Tuesday, January 17, 2012

Selesa Beach Resort , Port Dickson

 Assalammualaikum semua =)

Ahad lepas rina ke Port Dickson, sebab Isnin tu ada kursus.
saje pergi awal sehari since mak nak ikut

bukan rina mengada ngada manja nak ajak mak ok..
mak yang insist nak ikut
sebab dia dah bosan duduk rumah hari hari..

honestly, rina memanglah takut nak duduk hotel sorang sorang (I think it's normal untuk semua perempuan)
tapi rina pernah je duduk hotel sorang sorang, duduk motel pun pernah sorang sorang
takde la nak paksa sape sape ikut..
walaupun rina anak tunggal, but I am not spoiled.
I am an independent woman =) tapi sometimes nak jugak manja manja dengan yang tersayang *gedik*

haha..

ok, ape tah mengarut haha, saja tak suka orang label anak emas @ anak emak etc etc
kalau orang label *anak SOLEHAH* takpe gak ^__^
 apeape pun, I really love my mom..selagi hayat ada, selagi itu rina akan jaga mak..
ok stop

back to the point,

so, rina pun duk survey survey lahh hotel di Port Dickson di Trip Advisor & Agoda
mula mula ingat nak duduk di Kondo TNB je
sebab RM10 je semalam for pekerja TNB

tapi rina call, dia cakap tak boleh check out lewat pada hari Isnin tu..
rina plan nak check out pukul 6 lah..after rina habis kerja kan.
boleh mak duduk di hotel

mula mula nak duduk Thistle since good review di Internet
dah book dah, tapi rupanya terletak jauh dari TNB Port Dickson (15 minit, jalan kecik)
susah lah kalau nak pegi jenguk jenguk mak kan

lepas tu rina pergi survey di Avillion Admiral Cove
sebab popular gak di PD tapi malangnya, hotel tu charge macam semalam tidur if check out lambat.
hoh! da lah mahal, RM250 tak silap..

so tak jadi lagi..

sebelum tu, rina ada booking Residence Desa Lagoon Resort tapi bila baca balik review di Trip Advisor banyak pulak bad review..

hah! banyak songeh pulak rina kan? hahaha
kalau rina sorang sorang je tidor, rina tibai je paling murah..
tapi sebab mak ikutkan..nak cari lah yang paling bersih

ikut kan hati nak je tinggal di Grand Lexis atau Avillion Port Dickson
tapi mahalll setanding lahh dengan kecantikan hotel tu =)

kalau Grand Lexis, siap ada private pool lagi dalam bilik
kalau Avillion pulak, chalet atas air ^__^


so akhirnya, rina pun decide nak stay di Selesa Beach Resort
hasil dari good review dalam website trip advisor dan agoda


memang betullah reviews dalam tu..
memang selesa habis hehe!

Masa sampai sampai tu, lengang je..macam takde orang huhu
dalam memang cantik

Masuk masuk je tanya receptionist "resort ni tepi pantai ke?"
sebab rina tak nampak pun pantai haha..macam Thistle dan Admiral Avillion masuk masuk terus nampak pantai

then receptionist kata, memang tepi pantai, boleh mandi mandi.

so tanya harga pulak dan charge if late check out
for deluxe room - twin bed : RM220
add on - sea view : RM40 (saje ambil, takde la mak bosan nanti duduk dalam bilik)
late check out : RM90

ok la kan?

Keadaan bersih..toilet pun bersih..cuma TV pesen lama sikit


Sea view dari bilik hotel..takde lah sea sangat..tapi nasib baik tak menghadap matahari..

Petang tu jalan jalan dengan mak




Swimming pool tepi laut

tak ramai pun..maybe bukan cuti sekolah kot

menikmati sunset bersama yang tersayang


hotel yang berkonsepkan minang kabau




indah sungguh ciptaan Allah..
ALLAHHUAKBAR!


mak baru belajar ambik gambar guna phone baru beliau hehehe!

Pagi ahad tu dapat breakfast free!


Besttt breakfast dia walaupun sedikit masin hehe
tapi puas hati




dapat roti bakar dan jem, butter..dapat air panas, air jus..memang kenyang la..

dan akhir sekali, rina pun pergi kursus dengan kenyang perut


dalam pukul 4 petang, habisss

terusss balik ke Kuala Lumpur~


sekian


7 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Cik Azizah 17/1/12 9:37 PM  

hehe rina dah tahu jalan ke Pee Dee tu boleh la datang wedding jijah 25.2.12 nnti..weeee~~

Puan Besar Shag Yahaya 17/1/12 9:49 PM  

Ohh Selesa Beach Resort ke sayam. Nice view lah ;)

nasha sanza 17/1/12 10:57 PM  

seronoknya....lama tak pergi sana..

delarocha 17/1/12 11:01 PM  

avillion tu mmg mahal tapi berbaloi klu nak g honeymoon nnt :-)

Fariza 18/1/12 8:43 AM  

subhanallah cntik :)

Edura Hanum 18/1/12 8:43 AM  

teringin nak g grand lexis..memang cantek lah.aritu sy g pd stay dekat e hotel jalan nak ke teluk kemang.mmg cantek biliknya.tx flat screen

dhiera 18/1/12 12:08 PM  

subhanallah~
lama dah tak ke PD~

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top