Wednesday, September 28, 2011

Pertunangan Budget Murah :p

Kali ni rina nak share budget pertunangan rina
takde niat nak menunjuk nunjuk
hanya sekadar berkongsi

sebab rina tahu, orang nak bertunang mesti sibuk google google baca orang punya
kalau boleh nak yang paling murah tapi paling cantik =_="
betul tak? hee

rina punya, paling murah belanja
tapi tak cantik
walaupun begitu (skema),
sangat meriah :)

rina sangat sangat berpuas hati dengan majlis.
kalau difikirkan memang bagi rina tiada kelemahan pun..Alhamdulillah
family happy, rina happy :)

ok mari teruskan~

Catering


Oleh sebab pihak lelaki datang ramai (dalam 45 orang) tambah pula family rina pun ramai dan masing masing pun kuat makan hehe
jadi, memang makanan yang banyakk dan sedap perlu disediakan :p

alhamdulillah, mak sedara rina memang ada bisnes catering.
oleh sebab family rapat, so dapat lah harga yang sangat rendah
kira bantu bantu la

dapat RM7 per person (untuk 100 orang)
nasi putih + sambal udang + masak lemak ikan masin nenas + ayam goreng berempah
mi jawa (kuah)
kuih muih 4 jenis (tak silap) - ni ada sedara lain sponsor
buah buahan
air kordial sejuk
air teh o panas

 semuanya sedap nyumm
maybe kalau orang luar RM9 kot per person..

khemah ambil 1, - RM250 (kot)
cantik khemah, tapi tak amik gambar pun ceh!

Total : RM950


sepersalinan baju

rina dah cerita dekat entry ni : Baju Tunang Baru!



haha..simple je kan..
kalau orang lain, buat pergi makan kenduri je :p

Total : RM281

Hantaran :


Hiasan hantaran cousin rina yang buatkan.
rina bagi dia pilih color tema sebab nak mudahkan dia cari barang
so tema hantaran rina : biru

Upah rasanya RM100 je kot (termasuk dia belikan manik,bunga reben haha..)
lapik nye rina belikan..
RM12 sehelai..beli 11 helai
untuk kahwin sekali :p

dulang pula, pinjam yang cousin punya.

Barang barang hantaran :

(1) baju nikah sepersalinan : rahsia haha
(2) buku agama : RM55
(3) Dipped Apple from Gorgeous Chocolate


cantikkan?
tapi harga RM75 T_T

(4) Oreo Chocolate : RM32 (kot)

takde gambar
tapi lebih kurang macam ni :
Credit : Google

(5) Kek dari Baker Cottage
tak ambil gambar pun hee
RM50 je sebab selebihnya cousin belanja :p

(6) buah buahan
budget tak tahu

(7) sampin : rahsia
beli lahh dekat kelantan..murah sangat..
kalau kenal tokei kedai tu lagi dapat murah ;)

photographer :
F.O.C
khidmat family :p

make up :
F.O.C
khidmat family :p

pelamin :

takde.
duduk atas bantal besar warna kuning (tengok SINI)
pinjam sedara punya

ambil gambar atas kerusi putih yang dicat bertungkus lumus oleh en Tunang hehe
kerusi, adalah kerusi kepunyaan sedara rina :p



ape lagi ye...

haa..bunga tangan tu..harganye, RM20 haha..


tu je lah kot.
kebanyakannya last minute plan tau.
bantal tu, last minute plan nak duduk bawah je.
kek pun last minute beli
buah buahan pun last minute
lapik dulang hantaran pun last minute
make up pun last minute minta cousin make up kan. ingatkan nak pakai bedak je :p
bunga tangan pun last minute beli
deco pelamin : bantal, pasu bunga, lampu semuanyaa last minute

choi! memang lahh banyak last minute. pengsan. hee

kesimpulannya, sedara mara rina memang terbaik lahh
tanpa mereka, memang hancur lahh majlis ku :p
sayanggg mereka!


Sebenarnya, bukan kos sesuatu majlis yang penting..
ape yang penting ialah kegembiraan tetamu yang hadir, dan kegembiraan organizer.

alhamdulillah, rina gembira.
dengar dengar pihak 1 lagi pun berpuas hati.
harap begitulah..

kepada yang bakal bertunang, jangan pening pening sangat..
simpan pening anda untuk persediaan kahwin pulak

kahwin lagi pening!!
apsal semua pon main ribu riban ni?
huwaaa :(




14 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

FairuzHana 28/9/11 7:43 AM  

haha last2 masuk kategori mahal jugak tu. dalam 3ribu kan kan termaksud hantaran bagai2. heheheee~

ku-cit 28/9/11 8:44 AM  

lama dah tak masuk sini, tau2 dah bertunang eh..tahniah2...

.: iEyLa :. 28/9/11 8:53 AM  

congrats sis...
anyway sweet la kaler baju tu.. ;)

Mr feckry 28/9/11 9:02 AM  

yang penting duit lepas kawen

Rina (◕‿◕)✿ 28/9/11 9:09 AM  

Fairuz : itulahh..klo btul takde duit takyah tunang lah teruss hihi

Kucit : maceh2 :)

eima 28/9/11 1:05 PM  

ok la tu tunang je pun ....
aku dulu lagi la hantaran + mknan tak sampai seribu kot.....

anyway tahniah...

Che Nor 28/9/11 1:39 PM  

baju tu cantik n kaler sweet..
biarlah bersederhana
tp akak nmpak sopan sgt... :p
God bless !

~ NANA ~ 28/9/11 6:36 PM  

sgt sweet! kaler peach mcm sesuai je dhn rina...hehe

Berudu 28/9/11 6:38 PM  

Kos sederhana pon ape salahnya kan...yang penting selamat bertunang dah...apepon Tahniah =)

~♥ Mawar ♥~ 28/9/11 9:23 PM  

teringat pulak time tunang taun lepas :)

نورازريناابوحيري 28/9/11 9:56 PM  

kite tunang lagi murah kot. xsmpai 1k pun perbelanjaan. anyway, tahniah

Rina (◕‿◕)✿ 28/9/11 10:21 PM  

hehe tenkiu2 :)

nk wat cmne..ramai dtg..dari jauh lak tu..xkan nak hidang karipap :p

ni budget murah, sekadar perlu haa begitu :)

Mimi Suke Cupcake 6/9/13 4:40 PM  

nice entry :)
nak tunang insyaALLAH .
Kpd awak semoga bahagia ke anak cucu

Related Posts with Thumbnails

✿ VVIP Visitors ツ

Make your own

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


✿Gossip Box ツ

  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top