Tuesday, May 01, 2012

It's May everybody!

Assalammualaikum semua =)

macam tak percaya akhirnya dah masuk bulan Mei!
bedegup laju jantung bila pikirkan next week FINAL EXAM!
tecabut jantung bila teringat hujung bulan ni NAK KAHWIN!

fikiran tak tenang
menyusun jadual
hari ni nak buat apa, esok nak buat apa, lepas tu nak buat apa

last last tak buat apa apa
hahah!

sebenarnya, preparation macam dah banyak
tapi ada jugak yang tak settle lagi
macam kelakar..
makin lama makin bertambah checklist =_="

entry kali ini maybe bosan sebab rina malas nak letak gambar & link
more to nak bercerita tentang apa yang telah rina buat dan akan buat.
saja nak tulis untuk bacaan hari tua ^__^

hari ini, rina dah pergi test make up dengan Makeup by Fiza
memang puas hatiii
muka saya tak nampak tua yay!
taknak post lagi..nanti hilang seri =P
lepas tu dah cancel baju dengan kak fiza since dapat baju free dari Arma Couture
jadi, rina upgrade pelamin dengan kak fiza, bagi besar sikit..
tapi pelamin rina still biasa biasa saje

sabtu ni sesi fitting dengan Arma Couture
harap harap berjalan lancar..
susah juga dengan designer terkenal, dorang bz, rina pun bz ekeke..
tapi takpe, janji free dan dapat merasa baju mereka =)

doorgift kenduri sanding dah setel
tapi masih ada perkara kecik yang belum setel
 doorgift kanak kanak pun dah beli

doorgift nikah pun dah setel
tapi brownpaper bag belum dari Kertas Cantik belum dapat lagi

 kad dah bagi separuh dari officemate..
post belum lagi
serius part ni paling susah haha..
dekat facebook dah jemput..tapi ramai tak respon =(
semua taknak pegi kenduri rina...sedih pulak rasa..
padahal kenal je...tak respon pun..
rupanya ini perasaan bila buat event dan jemput tapi tak direspon..
jadi lepas ni, rina pasti akan respon bila orang buat event kahwin di facebook..

jemputan di blog belum buat lagiii huhu nanti tau korang =)

baju sanding, fitting seminggu sebelum majlis - kerja gila
hee takpe. perlu yakin!

baju nikah masih on the way
harap harap kakak designer tak beranak lagi hahaha..
bertahan Lijah! <3

catering tak jumpa lagi untuk finalize menu
tanya pasal DJ & P.A system

dewan pun belum jumpa dan finalize deco dewan..

tag nama, penunjuk arah jalan, guestbook
soft copy dah siap
tapi belum printtt

videography dan photography belum follow up

VIP doorgift BELUM ada lagi

katil pengantin belum ada lagi..
rumah baru tak dapat kunci lagi..
pasal rumah apa pun tak setel lagi!
rumah mak sekarang masih bersepahhhhh sangat sangat..

spa, pedicure, facial, hair saloon tak payah sebut
tak sempat sempat nak buaat sobsob

final exam?
ape tu final exam?
perlu study ke?
*pitam*

dan berikut adalah update checklist sehingga hari ini!


Legal Documents

  1. Kursus Kahwin  - Done       
  2. Borang kebenaran nikah  - Done!       
  3. Test HIV - Done     
  4. Jurunikah- Done!

Important
  1. Cincin for me - Done!
  2. Cincin for him - Done!

Hantaran For Him
  1. Set baju kerja - Done!
  2. Kasut - Done!
  3. Wallet & Belt - Done!
  4. Body Care - Done!
  5. Jam - Done!
  6. Manisan - Sedang survey. Ada sape sape nak sponsor? =P
  7. Sirih junjung 
  8. Cincin - Done!
  9. Kek  - Done!
  10. Buku - Done!
  11. Sejadah
Hantaran For Me (Consider Done)
  1. Cincin + Hantaran  - Done!
  2. Sirih junjung
  3. Body Care - Done!
  4. kain baju kurung & tudung - Done!
  5. Beg tangan & purse - Done!
  6. Buah-buahan
  7. Kasut  - Done!
  8. Telekung -Done!
  9. Mas Kahwin - Done!

Hantaran Decoration
  1. Dulang - Done!
  2. Alas Dulang - Done!
  3. Bunga Dulang - Nak beli fresh flower
  4. Bekas Hantaran - Nilai
  5. Reben - Nilai
  6. Tepak sireh - Nilai
  7. Tempat letak cincin - Nilai
  8. Span - Nilai

Outfit
  1. Baju Nikah - off white - Half done
  2. Tudung Nikah - Plan tudung putih kosong
  3. Veil Nikah - Dah Tempah
  4. Kasut Nikah - Plan pinjam kak Fiza
  5. Aksesori Nikah - Plan pinjam kak Fiza
  6. Baju Resepsi - Dah Tempah
  7. Tudung Resepsi - Dah Tempah
  8. Veil Resepsi - Dah Tempah
  9. Kasut Resepsi - Dah Tempah
  10. Aksesori Resepsi - Booked
  11. Baju Bertandang - Booked (Belum fitting)
  12. Tudung Bertandang - Plan beli tudung
  13. Veil Bertandang - Booked!
  14. Kasut Bertandang - Booked (Belum fitting)
  15. Aksesori Bertandang - Booked!

Pelamin Pilihan
  1. Nikah (Bantal) - Booked!
  2. Resepsi - Booked!
  3. Bunga Pahar Resepsi - Done!

Mekap Pilihan
  1. Nikah - Booked!
  2. Post Wedding - Plan terus lepas sanding
  3. Resepsi - Booked!
  4. Bertandang - 

Official Photographer

  1. Nikah - Done!
  2. Resepsi - Done!
  3. Post Wedding - Done!
  4. Bertandang - Done!
Official Videographer
  1. Nikah - Done!
  2. Resepsi - Done!
  3. Bertandang - takde kot

Hand Bouquet
  1. Nikah - Done!
  2. Sanding - Done!
  3. Tandang - Done!
Venue
  1. Nikah - Done!
  2. Sanding - Done!
Catering

  1. Nikah- Consider Done!
  2. Resepsi - Done!
Dewan Resepsi
  1. Deco Dewan : Arc, stand - Done!
  2. Meja Makan beradab - Done!
  3. P.A System - Done!
  4. Red Carpet - Done!
  5. meja Guestbook - Done!
  6. Projector & Whitescreen
Doorgift
  1. doorgift VIP
  2. doorgift guest 1 - Done!
  3. doorgift guest 2- Still survey, nak muffin atau biskut murah
  4. Goodie bag - Nilai
  5. doorgift kanak kanak - Dah ada something in mind
  6. bakul doorgift - Done!
  7. doorgift nikah - Dah ada Idea, Packaging done
Pembantu tersayang hee
  1. Pengapit lelaki (bersanding) - Imi pikirkan
  2. Pengapit perempuan (bersanding & nikah sepanjang masa) - Dayod
  3. Pengapit lelaki (bertandang)
  4. Pengapit perempuan (bertandang)
  5. pemberi doorgift (5 orang) - Plan : Cousins-Faizah,Shahirah,Ira,Solehah, Batrisya
  6. Pengacara majlis - Done!
  7. Pembantu Pengacara
  8. Pembaca doa - Plan : Babah
  9. Jaga P.A system - Done!
  10. Runner makanan dan sebagainya - Plan : Cousins - Kak Mila, Muhammad, Shahmi
  11. Penggubah hantaran - Plan : Myself!
  12. Flower girls - Plan : Amirah, Aiesha, Afrina & Nisa
  13. Pegang duit - Plan : Mak, Abah, Makmi, Babah, Kak Mila
  14. Bridesmaid (Bawa dulang) -  Plan : Bestfriends yang dapat hadir =)
Invitation Card
  1. Guest List - Malas buat
  2. Design - Done!
  3. Printing - Done!
  4. scan & letak di facebook/email - Done!
  5. Post
  6. Bunting Free - Done!
  7. Sampul - Done!
  8. Setem - Done!
Honeymoon
  1. Tickets - Done!
  2. Date - Done!
  3. Accommodation- Done!
  4. Itinerary- Done!
  5. Transport- Done!
  6. Duit poket
Keperluan Lain
  1. Penunjuk Arah jalan
  2. Bunga Manggar/ Payung
  3. Kompang - Tak buat kot
  4. Persembahan - Done!
  5. CD selawat/ ayat alQuran
  6. Wedding Cake - Done!
  7. Inai - Masjid India
  8. Homestay - Done!
  9. Guestbook
  10. Guestbook accessories - Done!
  11. Tag Pembantu & Family - Half Done! *Contest*
  12. Pulut kuning for nikah - Tak buat kot
  13. Duit untuk jurunikah dan saksi 
  14. Flowergirls flower - - Done!
  15. Text untuk pengacara majlis
  16. Nota tugasan buat pembantu beserta no phone

Bilik Tidur
  1. Katil
  2. Dressing table
  3. Langsir
  4. Cadar - Done!
  5. Hiasan
  6. Lampu
  7. Kipas/aircond - Done!
  8. Karpet
  9. Pewangi
  10. Bantal hiasan
  11. Side Table
  12. Lampu tidur
  13. Hiasan bunga
  14. Almari

Home Appliance (Shortlisted)
  1. Set bilik tidur
  2. Set dapur - memasak
  3. gas
  4. Pinggang mangkuk periuk - Half Done!
  5. Peti Ais
  6. Alatan pencuci
  7. Kipas - Done!
  8. Lampu
  9. Cat
  10. Barangan bilik air- Done!
  11. Sofa
  12. TV- Done!
  13. Safety
  14. Langsir
  15. Wifi
  16. Tikar - Done!




7 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

dhiera 1/5/12 8:33 PM  

debaran kian terasa.. pergh, dengan exam lagi. chaiyok rina!!

syamim,  1/5/12 9:25 PM  

all the best Rina.both for your exam n kawen.hehe. InsyaAllah semua will work out just fine =)

syamim,  1/5/12 9:25 PM  

all the best Rina.both for your exam n kawen.hehe. InsyaAllah semua will work out just fine =)

nur 2/5/12 10:11 AM  

chayo2 rina!...u can do it!...24 days to go!..

Mr feckry 2/5/12 3:36 PM  

banyakkan solat hajat

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top