Thursday, November 03, 2011

Review ex Bride Blogger - Nana Farhana

Assalammualaikum semua,

Rina kan, semenjak dua menjak ni suka baca blog blog bride-to-be hehe!
rina sangat kagum dengan mereka mereka ni..
diorang bukan saja gigih nak DIY (Do-it-yourself) tapi langsung tak kedekut nak share with everyone.
lepas tu, diorang sanggup buat review satu satu vendor secara terperinci untuk panduan bride-to-be yang lain.

bagi rina, blogger macam ni patut diberi pujian..
diorang share macam macam without hoping something in return.

entah macam mana, rina come out with an idea..
nak buat review majlis perkahwinan ex bride bloggers termasuk posts mereka yang banyak berikan manfaat untuk kita.

kira macam summary lah sambil membantu promote their blog :)

so for the opening, I love to start with Nana Farhana *Rahsia Hatiku*
She is the first B2B Blogger yang rina suka baca..rina single je lagi masa tu, tapi hari hari baca blog dia, best giler hehe!

Majlis Akad Nikah (10 June 2011) - Terengganu

Majlis akad nikah Nana bertemakan warna off-white

Mini pelamin yang sangat gorgeous : Precious Moment Collection (Here
Bunga tangan : Precious Moment Collection (Here
MUA : Ruzita Bridal  (Review : Here
Tudung : Diyang Azura (Here)
 Photographer : Azim

Majlis Resepsi (11 June 2011)-Terengganu

Tema : Gold + Red

cantikkan? nampak sangat mewah!

Pelamin & Handbouquet : Precious Moment Collection (Here
MUA : Awin SeindahWajah (Review : Here
Catering : Q-Caterer
Photographer : Rimbun Photography & Az4Photo

Upacara Potong Kek + Outdoor

Tema adalah off-white.
Yang paling menarik sebab hampir semua outfit time ni, semua adalah DIY by her


Dress : DIY by her! (Here)
Cake : Precious Moment Collection (Here)
Veil : DIY by her! (Here)

Majlis Bertandang : 3 Sept 2011-Batu Pahat

Tema : Purple

Lain-lain :

Review Baju bridesmaid Nana (Here)
Hantaran tema Silver dan Red (Here)
Nana pernah share tentang Hand Bouquet yang terkini berserta source HB tu (Here). seriously, sangat fresh idea idea nana ni.
Tips Perkahwinan untuk Bakal Pengantin (Here)

ALL HER DIY PROJECTS (Here)









Oh, tak silap rina, Nana ada nak sewakan semua veil dia (Here)
so sesiapa yang still tiada veil dan kebetulan sama tema, ape tunggu lagi :)

banyak lagii sebenarnya..tak ter review rina..
so better korang pergi godek godek blog Nana Farhana ni ye!
very informative :)

OK BAII!


P/s : Who's next? Sape mau di review just tell me ok :) only for ex Bride Blogger je..it's free ~

14 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

nurkaloi 3/11/11 1:08 PM  

nice !!
pelamin wktu akad nikah and pakaian tudung sume cantik ! like like ^__^

starzieti 3/11/11 1:40 PM  

baju die yg first yang kaler putih tuh cantik. :D

Suria 3/11/11 2:13 PM  

nice kan...
suria pun selalu sekodeng blog Nana, byk benda Nana share.. collect info sikit² jdkan sumber inspirasi for my wedding soon..hikhik

Liyana 3/11/11 2:23 PM  

cantik kan, selalu jgk skodeng blog nana ni..

erin moshimoshi 3/11/11 2:40 PM  

wah byk nye doorgift dye

Cik Zimie 3/11/11 3:45 PM  

oh rina sangat rajin!!! siap compile semua details.senang org nak refe.good job dear:)

nurul harnani 3/11/11 5:15 PM  

subhanallah.. klu awk review sy punye mesti best.. tp tungu sy kawen dulu..

tp kan ? tp kan? sy xde la DIY byk2..

mesti x layak kn.. uwaaaa :(

UyaRayza 3/11/11 5:19 PM  

speechless..mmg lengkap hbs hehehe..good!!!!

~ NANA ~ 3/11/11 9:05 PM  

tenkiyu rina! nk nangis boley? kekekeke

miss puteri 3/11/11 9:21 PM  

lengkap. suka suka suka.. ala2 summary gitu,hee

Rina Lia (◕‿◕)✿ 4/11/11 6:36 AM  

hee..glad everyone love it..who doesn't love nana's wedding kan? :)

harnani : xyah byk diy punn..update je psl ur wedding vendor :)

nana : haha..overla nana ni :)

nYomeL 8/11/11 10:10 AM  

nice one rina!
pasni review wedding intan norazam pulak la. i really love her wedding!

http://intanorazam.blogspot.com/

shirazY sheikH 29/5/12 7:02 PM  

aslmkm.
waah. first visit and jaulah to your blog. nice sharing! sy pun tgh pening kepale nk berperihal kahwin ni.. ehehe. tjumpe blog kamu, sgt best. nnt sy jelajah satu-satu link tu. tq dear :) -sherazie

shirazY sheikH 29/5/12 7:04 PM  

aslmkm.
waah.. this my forst visit and ziarah to your blog. saye pun tgh pening kepale nk fikir perihal kahwin ni. nice sharing! nnt saye jelajah satu-satu link tu. ehehe.. tq dear. nice to meet u n ur blog :)

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top