Saturday, September 24, 2011

16 September 2011 - Engagement Day

Bersamaan dengan Hari Malaysia :p

tarikh kami bertunang..

Sebenarnya bagi rina, takde ape pun tunang ni..
Cuma macam pihak lelaki cop pihak perempuan ni
yang lain jangan nak kacau!
haa..begitu
hehe!

lagipun kalau bertunang, lebih nampak objektif nak kahwin
kalau couple macam tak nampak..
couple hanya lah membuang masa dan penambah dosa..
rina pernah couple..dan rina menyesal..
aiyak..couple dengan orang lain, tunang ngan orang lain =_=
kalau tahu takyah couple..
agaknye berapa banyak lah dosa yang telah rina tanggung sepanjang tempoh couple
huwaa
*mode insaf*

okeh, kembali kepada cerita asal..

macam mana kami boleh bertunang?
biarlah rahsia..
takde kisah menarik pun, tapi tak perlu kot nak cerita pada 1 dunia hee

majlis pertunangan ini juga merupakan majlis merisik
dan buat pertama kali nya, rina  berjumpa dengan family En Tunang rina

yess!
1st time!

tak pernah berjumpa sebelum ini
tapi family En Tunang mudah saja bersetuju
alhamdulillah..
sangat bersyukur :)

keputusan bertunang juga adalah last minut, so, rina hanya merancang majlis makan makan je 
tak mahu lah meriah meriah..
lagipun nak simpan duit untuk kahwin :)

nanti rina share budget pertunangan rina
seriously,  Bloggers Bride to Be (B2B) yang paling banyak membantu rina

mane lahh rina tahu ape yang perlu ada masa majlis pertunangan..
dari pembacaan entries bloggers baru lahh rina kumpul sikit demi sdikit maklumat

thank you all!

ok, pictures sharing time!
 (maaflah tak ikut turutan :p)


 sebelah kiri ibu bapa pihak lelaki
sebelah kanan ibu bapa rina
 ini satu satunya gambar yang rina share di facebook :p
 saat yang mendebarkan

serius berdebar
tangan sejuk tak yah cerita laa hehe

masa nak keluar tu rina pegang tangan anak sedara rina, keluar sama sama (yang pakai baju biru tu)
gelabah sangat sangat!


tu je la gambar hehe!

cameraman ialah abang kepada En Tunang, Abg Yie
dia bukan photographer pun tapi dia ada DSLR
teruslah kami lantik beliau sebagai main photographer
haha
jimat.. :p




8 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Mr feckry 24/9/11 8:00 AM  

tahniah..kendurinya bile

May Maisarah 24/9/11 8:30 AM  

Tahniah Kak Rina.....cepat2 kahwin...=))

NaNaRuZaNa 24/9/11 8:55 AM  

congrates...jgn pk la psl betunang bnyk cbrn la..drh manis la...akak aitu btunang staun,xdek rase beze pon..sbb kt masih xde ikatan yg menghalalkan ape2 kan..same je la mcm kapel...just lps ni kene amik ati sume pihak temasuk pihak llaki...slmt berbahagia :)

belog|amiyo 24/9/11 1:16 PM  

tahniah. nanti jempt kenduri. :P

intanurulfateha 24/9/11 11:32 PM  

cantik. congrats rina ;)

Rina (◕‿◕)✿ 25/9/11 1:39 PM  

thanks mr feckry :) kndurinya tahun depan insyAllah

thanks may :)

thanks kak nana..insyaAllah..hopefully sme mcm akak nnt :)

thanks amiyo :) mesti jmput :)

thanks intan :)

Liyana 27/9/11 8:53 AM  

cantik :) goodluck utk wedding nt yer :)

magnoliapert 27/9/11 12:33 PM  

Alahai. Sweet nye. Cantik! :)

Congrate sis. ^^

http://magnoliapert.blogspot.com/

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top