give my 100%.
dan
harap semua orang suka berkawan dengan rina lah..


then i want to improve my appearance.
i want to reduce my weight!!
waa gmok da wehh
Rina nak capai target berat 40 kg! haha!
Rina sekarang tengah menjalani program diet.
jurulatih nya adalah rina sendiri :P
harap2 habis sem ni which is bulan 4 tahun hadapan,
dapat lah rina capai target.
tapi macam x sempat je haha.
soo.. by next year da capai lah
mestiii!

 nak jadi wanita?? hmmm..hmmmmmmm
hehehehhehee
taktau lahh
tapi rasa rasa dah tak bersifat kebudak budakan kot
macam dah matang sikit rasanya.
terasa semakin bertanggungjawab..
so...tercapai jugaklah 60% :p :p hihik

pekerja tu pulak..rina rasa rina bukan lah pekerja terbaik hehehe
banyak main main je..tapi kerja tu tetap siap.
orang sekeliling suka kawan dengan rina tu...rina tak tau lahh..kena tanya diorang lah :)

ok. tentang reduce weight..
BOLEH SKIP. 
NEXT!!
haha!
 LOVE is CINTA 

rina nak belajar untuk cinta pada Allah, PesuruhNya, diri sendiri lebihh dari orang lain...
tentang cinta pada lelaki lain..
rina serahkan pada jodoh yang telah ditentukan..
rina berazam x nak couple dah..
seriously..rina serik..
serik untuk berpisah..
x mampu lagi rina nak menghadapi situasi tu lagi..
apparently.. i seem to be strong but inside, only Allah knows better..

alhamdulillah..buat masa ni..rina belum couple lagi..
jodoh pun tak sampai lagi..
dah setahun..tapi rasa baru semalam perkara tu terjadi. huhu..

Stories of Rina remain forever..

and lastly..
Rina nak jadikan blog ni se famous Red Mummy!
hahaha!
hihi. act nak menjana pendapatn dari blog.
and of course rina nak mencatatkan segala perjalanan hidup rina di sini.
tanpa noktah.


ok. ni langsung tak tercapai hihi. nak tarik baliklah...taknak famous lah..

tapi alhamdulillah, melalui blog, rina dapat lahh sedikit pendapatan tambahan.
thanks Nuffnang dan RinaWardrobe!

sekian saje review azam 2010 rina..

semoga Allah panjangkan umur kita semua agar dapat berazam untuk tahun 2011 pula..InsyaAllah..

Read more...

Siapa dah tengok Rapunzel?

Angkat tangan!
\o/

Best kan????????????

super kelakar. sampai keluar wayang pon geli hati hehehe

so siapa siapa yang tak tengok lagi, 
baik pergi tengok. memang release tension dan berbaloi baloi!
rina bagi 5 out of 5 stars =)





Read more...
Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top