Monday, May 14, 2012

Guestbook sudah siap !

Assalammualaikum =)

Sabtu lalu rina pergi ke Serdang.
situ banyakkk kedai photostat yang murah murah.
famous dengan student UPM dan UNITEN.

rina memilih kedai ni since selalu ramai students pergi kedai ni
bila kedai ramai, maknanya kedai tu murah
hipotesis yang dicipta sendiri =P





rina print banyakk benda antaranya penanda arah




heee simple je. nanti letak bunga manggar, then ikat guna tali kot.
biar en tunang yang fikirkan =P

tapi hari ini rina nak cerita tentang Guestbook rina.
rina pernah cerita kan tentang guestbook idaman rina di SINI

ingat nak sewa Polaroid camera, last last tak jadi
sebab film mahal sangat dan tak cukup duit hihi

jadi rina just proceed with basic guestbook
tadaaa~





buat dua buah buku. setiap buku ada 100 pages, 50 helai.




bahagian depan, beli paper ada border.
then print front page.

ini pula bahagian belakang.
pilih hardcover warna gold. macam diperbuat dari kotak je hardcover ni dia punya hard haha




mukasurat dalam. 
rina menggunakan kertas tebal, setebal front cover..
taknak guna kertas A4 biasa takut dakwat pen tembus + taknak kelepet kelepet + nak bagi tahan lama
jadi tebal pulak buku thats why rina separate jadi 2 buah





cantik kan dalam nye?
template rina ambil dari SINI
then rina edit gambar dan tulisan sikit =)





total damage approximately RM50 for both guestbooks
means 1 guestbook RM25 je =P murah okeh buat sendiri!

kepada kawan kawan yang hadir, luangkan lah sedikit masa untuk menulis nanti ye..
^__^

Terima kasih!

21 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Cik Tqah 14/5/12 12:58 PM  

comelnyee... hihi.. mesti tgh dup dap kann

azzey 14/5/12 1:05 PM  

dah nak kawen ek....hu3....:)

Diyana 14/5/12 1:20 PM  

nanti nak tulis....hehe

FY 14/5/12 2:10 PM  

comel rinaaa...insyaAllah FY datang =)

Fana | Aqim 14/5/12 2:35 PM  

cantikkk!! huhu ..

puan.mila 14/5/12 4:42 PM  

cantik!! kalau dekat nak je dtg majlis rina..thanks for the wedd card :)

mummy_ayu 14/5/12 5:06 PM  

wah..good idea la..memang teringin nak but guest book mcm nie untuk my bro punya wedding..tapi tak tau la dia berminat or tak..emmm...

hamzah ian 14/5/12 7:29 PM  

tak sabar mahu sign di situ.. hehehe

Rara Nasiha 14/5/12 9:29 PM  

tak lama dah dear. kita pulak nervous bayangkan :)

Sharz 14/5/12 10:53 PM  

kite pon tengah cari kedai printing yang murah sebab nak print sesuatu yang besar dalam 70cmx50cm..agak2 kedai nie leh printkan tak?? =)

Rina Lia (◕‿◕)✿ 15/5/12 7:11 AM  

hamzah : silaaa sign, wajib okeh ;p

rara : hehe...jgn la cmtu..rina da sakit perut ni adus...

sharz : boleh kott..cuba g tanya :D

hana 15/5/12 12:35 PM  

wah..
cantik2..
=D

Zila Zainal 15/5/12 4:56 PM  

Wahhh thanks for the tips! Nanti nak cari kat situ laa :p

btw, u've been followed! :D

Huda Luna 15/5/12 5:36 PM  

cantikkkk!

hehe nnt huda lak leh terjah kedai tu
tenkiu rina

mi$$ Wh@teveR 16/5/12 12:39 PM  

Rina, ringbind mcm tu kt kdai tu ka? Cun2

Rina Lia (◕‿◕)✿ 16/5/12 10:18 PM  

toce2! simple je nii. ringbind, cover sume beli kat kedai tu & kedai2 buku deret2 tu :)

Solehah Shamsuddin 18/5/12 2:16 AM  

alahai akak.comeynye guestbook ni.akak,27 mei nanti hari lahir sy.hewhew~ xsgka akak akn kwin hari tu.xsbr nk tgk akak :)

.:shura shushi:. 18/5/12 8:04 AM  

Rina kedai tu dekat mana? Kebetulan, I memang tengah mencari kedai untuk print Guestbook :)

Rina Lia (◕‿◕)✿ 18/5/12 11:40 PM  

solehah : meh dtg mjlis akak meh hehe

shura : dekat serdang..emm..rina xtahu nak cakap belah mana..tapi student upm tahu kot...dia mmg dekat ngan upm..

aku ain 21/5/12 12:12 AM  

ASSALAMUALAIKUM rina! (kata kena bagi salam kuat2.haha)

nanti nak tiru sikit2 idea ye, blh? macam DIY guestbook jgk je..btw, ain student upm, sana semua kedai murah2, jgn risau..hehe

ain b2b group :)

Elyza 18/7/12 11:59 AM  

Salam akak,

umm..in case akak xdapat comment sy kat post lg 1 tu..sy mintak jasa baik akak utk at least put credit utk gambar yg akak printed tu..sbb akak da tercrop signature saya..huhu

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top