Friday, March 12, 2010

debaran melanda diri

semalam result SPM kuar
alhamdulillah
1 of my cousins dapat all As
10 As
7 A+, 3 A

kelakar lah sekarang kan?
A+, A and A-

gilerla..mesti hebat sangat lah sape2 yang dapat 10 A+
im wonder, what my A1 was..A+ or A? hmm

bila teringat tentang SPM
memang mengerikann~

sebab SPM adalah saat2 rina study yang sangattt teruk lah
yang sangat serius..
dah jadi macam Nerd jee

ni semua sebab masa Form 4, 
rina tak dapat nak pick up belajar..

Rina dulu MRSM Jasin..system pembelajaran kat situ, hanya Allah je yang tahu
lajuuuuuu sangat. tak boleh orang otak biasa2 macam rina ni nak pick up
rina pernah buat keputusan nak pindaah ke MRSM Muar masa tu..

tapi atas nasihat ramai orang, rina stay jugakla

then masa Form 5 dah risau...
risau giler la..
"ape yang aku belajar time form 4??"
sampai camtu sekali

sebab masa form 4, banyak problem masa tu..
lepas tu masa exam meniruu je keje
banyak subject markah sipi sipi je
nasib baik tak failed

so masa form 5, rina tersedar
rina perlu belajar dan mula awal
kalau tak, tak sempat..

start dari semester form 5 lah rina study dengan semangatnye
buat "Buku Bijak" untuk every subjek
"Buku Bijak" ni macam buku nota je pon..nota kita tulis bagi senang faham
tapi masa tu orang panggil "Buku Bijak"
hehe

setiap masa terluang rina gunakan untuk study..
rina merapatkan diri dengan 2 orang students hebat kat kelas masa tu
*Linda dan Kee Quen*
bila nak study je, rina duduk dengan diorang kat depan
kira absorb ilmu diorang secara x langsung hehe

tapi sebenarnya, kelas rina masa form 5 (lain dari form 4)
banyakkkkkkkkkkkkkk bantu rina untuk SPM
diorang sangat22 memberi semangat dan sangatttt suka membantu


Thanks Guys! =')

dan akhirnya hari result keluar sudah tiba..
malam before tu rina menangis dulu minta maaf kat mak sambil bagitau yang rina bakal kecewakan dia..

mak cakap, takpe takpe..
tapi rina tahu betapa besarnye harapan mak kat rina

on the way nak pegi amik result kat MRSM jasin, rina memang bezikir tanpa henti
bila singgah kat tempat rehat untuk minum, rina teserempak dengan bekas pengetua MRSM Jasin masa rina form 4

dia cakap "dont worry. i know u can do it"
T___T
tak pernah lagi cikgu cakap camtu dekat rina..
yela, rina pelajar biasa je kat MRSM Jasin..
kate mrsm jasin, sure la bejuta pelajar hebat..
so rina kira paling bodoh kat situ


waktu nak amik result, rina orang kedua dalam kelas rina pergi amik..
amik2, orang tu cakap "congrates"
rina pon cepat2 tengok tanskrip

7A1 2A2
(amik 9 subjek je)

T______________T

kegembiraan yang tak dapat nak digambarkan dengan kata2
tekejut yang muka tecengang2

terus pergi dekat mak
mak menangis2 gembira
abah tesengih2 bangga
*takde ape yang lebih bermakna bila tengok mak dan abah gembira =')*

tapi yang paling hampeh
kawan2 kelas macam tak percaye
cehhh
hehehe..

alhamdulillah..saat termanis dalam hidupku..

pastu malas nak study over dah hahaha
zzz


7 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Anonymous,  12/3/10 12:49 PM  

Anak bongsu saya yang belajar di SBPI Rawang pun OK juga, dapat 1 A dan sepuluh yg ada tanda campur tu...
***Lalalalalaaaaaaaaa***

enjelinajolipit 12/3/10 1:02 PM  

lagi dasyat terima keputusan dapat masuk plkn. hahahaha

Rina (◕‿◕)✿ 12/3/10 8:35 PM  

sir : wahhh. hebatnyee! anak jamaluddin/jamaludin memang hebat2 kan sir? hehe prasan :p

enjelina : haha.besh ape plkn :p

Anonymous,  12/3/10 11:45 PM  

Anak J tu kira "hebat lagi dasyat" rasanya, hehe -> terima keputusan SPM sebelum tamat plkn! Dia terima keputusan dapat masuk plkn sebelum habis peperiksaan SPM, lepas tu sebelum tamat tempoh plkn (jadual asalnya ialah hingga 14 Mac ni) dapat pula keputusan SPM. Perasan tu boleh... lepas tu mesti berusaha keras utk berjaya dgn warna terbang dalam peperiksaan dan juga menyiapkan FYP tu! Pergi sambong belajar sekarang :)
***Lalalalalaaaaaaaaaa***

artszfar 13/3/10 2:20 PM  

Saya semalam cuak jugak tengok result SPM saya, tapi alhamdulillah, 43 A+. AHahhahahaha

Anonymous,  14/3/10 5:20 PM  

wow, impressive!! Now I felt really stupid cause my result wasnt that good.

Rina (◕‿◕)✿ 15/3/10 3:09 PM  

sir jbo : baik sir!!! thankss hehehe

artszfar : wohh.hebat2. patutlah main farmville je skrg. hebat sgt hahahk

anonymous : sape tu? im also stupid haha i just studied the hardest way thats y i got that kind of result act hehe

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top