Wednesday, January 25, 2012

Review : Syuen Hotel, Ipoh, Perak

Salam all~

lepas rina outstation ke Port Dickson tempoh hari, rina berpeluang ke Ipoh pulak!
Yay~ rina suka jalan jalan hehehe =P
nak cari hotel di Ipoh ni tak susah sangat la,
sebab hotel di Ipoh ni akan berlonggok dekat satu tempat sahaja..
so macam no choice, just choose the cleanest one je

harga pun murah kalau nak banding di PD

setelah rina tanya tanya dan survey,
rina pun memilih Tower Regency Hotel

rina call tanya, dia jawab RM240 per night
tapi tak boleh book untuk check in awal, it is subject of availability

then, sampai sampai je Ipoh, rina pun terus ke hotel tu,
tapi takde pulak orang yang dah check out..jadi bilik takde yang kosong lagi

takkan nak tunggu sampai pukul 1, 2 petang kan?
masa tu baru pukul 9 pagi..

oh, lupa nak cakap, mak rina join jugak..
mak eksaited nak ke Ipoh sebab dah lama tak pergi
hihi

 oleh sebab tak boleh check in awal,
rina pun terus ke Syuen Hotel.

ada sorang kawan rina rekemen gak 
dia cakap 4 star dan dekat dengan Ipoh Parade, sebelah je

tapi rina tak berkenan sebab macam "ca ya nun alif'
hihi..

sampai sampai sana, terus tanya kaunter, boleh check in awal tak?

kaunter cakap, boleh je with no charge!
wahh..
harga pun RM220 je, murah dari Tower Regency

susun atur dalam hotel tu memang high class
berkonsepkan IPOH, ke "ca ya nun alif" an sikit hihi





hmm, walaupun tak berapa minat konsep "ca ya nun alif"
tapi hentam jela labu

hotel not bad,
modern dan kemas compare to Selesa Beach Resort di PD




toilet pun bersih~


ambil bilik yang ada view..takut mak bosan nanti

malam tu, rina ajak mak makan di Nasi Vanggey
restoran yang agak popular di Ipoh
hanya 5 minit dari Syuen hotel dengan menaiki kereta


nasi kandaq memang nyummehh!


3 layer tea yang digembar gemburkan sedap tapi tak pun bagi rina

dekatt foursquare kan, kecoh tau pasal gadis jual rokok di restoran Vanggeyang kononnya sangat hot
rina pun semangat cari cari

 nampak tak ada gadis yang berbaju kuning di dalam kedai tu?
gadis itu lah yang dimaksudkan
memang HOT ok~!
macam artis tapi jual rokok , sangat tak paham

ok dah merepek

esoknya, dapat breakfast free di hotel
tapi breakfast di Syuen Hotel tak sesedap di hotel rina pernah pergi sebelum ni

walaupun buffet tapi tasteless
banyak pilihan tapi semua tak sedap hoho



semua tak sedap
hot dog je la ok erk.

bahagian atas hotel ni kan ada swimming pool dan taman
kalau nak lepak lepak sambil menikmati pemandangan Ipoh bolehlaah naik ke tingkat atas sekali




hari nak hujan dah~

selama 2 hari 1 malam di Syuen Hotel, rina memang berpuas hati dengan servis dan location dia
so fully recommended!

tapi kan, jalan Ipoh sangat susah kan? sebab banyak one way dan takde sign board
huhu

sekian~


4 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

cikpia 25/1/12 12:05 PM  

dalam banyak2 hotel kat ipoh, i pun recommend syuen..... sebab dia ada free internet!!! he he

ada hotel yang charge for internet connection. gila! he he.... nowadays semua tempat dah provide free internet kot!!!!

miss jue 25/1/12 1:34 PM  

bila tgk gmbr rina post yg dlu baru teringat syuen etc2... jalan ipoh mmg pening. lagi2 kalau masuk pekan lama. tmpt rina duduk tu pekan baru. tapi bndr ipoh yg sbnr ok je....


p/s: jue org ipoh pun tak tahu jalan ipoh sgt sbb byk one way. selalu ibu yg tnjk jln.

dhiera 25/1/12 3:20 PM  

jalan ipoh mula2 memang pening. dah lama2 tahu dah jalan dia. pusing2 tang tu jugak. hehe

sarahmeay.snm 25/1/12 8:21 PM  

Sarah orang Ipoh tapi sampai sekarang pun masih lost. Hahaha

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top