Sunday, August 30, 2009

Stereograms~*

Untuk sape2 yang xtahu, Stereograms ni merupakan..merupakan ape ek
hahah susa lak nak terangkan..

macam ni, setiap gambar di bawah ada "gambar sebenar" yang tersembunyi
"gambar sebenar" tu dalam 3D!
and yang paling besh, die macam begerak2.
n korang leh tgok dalam pelbagai sudut!

korang kene focus gle2, sampai juling2 hehe
baru leh nampak
memang pening gle la
tp once korang nampak mesti rase puasss!! hehe

tapi CC nasihatkan, wat sekeping2 dulu..
jangan wat straight, kang lari anak mata korang CC xtau :P

ok ni cth2 gambar..
JOM KITA TEKA, APA GAMBAR TERSEMBUNYI!

(1)

(2)

(3)

(4)

(5)

(6)

(7)

(8)

(9)

(10)

Try it first. Nampak x?

Jawapan akan diberitahu dalam comment or maybe in the following post.
Good Luck All!

update : jawapan ade kat Comment. Check it out!

18 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Nadhirah 30/8/09 2:27 AM  

satu gambar pon tak nampak ar kak..kasik ar answer~ :D

░♥si lampu neon♥░ 30/8/09 3:07 AM  

bgtau jawapan jela...mls la nak teka hahaha

nurul ashikin 30/8/09 3:34 AM  

rina.. dh nk terbeliak mata kita.. x dpt pun..

♥..::HoneYza::..♥ 30/8/09 1:47 PM  

xnmpk apa pun.....terjulin2 mata den duk natap mende tuh....ks je jwpn...

Anonymous,  30/8/09 6:41 PM  

Yg no satu nampak macam unta je...
***Lalalalalaaaaaaaaaa*** juling!

- Gie - 31/8/09 4:57 PM  

ni yg mcm kt aibob tu kn?

Chokichoki 31/8/09 5:41 PM  

haha..ape la korg ni.mata x ckup julng :p

haa..sir sorg je btol!

no 1 : Unta.

ni laen2 jawapan :

no 2 : dinosor sblh batang pokok kelape

no 3 : bunga

no 4 :lubang/hole yang bertingkat2 @ tunnel

no 5 : piramid @ tiga segi 3x n sebtang pokok

no 6 : tractor

no 7 : 2 biji dadu

no 8 : lubang dalam lubag (a deep crater)

no 9 : bunga mangkuk (funnel)

no 10 : mke orang

nampak x? CC nampak semua kecuali no 2..bunga 2..nanti2 tryla..:)

Chokichoki 31/8/09 6:18 PM  

to Gie : a ah. aibob gambar2 laen.
ni kte amik kat facebook..
ade lg ke ek kat aibob?
nak amik gambar2 kat aibob lak hehe

Rizdiahk Nahraf 31/8/09 7:19 PM  

orang nampak ayam goreng cicah sos ayam percik dengan nasi beriyani special kuah kambing.


Sume gambar nampak tu je...

Chokichoki 31/8/09 10:21 PM  

=_=" tu dah juling air sirap sbb 2 asik nampak mkanan

ummihany 1/9/09 2:34 AM  

ummi dan nurul berjaya melihat kesemua gambar stereograms setelah berhempas pulas menjulingkan mata kami...!!!!heheheh

nurul ashikin 1/9/09 2:41 AM  

rina.. kita dah berjaya nampak semua termasuk yg rina x nampak tu.. ada pokok sebelah kanan & kiri, dino kt tengah2..

julingkan lebih.. :)

Anonymous,  1/9/09 8:08 AM  

Dulu-dulu saya ada beli satu buku bagi berlatih menjuling tu. Kalau siapa2 nak pinjam beritahu lah, nanti saya boleh cari dekat rumah saya.
***Lalalalalaaaaaaaaa***

Chokichoki 1/9/09 11:13 AM  

to nurul n ummy : haha. taniah2! beshkan ble da nampak hehe :p

to sir : yeke. sir scan la letak kat website sir, then sy copy letak sini suruh org teka hihi :p

ohmimie! 1/9/09 4:55 PM  

rina~~!!
satu pon mimi x dapat tgk..
ape kena ngn mata mimi ni..huhuhu~

Chokichoki 2/9/09 4:33 PM  

haha..xckup julingla mata mimi
act. xya juling pn..fokus je..tgk lame2 jgn kelip. nanti mata jd cam kabur2,tbe2 je imej 2 muncul ;)

budaktembam 3/9/09 11:50 AM  

waaaaaaa..sy tgk smpai juling mata..jd takut dh..tp..xnmpk pape pn..adeyh..kecewe~=(

Chokichoki 3/9/09 1:57 PM  

haha.hati2 erien. kang juling2 tbe2 anak mata 2 stay juling je haha

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top