Tuesday, April 27, 2010

UNITEN di hatiku~~


Assalammualaikum~*
Da lama nak buat entry tentang UNITEN
tapi asyik malas je~

 Universiti Tenaga Nasional is one of the first private universities in Malaysia and is wholly-owned by the public-listed Tenaga Nasional Berhad (TNB), one of the largest utility companies in South East-Asia. 
 (copy dari website uniten hehehe)
moto uniten is
"UNITEN Generates Professional"

ada gaya2 pro tak kami semua?


pro kan?
hahaha

Rina still ingat lagi masa lepas result SPM rina keluar
masa tu, rina memang tak tahu nak amik course ape lagi
rina suka math, rina mintak suggestion orang
ramai suruh amik engineering
*padahal banyak je course yang berkaitan dengan math*
tapi rina minat profession Doktor.

so rina mintak UTP(petronas), UNITEN(tnb), MARA (NZ), peguruan (apetah nama), n 1 medic di UIA

short story, rina dapat Uniten untuk scholar tnb dan Mara g NZ
masa tu memang nak g NZ la kan hahaha
tapi buat isthikarah, pegi UNITEN

masa nak masuk UNITEN, rina betul2 risau
sebab rina dengar, UNITEN ni social sangat. ramai anak orang kaya.
boleh ke rina fit in?

tapi alhamdulillah
selama 5 tahun Rina kat UNITEN
rina masih rina yang dulu 

(ok fine, berubah sikit, saye sedar :p)

kalau orang tanya, ok ke UNITEN?
rina boleh cakap dengan bangganya, "OK"
hehehe

sebenarnya, it depends on yourself, if u nak berjaya, wherever u go, u boleh berjaya.

tapi papepon, bagi rina, belajar oversea lagi bagus kot?
tah la.

tapi rina tak menyesal masuk UNITEN
I learned a lot of thing here.

dari seorang yang malas nak join persatuan
terus jadi aktif kat UNITEN
tapi jawatan rendah2 jela hehe

Student in Free Enteprise

GradNight Committee


Unicommserv
Persatuan Pengajian Islam
Aibob Underground Forum
malas nak cari gambar hehehe

dapat kawan yang besh2

*gambar 5 @ 4 tahun dulu*
Gie, Rina, Puteri,Elly, Farah
 Miza dan Rina

amacam? x berubah kan. 
sape cakap rina da bekedut sekarang memang kene lempang jauh2 ;p
awal2 dulu x rapat lagi dengan naza,adah,jem,mun,azie dan lain *jangan terasa kalau x sebut,nak cepat siap* hahah

*gambar latest*


paling rina suka tentang UNITEN, is lecturers kat UNITEN
sangat besh!
sporting sangat hehhe
kalau x faham leh datang bilik tanya2
pegi beraya lagi =)

haritu, rina terpilih untuk buat survey.
ada visit dari External Examiner, Prof Agelidis

survey ni nak tau pendapat students la tentang uniten
ada yang puji, ada yang bagi idea untuk improve kan quality study di uniten ni

hopefully, UNITEN dapat menjadi Universiti yang terbaik di Malaysia.
sebab rina bercita-cita nak kembali ke UNITEN sebagai lecturer wiwiwttt hehehehe

ok dah. dah takde idea nak bebel ape.
so sape2 nak masuk uniten emmm emmmmmm 
ok fine, masukla hahaha
jangan lupa wat isthikarah dulu!

salam~



6 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Aidi-Safuan 27/4/10 6:30 PM  

nape gambar aku takde? :(

.h.o.p.e. 27/4/10 8:55 PM  

huhuhu..
nina da stat rindu uniten time intern ni~
haha..
rina mmg muka same je dr dlu smpi skang..
apakah rahsia anda??
weewit!

Rina (◕‿◕)✿ 27/4/10 9:34 PM  

aidi : hehe. ko dak uniten ke hehehe *mmg sgaje cri gduh :p*

hope : rina xd rasia.cuma amik wudu' slalu ;ppp *tiru artis* hehe..xdla sme sgt. ad lain sikit2 :)

fee : thankss

Aidi-Safuan 28/4/10 11:10 PM  

fine rina. fine!

taknak ajak ko pegi event lagi dah. :(

Rina (◕‿◕)✿ 29/4/10 12:44 PM  

alaaaa.jgn cmni.merajuk lepas abes final slim world pls hehe ;pp

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top