Sunday, January 29, 2012

Dah tempah Baju Nikah ~

Assalammualaikum semua ^__^

Rina baruu je tempah baju nikah ni.
tailor baru datang ambil ukuran
kain dah lama beli.

rina pernah cerita di sini
kain tu adalah hantaran masa bertunang dulu.


rina main beli je kain chiffon 4 meter.
tak terfikir nak design lain selain baju kurung moden biasa.
banyak jenis design yang rina pernah share tapi rina tak dapat buat sebab tak cukup kain

so, rina just buat baju kurung moden yang biasa


lebih kurang macam ni je la.

oh ye my tailor nama dia Fendi
dia anak kepada jiran yang baik dengan mak.
dulu dia tukang jahit biasa biasa je
tapi sekarang dah femes uolss (sambil angkat tangan seperti pondan)

dia lahh designer untuk Ana Dahlia isteri Chef Riz tu

 kelas kau jah~

boleh lah jenguk facebook & blog dia. Syara Kim. ada 2 designer katanye
dia offer nak buatkan baju sanding,
tapi rina dah pun tempah kan.
haish, kalau tak boleh feeling artis gitew~ (tak tahu nape tergedik dalam entry ni)

tapi dia ni macam busy giler je.
takut baju artis dia buat lawa, baju kita yang bodo bodo ni, dia buat cincai.
mana lah tahu kann
sebab tu dapat murah hihi

berbalik pada baju nikah rina,
untuk veil pulak rina dah pun tempah.

kalau ada yang pernah terbaca, rina menang contest Veil by Non-Cinderella Story
alhamdulillah
memang senang sangat berurusan dengan lija, the owner of Non-Cinderella Story

kitorang berurusan through SMS & email je hehe
entah macam  mana veil nanti kan


oklah tu je! 
semoga semuanya berjalan lancar.
Aminn


9 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

dhiera 29/1/12 1:20 PM  

kite baru beli ratu sehari semalam. ada jugak artikel pasal syara kim. hehehe.
best ye rina!

- Ukhty Iman - 29/1/12 2:21 PM  

Salam dik,

cantiknyaaa...:)

tieha ismail 29/1/12 5:37 PM  

seronoknya....nak jugak...cehhh ada hati lak tieha nie....

Izzila Sweet Touch 29/1/12 8:16 PM  

http://izzilasweetouch.blogspot.com.. jom singgah promosi 2012 make up artist serendah rm80

Ardini Humaira 29/1/12 10:46 PM  

wow baju nikah tempah dengan designer ana dahlia. cantik :D

a.d.i.b.a.h 30/1/12 3:50 PM  

awk, Fendi tu okay x? klu bleh tlg share quot die. or blog/fb die. email sy adiaz_gemini@yahoo.com. thanks dear.

*tgh survey tailor sbb baju nikah fully beaded. tkt nk anta kt salah org. tkt xjd. huhu*

lia fen 30/1/12 4:34 PM  

mst cantik ni bile siap...

Rina Lia (◕‿◕)✿ 30/1/12 10:08 PM  

korang..if nak tanya fendi just tanye di fb company dia = SYARA KIM

rina xde pn no contact die..mak je yg duk contact mak dia hehe..

quotation pn rina xde. harga pun xdpt lagi. buat je dlu

rina pnah tny kalau kwn2 nak jahit ngn die mcm mana.

tapi die mcm keberatan

die suruh through Syara Kim which is memang mahal bagi rina..

tapi x exceed RM5k kot :)

maaf ye xleh nak membantu sgt :(

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top