Sunday, February 28, 2010

Tukar nama~*

 
ingat tak rina ada cite kak mila (my cousin) selamat lahirkan sorang lagi baby girl..
tapi baby tu sakit..
oleh sebab tu, kak mila decide tukar nama
(petua orang tua2)
dari nama Arina Damia
jadi nama
Afrina Zaheera


waaa tak besh haha
da elok2 panggil Mia
kali ni dorang decide nak panggil Ari =_="
tak comel!
rina pakse kakak2 dia amirah&aesha panggil Rara 
hihi
baru tiuttttt


semoga Rara kembali sihat dan dapat menjalani kehidupan di muka bumi Allah ini
aminnnn

Read more...

Friday, February 26, 2010

Pas tgok Adnan Sempit rasa nak carik pakwe Mat Rempit haha adoi~

sejak lately ni cam mati kbosanan dalam bilik
padahal banyak nak study haha
bila bosan2 mula la pikir bende2 yang x patut dipikirkan

so rina pon ajak kawan2 teman jalan2 malam ni (malam kamis)
adah ngan miza je free
boringla kalau lepak2 je kan
rina pon ajak tengok Adnan Sempit
orang cakap besh sangat

kami pon pegi tengok

BIASE JEEEE

Papadom better 80 kali gande

ade la lawak2
maybe lelaki punye lawak kott
tapi rina tengok makcik kat depan ketawa overr je

tapi xpela
atleast takdela duk bilik menilik nasib

hehe thanks miza dan adah kerana menggembirakan hati saye malam ini
terima kasih adah kerana tuang2 minyak kete saye yg bankrupt ini

i feel better now
^__^

Read more...

Thursday, February 25, 2010

kebosanan

tak tau nak buat ape weekend ni
nak study ke??

ok..
study
T__T

Read more...

Wednesday, February 24, 2010

rindu giler....teramat sangat ya Allah..

...

Read more...

Tuesday, February 23, 2010

Fesyen Tudung #2

sambung2 dari Fesyen Tudung #1

kali ni dapat dari website sunsilk.
thank you sunsilk!!!

(1) Tudung Tocang Kuda


Langkah-langkah:

1. Lipat tudung empat segi menjadi tiga segi. Pin tudung di belakang tengkuk.
2. Bawa tudung bahagian kiri ke hadapan dan sematkan dengan jarum peniti di bawah telinga.
3. Kemudian bawa lebihan tudung bahagian kiri ke bawah telinga kanan dan sematkan dengan jarum peniti. Pinkan lebihan tudung di belakang tengkuk.
4. Pakaikan tudung tiga segi yang berwarna kontra di atas tudung yang telah dipakai. Pin tudung di belakang tengkuk di atas tudung yang telah dipakai.
5. Bawa tudung ke bahu kanan. Ambil bahagian kanan tudung pertama dan lilitkan dengan ketat pada tudung kedua. Selitkan hujung ke dalam lilitan.

(2) Pesona Idaman --xleh blah


Langkah-langkah:

1. Lipat tudung empat segi menjadi tiga segi.Pin tudung di belakang tengkuk.
2. Bawa tudung bahagian kiri ke hadapan dan sematkan dengan jarum peniti di bawah telinga.
3. Kemudian bawa lebihan tudung bahagian kiri ke bawah telinga kanan dan sematkan dengan jarum peniti. Pinkan lebihan tudung di belakang tengkuk.
4. Lipat bahagian kanan tudung menjadi lipatan panjang dan lilitkan di atas kepala. Pin di belakang tengkuk.
5. Gulungkan tudung belakang ke sebelah kanan dan pin di belakang telinga dengan menggunakan kerongsang.
(3) Ikatan Tulus

Langkah-langkah:

1. Lipat tudung empat segi menjadi tiga segi. Pin tudung di belakang tengkuk.
2. Bawa tudung bahagian kiri ke hadapan dan sematkan dengan jarum peniti di bawah telinga.
3. Kemudian bawa lebihan tudung bahagian kiri ke bawah telinga kanan dan sematkan dengan jarum peniti. Pinkan lebihan tudung di belakang tengkuk.
4. Pakaikan tudung tiga segi yang berwarna kontra di atas tudung yang telah dipakai. Pin tudung di belakang tengkuk di atas tudung yang telah dipakai.
5. Lipat bahagian kanan tudung pertama menjadi lipatan panjang dan lilitkan di atas kepala di atas tudung kedua. Sematkan dengan jarum peniti di atas kepala.
6. Lipat bahagian kanan tudung kedua menjadi lipatan panjang dan lilitkan di atas kepala di atas tudung pertama.
7. Lilitkan kedua-dua bahagian kanan tudung pertama dan kedua dan pin di belakang tengkuk.
8. Ambil bahagian kiri tudung kedua dan lilitkan dengan ketat pada tudung kedua. Selitkan hujung ke dalam lilitan.

(4) Semekar Mawar


Langkah-langkah:

1. Lipat tudung empat segi menjadi tiga segi. Pin tudung di belakang tengkuk.
2. Bawa tudung bahagian kiri ke hadapan dan sematkan dengan jarum peniti di bawah telinga.
3. Kemudian bawa lebihan tudung bahagian kiri ke bawah telinga kanan dan sematkan dengan jarum peniti. Pinkan lebihan tudung di belakang tengkuk.
4. Pakaikan tudung tiga segi yang berwarna kontra di atas tudung yang telah dipakai. Pin tudung di belakang tengkuk di bawah tudung yang telah dipakai.
5. Lipat bahagian kanan tudung pertama menjadi lipatan panjang dan lilitkan di atas kepala di atas tudung kedua. Pin di belakang tengkuk.
6. Gulungkan tudung ke sebelah kanan dan pin separuh gulungan tersebut di belakang telinga.
7. Kumpul dan bentukkan tudung menjadi bentuk bunga mawar. Sematkan dengan jarum peniti untuk mengekalkan bentuk bunga mawar.

Sumber : Sunsilk

Sebagai tanda time kasih, rina bagi iklan free
Gunalah Sunsilk!
rina suka Conditioner Sunsilk yang kaler Pink..buat rambut jadi lembut,ringan dan wangi~*

Read more...

Monday, February 22, 2010

when people asked me to open my heart, i said,


i am so sorry..

i really dont want to think about it..
try to do somethings, hang out with my friends, pray so much,
or anything i can do 
in making myself not to think about it..

hence,
i would like to say a thousand thanks to all my greatest friends
for their help and support..

of course,
thank you Allah for giving me the wonderful gift,
friends.

Alhamdulillah

Chaiyo Rina!
U can do it!

Read more...

Sunday, February 21, 2010

jalan2 pegi karnival wow ^^

ingat nak nek belon tapi tiket habis plak
takpe2 
bulan march ada lagi 

ngan penjenayah kot

 
pastu jadik polis. kaler baju da same ni

 
rumah idaman
idaman ke?
taknakla umah tinggi2 dah
tapi kalau duet telebeh manetau kawin ngan anak raja ke
lehla beli hahaha

 
tengok rempit nan sempit

 
burung yang sangat comel
bemanja-manja depan rina
saje tau nak bagi i jeles lol

 
pasukan bomba besedia!


thanks korang! hepi sekejap hehe

pendek2 taktau nak cakap ape
overall ok jela karnival ni
maybe malam tadi lagi besh sebab ade konsert

tapi nak buat camne.
ingat nak g malam tadi tapi guruh2
ingatkan ujan
tapi ujan x turun2 ponn

alhamdulillah..
tepelihara dari dosa2 tengok konsert hehe
sayang btol Allah pada saye yey!
eh jap
21022010
cantikkan nombor?
kalau buat tarikh anniversary ni besh gak
jom kawin!




Read more...

Saturday, February 20, 2010

mengarut mengarut


if dengan panjat bukit leh buat aku melupakan segala masalah
hari2 panjat bukit pun takpe

Read more...

Hiking at Broga Hill #2 ~*

Sambungan dari post before ni~*
gambar dah dapat dari esah hehe.
tapi kecikkan
besa2 kang kantoi.
kamera esah sangat berkualiti 
bukan takat jerawat nampak, liang2 roma kulit pon nampak
kami pun memulakan ekspedisi memanjat bukit
tapi bila rina nampak je tangga tu untuk ke puncak petama
rina rasa nak pitam
bukit ni cam ade 4 puncakla (kot?)
3 kali stop untuk sampai ke puncak yang betul
masa ni sempat lagi amik2 gambar. penat gilee
tapi seriously, pemandangan yang sangattt indah
ciptaan Allah yang sungguh luar biasa
first time rina tengok sendiri
selalu tengok gambar
rasa cam kerdil sangat di bumi Allah
cantik sngat2. speechless

tapi mase kat puncak pertama, rina cam rase nak pitam
xtaula..xmakan sangat kot lately ni
mulut rina kene ulser..makan nasi sejemput pun berjam..
telan je..
so prefer minum susu
dorang cakap minum susu tu yang rasa nak muntah
 
rina da give up nak naik..
suruh dorang naik je, rina tunggu
tapi dorang xnak =')
erien pujuk2 suh makan roti sikit
tapi mulut sakit gile
tapi makan gakla secubit

bila da sepuluh minit rehat2 + secubit roti erien
rasa cam hilang penat n gigil2 kaki
thanks erien n semua kerana menunggu =)



kembali besemangat begambar hehehe


setelah melalui pelbagai halangan
hahaha. 
ok saye gayat maka bila bab panjat2 ni lemah lutut tibe2
tapi nasib baik ade kawan2 yang membantu
terharu buat ke 8 juta kali =')

akhirrnyaaa
kami berjaya sampai ke puncak!


lame gak nak sampai puncak. stat kol 7 lebih kot. sampai nak kol 9 hehe
rina la yang sebab lambat hoho

tapi puas sangat bile sampai puncak!
kalau x sampai sure menyesal sangat


hilang rase penat
tapi gayat masih ada lol

time nak turun paling menakutkan
licin2 batu dia
n rina penakut btul
 xsangke aku penakut camtu
tah papeeeeeeeee!!

tapi sekali lagi
masih ade kawan2 yang membantu 
terharu ke 800 juta kali =')


tengok, pasangan merpati sejoli ini (lol)
berusaha bawak beg rina
whahaha
xpasal dorang yang kene bawak hihi
thankssssssss a milion!


masa turun x rasa penat sangat
cuma takut2 sikit
sebab licin batu bepassir2
asik tegelincir je
tapi berangin
besh2 
so keje ktorang asik tangkap gambar je
 
banyak giler pics
tengok kat facebookla

itu saje ekspedisi kami pada kali ini


tgok. kepuasan di muke masing2
hihi.
sangat hepi
alhamdulillah
thank you Allah for this opportunity
thanks friends for make me happy and always help me


 ^__^


Read more...

Friday, February 19, 2010

Hiking at Broga Hill #1 ~*

Besh sangattt!~*

semalam tiba2 cam berborak pasal Broga Hill
aritu farah and the geng pergi Broga Hill
so rina macam teringinnn sangatttt!

then tibe2 je erien cakap "jom pegi esok"
rina pon "jom"
epul pon ok
hud pon ok

malam semalam ajak ramai2 pegi
ajak esah
ajak ariff

yang lain2 xmau ikut.
so sila jeles.
hahahah

Pagi tadi plan nak g kol 6.20 am
sebab subuh kol 6.10 am

tapi tiba2 ade orang melabur saham nasional berhad dengan lamanya mesti untung ribu2 tu
hahah
drag sampai 6.40
T_T

memang niat nak tengok sunrise memang tak laaa kan
sunrise ape kalau stat daki kol 7??

tapi tape. 
nak naik jugak.

beshhhhh
festime nii naik bukit sampai pucak lak tuu
jakun2

masa form 1 dlu ade la hiking tapi lurus je jalan dia hehe

ni memang penat 
tapi xde la mencabar sangat
(padahal aku yang paling lembab)
hihi

nak cite sambil tunjuk gambar lah

sebelum start, muka ceria. ade je gambar sebelum start yang lain
tapi tiba2 gambar ni cam cun whahaha. pasan. jangan muntah ye
tunggu wahai encik broga, akan kutawan diri mu
wkaka. xleh blah gambar ni
saje letak nak bagi korang menyampah hihi

tiba2 dah xde gambar 
(sila kira berapa kali saye menyebut tiba2 =_=")

ade je gambar. tapi xbanyak n xcantik.
tunggu dri camera aishah

bersambung~*


iklan. 
gambar g The Curve haritu
azie baru upload gambar kat facebook
aritu xde gambar dorang ni
farah,muna,rina and azie
korang dah femess!
hiks.

Read more...

Thursday, February 18, 2010

Fesyen Tudung #1

Grad night semakin dekat. baju pon dah ada hehe.
baju biasa je..
simple2 je takde sape nak tengok pon huhu

kawan2 macam2 fesyen la dorang nak pakai
dress la, boot la, accesories  n tak terlupa fesyen tudung.
nasib baik tak terlupa, kalau terlupa camne?
hohoho
hopefully takdela tudung tibe2 melayang kan malam tu..

jangan risau, pakai tudung pun boleh cantik gak.
maybe korang da bosan dengan fesyen tudung yang biasa ke kelas kan kan?
cam rina, boring gak asik rama-rama je hari2 hahah

so maybe nak kelainan malam tu 
rina pon Google2 fesyen tudung n jumpa macam2 fesyen lah
n rina ada jumpa websites yang ajar camne nak menggayakan tudung
*a lot of thanks sape2 yang sediakan pic ni, rina  x sempat nak save websites tu, just save terus je*

meh rina share ape yang rina jumpa~*

eh before tu rina saje nak share ilmu sikit..
pemakaian tudung yang sempurna ialah bila tudung tu labuh menutup dada,leher dan telinga..

pandai2 la korang pilih ek
rina pon bukan baik sangat huhu
saje je nak share, x salah kan hihi ^_^

hari ni 3 gaya dulu~

(1)


(2)





(3)



saye suka muke model no 2 n no 3 hihi cutee

besambung~*

Read more...

Wednesday, February 17, 2010

Please pray for her...

rina dah cerita tentang kak mila melahirkan sorang lagi baby
yang bernama Arina Damia (aritu silap,Dania plak :p)

a.k.a rina panggil dia Mia..

Mia sedang mengalami masalah jantung..
T__T

please friends..please pray for her health..
Mia baru je nak lihat dunia..

sedih..

Read more...

Tuesday, February 16, 2010

Gambar2 cuci baju kat laundry

aritu da citer pasal rina g Laundry, The Curve kat post ni

harini saje nak share pics~
so mari kite njoy!~ \o/


Tilu sedang perform~

ok tu je gambar yg ade. ramai lagi yang g tapi xtangkap gambar plak.

fyp fyp fyp

Read more...

Sunday, February 14, 2010

Andai Itu TakdirNya...

"Selama aku meniti liku-liku kehidupan yang penuh dengan onak dan
duri ini, aku tidak pernah pasrah dalam hidupku. Andai itu takdir-NYA
sebelum menggapai bahagia aku redha. Namun sampai waktu apabila aku 
tidak mampu untuk bertahan lagi, hatiku lebih keras dari kerikil."

*petikan dari Novel Andai Itu TakdirNya dikarang oleh Siti Rosmizah terbitan Buku Prima

hehehe.

sedihh sangattttttttttttttttt
air mata turun laju laju xbehenti wa ckp sama lu =p lol.

tiba2 je cam satu azam tertanam dalam diri.
maruah ini perlu dipertahankan.
semoga Allah permudahkan segalanya..
Amin.

Read more...

Friday, February 12, 2010

Pegi cuci baju kat Laundry ~*

semalam rina pergi Laundry kat The Curve a.k.a The melengkung bak kate azie =_="

1st time la rina pegi sane
team gradnight ajak g sane nak tgok TILU perform
sebab ktorang cam nak TILU perform gak time gradnite nanti..
opssssssssssssss terkantoi sorg artis lak! hahah
lom sure lagi k :p

tapi yang pasti
BESH GILER
TILU perform!!!
sangat2 besh
lagi besh dari artis recording ok.
T_T

ok sebenarnye rina nak cite lain
sebab ni is the first time for me pegi tempat2 camtu
tengok konsert.
xde la konsert
die cam 1 bar..
bar ok.ade arak la T_T
takut gak..da la bertudung..tapi sebaek ade je yang pakai tudung n ade azie, farah n muna join skali =)

& nasib baik xde menari joget2 haha.
mati I kalo ade.
leh joget skali lol

sume yang g sume hot2.
perempuan cam model2 je
lawaaa sgt
PATUTLAH LELAKI SUKE SANGAT LEPAK KAT THE CURVE!
now i know y~
opssssssssssss :p

lepas TILU perform, ktorang balik, g makan dekat Williams.
x suke Williams tu.
macam x bersih jee
pastu halal ke??
mahal lak 2
tapi ikut jela kan..kate ikut orang

so sebab xsuke, rina mnum je la.
tapi pow gak nasi goreng seafood farah ngan nasi goreng pataya adib hahaha

overall it was a great night
kadang2 besh gak try something new and meet new friends~

thanks ye erien mengajak hehe
kalo x sure malam 2 duk bilik sambil menilik mengenang nasib whaha
poyo je

gambar dorang x upload lagi. nanti2 lak sambung upload pics ~*

cuti cuti



Read more...

Thursday, February 11, 2010

Post lagi dan lagikk

tibe2 rasa nak post.

korang penah dengar x? 
"hari2 bukak FB dapat rm100"
lol

ni cam MLM la kot
carik2 orang2.
bile orang masuk die dapat percent kan.
btul tak??
ke salah :p

pastu addla ramai2 orang kat FB untuk dapatkan orang under dia.

xtaula ape tujuan orang add rina.
tapi sekarang dah 50 ++ friend requests rina x approve..

seriously bukan sombong
cuma rina malas la nak add orang x dikenali ni
da la xkenal, x introduce diri plak 2..

lagipun kat fb rina tu banyak gle pics, maklumat peribadi
bahaya tol sekarang ni

orang lain maybe selambe je
tp rina x sukela penuhkan list friends dengan orang yang x dikenali n x mahu nak kenal

rase ramai je camni kan?

macam nila
dunia tanpa sempadan


Read more...

Epi Chinese New Year!

to all my Chinese friends =)

yes2 cuti panjang.
xdela panjang sangat.
sampai selasa..
rabu ade kelas lak. cis. lecturer taknak kensel kelas >.< :p

ape nak buat kat umah?
maybe g shah alam lagila jumpe baby cik lia yang tebaru yey!
kak mila da selamar mlahirkan sorg lagi anak.
kira adik amira dan aesha la.

a baby girl : Arina Dania

peh. sebaek bukan Awan Dania. x pasal ko jadi cam Awan Dania isk xelok cekci cekci, ciklia xcuke.
tibe2 gedik.
biala :p

sebenarnye rina tau sangat apsal kak mila  nak letak name Arina
sebab nak anak dia jadi cam rina la
baik,bebudi bahasa, comel dan sifat2 mahmudah yang lain
whahahaha!

apsal la entry kali ni pnuh dengan kegedikkan 
isk.

ok. kontrol ayu balik. ehem ehem.

ni nak call company untuk sponsor for gradnite
tpi suara cam xleh nak kua.
testing2 1 2 3
"hello, my name is rina"
*jantung bedegup pantas*

ok.
jom start with 1st company.
huhu.
cuak.
esokla
lol.

Read more...

Wednesday, February 10, 2010

antara kasih dan kekasih~*

hehehe!
poyo je tjuk kan..
xde kene mngene ngan isi pon hihi

just lately ni, kawan rina ramai lak bermasalah ngan kekasih dorg..*kekasih tau hiks*
rina pun xtau nak bagi advices camne sebab rina pun failed dalam hal ni :(
yela..kalau rina bgus sgt, mesti xkan jadi cmni kan...='(

ape yang rina boleh cakapkan dekat kawan2..
kalau btul2 sayang, btul2 cinta..ape salahnye berkorban..
*tapi jangan ko korban kan body plak hhahah*
insyaAllah pengorbanan tu akan terbalas suatu hari nanti..
jangan buat keputusan teburu2..nanti menyesal da xbeguna
huhuhuk

tu jela kot..
harap sgt kawan2 rina sume happy dengan psgn masing2 dan dipertemukan jodoh dan kekal hingga akhir hayat insyaAllah.

act i want to write in english, but i dont have full confidence yet. haha
but now, there a lot of people trying to help me
and i'll going to english class soon!
thanks friends!
i owe u  a lot!


Read more...

Monday, February 08, 2010

gifts from my lovely nieces ("v")

semalam, rina balik rumah & pegi shah alam to meet my nieces, amirah and aesha

sampai2 je, tibe2 amira da jerit2
"cik lia cik lia! kakak ade adiah untuk cik lia"
pastu dia tnjuk ni-->
sambil jerit2 "jeng jeng jeng!"
hehe. sooo cutee
sooo adorable.
terharu =')
thanks cayang cik lia!!
wlopon tahu, mak dia la kot yang beli kan
tapi still mesti die yg pilih hehe..

pastu tibe2 je die cakap die ade satu lagi hadiah
pastu die tunjuk ni -->
 
atas tu gambar orang sebenarnye. ada cik lia, mama, papa, aesha, tok bibi (my mom), cik tim (org gaji), tok mi & tok ba (atok ngan nenek dorg)

hehe. comelkan.


Read more...

Sunday, February 07, 2010

bla bla blah

Thanks all for the responses for the previous post.
ramai yang pm sama ada tru blog, fcebook or ym, thanks a lot for the advices..
nanti rina akan fikir2kan semua nasihat and i'll decide as soon as possible what ive to do..

ni rina nak balik rumah ni..
tapi kemalasan melanda diri hehe
penat semalam x habis lagi..

 
we all pegi Mines..
beshh..
pegi dengan jem,adah n mun sekali xde dalam pic.

x beli ape pun..
no money no talk
heheh

tapi somehow..i don't feel happy..
deep inside there still a feeling that really disturbing me..
huhu..

so ive decide to go home today..
meet my lovely parent
my nieces *kesayangan cik lia


 
that's all

Read more...

Friday, February 05, 2010

At last~*

Berakhir sudah minggu yang memenatkan~*

nak cite pasal schlumberger interview semalam~
malam tu bila da tahu yang 1st stage, they will give us a topic then we must discuss it within 1 minute, rina da mula cuak2 da. cuakkk sgt ok

rasa xnak pegi je pagi tu. plus gie pun xnak g..
tapi dengan semngat mahu mencuba yang tinggi + nasihat dr kawan2 (thanks!) rina pegi gak even sorang2.
guess what?
hancurrr
hihihi

but i never regret... it was a good experience! korang! if dapat interview, pegi jeee. nak xnak, dapat x dapat lain cerita.
but the feel, the spirit, the nervousness, only u can feel it. it is good for urself, seriously.

akhirnye, rina x dapat la pon g stage 2 sobsob. kalo dapat bleh mati skit jtung la
english tunggang langgang dptkan. kelaka disitu

so sekarang ni, rina ingat nak g english communication class la..i need it!
susahla..
da tgok movie english juta2 kot but i still cant speak english very well..so i really need help!
macam mane mahu jadi lecturer, nak becakap pon xleh? right?

now im still searching for the right tuition center..
that attracted me the most are : British Council and The Living Classroom(TLC)

ok nak cerita sikit, then please friends, help me to decide which one is better :)

British Council :
 This course is designed for working adults (aged 18 and over) who want to be able to communicate better in English in a business environment.

 
About
 
During the Business English Intermediate course you will become more fluent and be able to use English grammar more effectively. Your range of business vocabulary will grow and you will develop the language skills needed for success in the fast moving global economy.
 
Assesment

We believe in the value of continuous assessment. Every class your teacher will observe you and give you feedback on your progress. Your teacher will also ask to complete written work for which you will receive a grade and comments on how to improve. You will also be graded on your speaking.

Half way through the course you will have a counselling session, in which you will discuss your progress in English and how to focus on areas of weakness or interest.
 
Content
 
During the course you will develop your speaking, listening, reading and writing.

Interesting and relevant texts from real business sources will help you to develop your reading skills and acquire essential business vocabulary.

Authentic listening texts based on interviews with business people and experts in their field will develop your listening skills.

Each Skills section helps to improve your communication in key business areas like presentation techniques, taking part in and managing meetings, negotiating, telephoning and social English.

Realistic writing tasks such as e-mails, letters and reports reflect the real world of business correspondence.

A final element integrated throughout the course is pronunciation as is the development of learning skills.
 
Fees : RM750
Duration : 10 weeks
Duration of each section : 3 hours
 

The Living Classroom(TLC):
Short course :English at work

These short courses are 5-level courses aimed at school leavers, university students, foreign students and working adults. It starts from Basic and ends at the Advanced level. It introduces students to the technicalities of the language, and reinforcement is in the form of communicative activities, role playing and writing. The reason for this is to enable students to experience the language in action so that they will be able to understand it better. Apart from grammar, everyday communication is also dealt with to prepare students for everyday situations the may encounter.

Students have the option to sit for the internationally recognized examination offered by City & Guilds, London.

Key Result Areas:
• Understanding the grammar rules
• Increase confidence
• Improved fluency and accuracy when speaking in English
• Production of more accurate written texts
• Comprehension of more English words, verb phrases and idioms

Duration per level:
• 10 weeks
Frequency of classes:
• Twice a week
Duration of each session:
• 2 hours
Fees:
• RM650 per level



soooo mne ok ek? ok dua2 mahal..rina tau huhu..tapi macam pelaburan la..kene byr mahal utk hasil yg besh hehehe

plsss..just leave ur opinion..

thanks friends ^_^

Read more...

Thursday, February 04, 2010

schlumberger interview..

ok, i didn't sleep yet. think about the interview that will be held tomorrow make me nervous.
plus when i read one of our friends experience about the interview really bringing down my confidence.

but somehow it will be very useful to whom may serious in getting this job

so i decide to share the link
thanks to the writer :)

Read more...

Wednesday, February 03, 2010

cuaknyee!

tadi saje2 anta resume kat schlumberger time career fair
tiba2 dia suh datang inteview esok pagi

kelaka kan?

walaupun saje2 nak try sebab dah terikat ngan tnb
tapi still takutttt

T__T

Read more...

how to improve my english??

hehe.
ni sume sebab g career fair tadi
tetiba je rina rasa rina speaking hancurr.
sedihnye..

so nak stat speaking2 la mulai sekarang
jangan gelak ok everybody :p

from now on, i must improve myself and make sure that i can stand among the best.
absolutely, cgpa can't promise u the success in ur career.
once my uncle had told me, "ur result either during pmr,spm or at university don't make u a success person. u are only become one when u get a good position in ur career"

i'd think deeply during my nap this evening (sebab tu x pegi kelas, bukan saje2 tau whahaha),
i want to improve myself
i want to improve my english especially..
how can i becoming a lecturer if my english tunggang tebalik.
adoi. malu jek
whatever it is, i can't wait to finish my study at uniten
less than 2 months, insyaAllah..

chaiyo!

Read more...

Monday, February 01, 2010

saje menulis~

sape2 tau camne nak bagi blog network ni jangan auto post kat fb?

hm..
rina da try macam2 tapi still auto post..

act, dulu rina yang saje wat auto post
sebab dulu rina aim nak bagi ramai masuk blog ni
bila ramai masuk, banyak la income masuk
hehe

tapi sekarang,
kalau boleh rina xnaklah yg kenal masuk

tibe2 je cam segan huhu

anyway
semalam rina susah btul nak tdo..
bila susah nak tdo
macam2 la nak difikirkan..

muhasabah diri..

teringat zaman di mrsm dulu..
selalu ada muhasabah diri di masjid..
setiap hari pasti ke masjid..
sebab tu sentiasa rasa tenang walaupun dilanda masalah..

tapi sekarang..
masalah skit je..
da rasa macam besar..

rasa macam diri dah terpesong jauh
huhu
T_T

Read more...

4 pagi da..

xleh tdo..

btolla kata pepatah

tidur x lena
mandi x basah

tapi nape makan lalu jee??

ceh. 

:p

Read more...
Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top