Thursday, January 12, 2012

Our future Baitul Mawaddah | Part 3 : Master Bedroom =P

Assalammualaikum semua =)

salah satunya, adalah cadar untuk bilik pengantin =)

mak yang pilih.
rina tak berapa minat...
tapi sebab mak yang sponsor =P
rina terima je lah..

cadar rina ialah satin + cotton..
comforter dibuat dari satin..

rina tak sukaaa
nanti rimass
satin kan macam licin licin dan panas kan??
tapi rina rasa haritu, tak berapa licin..cuma kesat..
still, sure panas punya..

harapan rina untuk dapat cadar fully cotton + english style
punah ~
huwaa!!!

tapi takpelah...dah mak belanja tu, ambik je..jangan cakap banyak huhu

so pilihan mak adalah yang berwarna merah + krim
ala ala Victoria style..(dia tulis, tapi rina tak paham style ape tu haha!)
murah je..dalam RM180 untuk king size
ke mahal?

sempena cadar merah krim..
jadi rina pun decide warna tema bedroom kami = MERAH + HITAM + KRIM
amacam?
comey tak? =P

rina sukaa yang ini! tapi mana hitamnya?

sooo sweeet!
again, mana hitamnya? =P


lawa jugak nii
aiseh...macam putih merah je lawa? tapi nak hitam..
sebab nak gelap gelap =P

maybe dinding merah dihias dengan corak warna cream
perabot pulak hitam~

rina nak katil macam ni

bolehh jadi stor =P

kalau macam ni lagi bagus

 hamik kau!
nak menyorok pon boleh ye !

lepas tu nak buat wardrobe attach to wall terus
nampak kemas dan boleh sorok banyak barang hihi
(barang ape laa banyak sangat nak dinyorokkan tu)


Sliding door yang glass macam ni cantikkann

then meja make up & lampu~

rina suka kalau bilik tidur tu lapang je
takde meja study, meja laptop atau TV

biar kosong..

bagi rina di bilik tidur lah tempat kita nak berehat, bersembang dan merapatkan hubungan dengan pasangan masing masing.
kalau ada benda lain, nanti masing masing asik busy hal lain kan?

so itu je lahh my idea~

citer pasal bedroom ni terus rasa nak tdo!
kbai!


4 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

cimon 12/1/12 11:51 PM  

keputusan mak rina tu dibuat melalui pengalaman - ikut je laa...hehehe

cik.mila 13/1/12 12:55 AM  

ok la tu 180..mila beli 190 saiz queen jek..beli kat sogo..huk

dhiera 13/1/12 9:23 AM  

eh, kite pun tak suke ada meja solek segala ni. rimas. just nak built-in wardrobe depan toilet, cermin besar dan katil~

hehe

aini,  14/1/12 8:55 PM  

salam..haha.woi..aku report mak kao~

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top