Wednesday, November 30, 2011

Nurin Makeover WCS : BOOKED !

Assalammualaikum..

sebelum rina nak cerita lebih lanjut, ade la beberapa orang email dan msg rina tanya pasal Indahkarya
rina taknak menjatuhkan bisnes orang..
cuma rina taknak take risk..rina cuma nak masa wedding rina nanti, rina berada dalam keadaan tenang je
malas nak risau risau pasal vendor datang ke tak ke..

bagi rina, owner Indahkarya, Syd tu baik..boleh bawak bincang.
tak tahula macam mana perkara ni boleh berlaku..

biarkan lahh dia
rina dah cancel pun, dan dapat balik deposit. TQ Syd.
(belum dapat lagi, dia janji by Monday)

sekarang tengah sibuk cari PHOTOGRAPHER & VIDEOGRAPHER MURAH TAPI BERBALOI
so sape sape ade suggestion do tell me plss hehe
kalau videographer mahal sangat maybe rina tak amikla..OP cukup kot

berbalik pada cerita NURIN MAKEOVER

rina sebenarnya dah lamaaaa memendam rasa, nak ambil dia sebagai MUA rina masa sanding nanti
I just fall in love with her touch
rina suka dengan make up dia yang tak terlalu over tapi membuatkan pengantin tu nampak sangatt berseri dan sweet!

before

after

cantik tak??

Before


After


artiss terus ok!

so rina pun dengan tutup mata, terus booked nurin untuk mekap rina time sanding.
ye..sanding saje..sebabnye tak mampuuu nak ambil untuk semua majlis T__T

lepas tu, tiba tiba nurin ada buat PROMOTION untuk baju!


hmmm still mahal..tapi rasanya, untuk tempah baju baru memang agak berbaloi.
rina memang particular sikit bab baju
rina taknak pakai baju lace lace bling bling tuu..
tak minat sangat huhu

rina nak yang simple tapi macam puteri *KOYA*
hihi

so the biggest inspiration goes to ...



ohh...I just love her dress very much! kalau sama tinggi (rina pendek cis) dah tentu rina just sewa baju dia haha
sama? ade saya kesah? hihi

tapi yang tak best, rina perlu tambah lagi RM250
sebab rina request material Dutches satin untuk pihak lelaki
huhu
so itu je lah kot buat masa ni..
sekarang tengah fikir pasal photographer, wedding card dan pelamin..

mekap untuk nikah dan tandang pun takde lagi..maybe mintak cousin jela..jimat
baju tandang pun takde lagi..takpe, untuk tandang simple dan murah sudah

taknak fikir pasal doorgift lagi

sekarang duit habis beli barang hantaran..

ok tu je.. bai bai bai~




15 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

nurul izayani 30/11/11 11:43 PM  

makeup nurin mmg cantik!!!

Ardini Humaira 1/12/11 1:30 AM  

fuhhh cun meletops! :D

aLya maNip 1/12/11 2:06 AM  

seb bek sys rina da taw b4 majlis.

baju tu cantik..simple but elegance..

ada masa try la tgok entry ni. alya punya idea.mana taw bleh tlong sys :-)

http://aleeya24-fairytaleprincess.blogspot.com/2011/06/my-dream-wedding-baju-nikah-baju.html

Epa Zarifa 1/12/11 8:56 AM  

oh, dah amik booking balik? xpela..xde rezeki kot...nak crk VO, efa ada suggestion


http://epagroove.blogspot.com/2011/11/budget-videographer.html

Najwa,  1/12/11 10:12 AM  

Hi,

Kalau nak cari videographer, bole cuba try ni:http://www.facebook.com/momenthis

hope this helps..

Najwa

sayahappyslalu 1/12/11 11:53 AM  

eh, takde ek komen akak?

akak pun masa nikah, nurin yg make up.. tapi tulah, masa tu dia datang lambat.. serius rasa kelam kabut.. huhu. apapun memang cantiklah dia mekap..

masa malam berinai dan sanding, june (pls google junebeautytouch) yg make up. I like her touch.. akak gi dinner pun dia mekapkan.. :)

dhiera 1/12/11 2:57 PM  

nurin mekap memang cantik~

Rina Lia (◕‿◕)✿ 1/12/11 4:05 PM  

wowww! hehe..poyo korg ni..


alya : tq alya :))

epa : wahh tq efa n najwa sgt membantu!

kak emy : yeke..lmbt ke..hari rina booked tu ade 2 majlis tau..tp nasib baik rina booked yg pagi la..so mybe die xkn lmbt harap2!

sa.sitihawa 1/12/11 6:04 PM  

slm, rna..

ct sggst http://langitcrew.blogspot.com/ 4 op n ov.. bbloi2.. klo crd, serisireh is the bst.. anythg u cn add me @ fb sitihawarazali.. hpe it hlp.. i'm hppy 2 hlp u, dear..

FY 1/12/11 8:27 PM  

i pun amik Nurin! dia memang best =)

Rina Lia (◕‿◕)✿ 2/12/11 8:39 PM  

tq sitihawa..nnt rina add :)

FY : ek? die mmg nmpak baik :)

Miss Ika 3/12/11 10:15 PM  

ok, memang cantik gila.

chenta nana 4/12/11 3:55 PM  

hi rina... if u nak hire photographer, husband nana ada buat promotion. boleh emailkan di halmusrihzan@yahoo.com

LittleSunshine 4/12/11 7:55 PM  

Baju intan tu lawa.hihihi.mcmabe dh dpt duit blum from ik

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top