Saturday, March 10, 2012

Our Future Baitul Mawaddah | Part 4 : Idea design tangga untuk rumah 2 tingkat

Assalammualaikum semua =)

Hari ini rina pergi 2 rumah orang kahwin. 1 di Ampang, kenduri kahwin Haliza, my facebook friend hehe..B2B 2012 geng =)
1 lagi kawan en tunang, di Bukit jelutong
agak penat sebab jem, walaupun tak bawa kereta tapi rasa penat over dari yang bawa kereta hihi

takde mood nak cerita pasal kahwin
malasss, tak tau nape =P

tengah semangat pasal rumah je..
En tunang siap beli software untuk renovate dan hias rumah lagi
semangat yang tak boleh blah

kitorang dah decide untuk membuat pinjaman nak renovate rumah
adeh..banyak betul berhutang
tapi macam penting kan untuk jangka masa panjang...

takkan nak renovate masa barang dah penuh..
memang lah tak kan renovate

so, make it short, selain dapur, rina nak renovate tangga kami =)

ini rupa asal tangga rumah kami,

*refer here*

ciri ciri tangga idaman :

1) Selamat untuk kanak kanak dan orang tua
2) Tak mahu lubang lubang, dari bawah nampak spender =P
3) Ada bilik stor di bawah tangga
4) Simple je
5) Bila jalan tak nak berbunyi "kreuk, kreuk"

after do some googling,
dapatlahh beberapa idea yang macam boleh pakai =)

exactly as my imagination !!

huwaaa sweetnya! tapi untuk tangga rendah ni

good idea! letak wallpaper dan lampu di dinding tangga nampak cantikk

simple tapi macam bahaya sikit kot, lubang too big for children

menarik! dah macam almarii =) 

creative! tapi jenuh nak tarik hihi

ni pon cantikk, macam sangat menggunakan ruang yang ada sebaiknya hahah

memang selamat hihi tapi pelik sangat pulak

semak camni..dari ruang tamu nampak baju begantung gantung, apekah?

wahhh lawaaa sangat kan?? tapi tak sesuai untuk berada di ruang tamu..sure akan nampak sepah

 loveeee this idea so much!

 maybe I will go for this design! dah jatuh hati <3




 okeyh tu je hihi

oh, diari diet rina?
 semalam makan macam biasa, dan tak makan malam
tapi hari ni makan makanan tak sihat walaupun kuantiti sedikit..
lepas tu baru je ratah ayam goreng ni hee

sekian bai~

 

5 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Rilla 10/3/12 11:01 PM  

Suka yang last jugak! Sweet! Tapi suka almari no 1, macam bilik Harry Potter, LOL.

Syima Syaz 11/3/12 12:00 AM  

mmg patut pun tutup sebab kalau terlopong kita akan confuse time pijak...btw pic yg no.3 idea tangga tu sebijik mcm rumah i... cuma kat rumah takde wallpaper tu.lampu mcm dah sama.tp susah tu nak bawak turun almari

Rina Lia (◕‿◕)✿ 11/3/12 7:05 AM  

rilla; haha..leh applicable untuk rumah yg ada bilik bwh tanah ;p

syima ; betul2. asik konpius je, da la berbunyi2! oo, yela beselekoh kan, rina nye straight ke bawah je :)

Cik Puan Mimi 12/3/12 9:53 AM  

mimi suke yang ada drawer putih tu. cantikkk..rina buat la camtu.pastu naik rumah jgn lupa ajak mimi makan2..*ckp awal2.hehe*

Ila@Bella@Nabila 12/3/12 9:00 PM  

Bestnyer da prepare untuk rumah. Hehe. Good luck rina! Bagus gak tutup bawah tangga jadi budak2 xdla main julur kaki. Bahaya kan.

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top