Saturday, November 12, 2011

Review ex Bride Blogger - Cik Puan Mimi

Assalammualaikum semua :)

kembali lagi ke rancangan review review pengantin :p

ok, akhirnya datang kembali mood rajin update blog,
so rina nak review seorang lagi ex blogger bride iaitu Cik Puan Mimi!

Cik Puan Mimi adalah kawan rina di UNITEN dulu
suami dia pun kawan rina
tak sangka sekarang dua dua bakal begelar ibu dan ayah!
wah..congrates ye korang :)




Engagement Day - 21 November 2010 (Kelantan)

Tema : Grey


Pelamin tunang dia adalah sangat cantik!

Vendor : Anita Bridal, Kelantan

Mimi juga mahu ofer kepada sesiapa yang nak sewa bakul hantaran dia


kalau berminat contact Mimi ye! :)

Solemnization  Day : 27 May 2011 (Kelantan)

Tema : Putih



Inai yang digunakan oleh mimi ialah inai yang dibeli di Mydin

Dia cakap merah sesangat..so tak perlu susah susah nak cari inai Mekah atau inai tumbuk :)

Majlis Bersanding : 28 May 2011 (Kelantan)

Tema : Pink + Blue


Vendor Pelamin & Busana : Anita Bridal



Semua nya dari Anita Bridal


Rina sangat suka dengan make up mimi untuk majlis nikah dan sanding


MUA : Anita Bridal

ke sebab memang mimi dah sedia ada cantik? :)

Doorgift yang diberi diletakkan dalam paper brown yang telah DIY oleh mimi sendiri

Vendor : Wakimpack



Majlis Tandang : 4 June 2011 (Kajang, Selangor)

Tema : Peach & Pink


Photographer yang amat mimi rekomen : Salleh Nasruddin


dan Outdoor photoshoot


Photographer dari 10bucksphoto - mimi cakap service sangat tip top.
tak perlu tunggu lama dah dapat album :)


ehh sebelum terlupa, rina nak share guestbook mimi
rina tak sure dia letak masa bertandang atau sanding atau both?
tapi yang penting guestbook mimi sangattt comel!

 I'm in love with this book!!
Vendor : Share Your Love with Card



untuk DIY pula mimi ada ajar macam mana nak buat 3D flower macam ni

Baca di Sini

dan juga Tutorial nak buat Organza flower
di Sini ~

ok tu je..
sikit la pulak.
rina rasa mimi tak habis lagi review wedding dia
sebab dia sibuk berhoneymoon di Gold Coast hee :p

Ok bai~


6 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Suria 12/11/11 10:57 AM  

cantik lah light blue & soft pink tu..sejuk mate memandang ;)

sgt suka pelamin yg simple camtu :D

choclairissa @ intan 12/11/11 1:53 PM  

suke kaler soft pink tu jugak..plus bunge2 gantung ke bwh kt pelamin..tapi bile kene cover ngn kerusi tak nampak la plak :)

Mr feckry 12/11/11 7:16 PM  

gua suke warne yang 2nd tu..elegen beb

nurul izayani 12/11/11 10:45 PM  

terpegun tgok bilik pengantin dia..tenang ja..

Cik Puan Mimi 13/11/11 10:10 AM  

rina! thanks for the review...wuuu..terharu nye mimi..
siap dari tunang lagi.
thanks again rina..

x sangka nak jadi mak orang dahhh..hehehe..

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top