Sunday, March 11, 2012

Short Review : Wedding Syafawati aka Capal (22 January 2012) di Kelab Golf Monterez Shah Alam

Assalammualaikum semua =)

panjang sikit tajuk sebab nak letak gak tempat wedding dilangsungkan =P

Ye saya tahu, agak lambat eh memangg lambat rina buat review hihi
tapi draft dah ada dengan gambar gambar..

after almost 2 months baru mood menulis tu datang =P (alasan)
hihi

kali ni wedding one of my besties, Nur Syafawati aka Capal nama manja haha..
kawan baik ketika study bersama di MRSM Kuala Klawang

Alhamdulillah...akhirnya dah pun kawin kawan aku sorang ni =')

Team merah putih kot
sampai sampai je nampak family Capal berpakaian seperti wanita UMNO hee

Pelamin yang sangat cantik

perarakan masuk pengantin
dua dua tinggi, sama cantik sama padan

dah macam Capal lagi tinggi pulak

baju Capal sangat gorgeous!

rina dan kawan kawan duduk paling depann sekali. bagi support sambil usya usya Capal hikhik
nampak tak table centrepiece tu?
lawa kann? bunga hidup diletakkan di dalam gelas jernih

ex- MRSM Kuala Klawang. dah tua semuanya haha

close up table centrepiece, rasa nak bawak balik hihi

kek Capal yang cantik sangat sangat! dengar cerita sedap, tak sempat rina nak rasa =P

Unik tau wedding di Kelab Golf Monterez Shah Alam ni.
dewan ni ada 2 tingkat. 

masuk masuk di ground floor ada dalam 10 buah meja yang menghadap padang golf. cantik!
di sini terletaknya meja buffet nombor 1 + meja dessert

naik tingkat atas, ada lagi dalam 8 meja dan juga meja beradab untuk pengantin
di sini terletaknnya meja buffet nombor 2

kemudian ada 1 pintu masuk ke dalam sebuah dewan kecil
ada lagi dalam 8 meja dan pelamin!
depan pelamin ada macam kerusi yang disediakan untuk tetamu duduk untuk tengok Pelamin

maknanya ada 3 ruangan berlainan.
pelikkan? tapi best pulak tengok

ni ruangan ketiga di mana terletaknya pelamin, nampak tak pintu masuk?

ni ruangan kedua, tu dekat sana ada meja beradab dan tempat artis(to-be) menyanyi

pintu gerbang nak masuk ruangan ke tiga (terletaknya pelamin)

kawasan meja beradab

kacau pengantin makan hee

ni ruangan pertama di tingkat bawah, meja buffet besar sikit sebab sekali dengan dessert

pemandangan dari tingkat atas

tangga nak naik tengok pelamin

pemandangan indah padang golf sambil menikmati dessert (bubur kacang, jeruk, kuih dsb)

dapat bunga telur sebab tepung tawar

doorgift pun dapat telur. siap dengan sarang sekali hehe! kreatif


Best kan? Nampak mewah, maybe agak mahal belanja.
rina tak tanya pulak

yang penting tetamu puas hati, pengantin pun happy!

sekian =)


1 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

theEVE 13/3/12 4:48 PM  

Hi. we're new and we're having an opening promotion for weddings&parties! feel free to visit & contact us for more info!

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top