Saturday, March 31, 2012

Saya dah beli asid folik hehe

Assalammualaikum semua

Oleh sebab semua geng Bride-to-be kecoh pasal kepentingan Asid folik ni, jadi terus saya take note LOL
tadi saya dah beli asid folik tadi. brand Appeton dekat Watson RM30 ada 90 biji
sebiji sehari. so cukup 3 bulan

asid folik ni hanya memberi kesan after 3 bulan, bukan hari ni makan, esok berkesan :)

Siapa yang masih tak tahu kepentingan asid folik boleh baca di sini

secara ringkas untuk kuatkan rahim kita lah..nanti mengandung, rahim dah bersedia..
selesa dan selamat lah baby dalam perut..begitu..

bukan untuk kesuburan atau pil perancang ye
just persediaan je..

so kalau ditakdirkan rina mengandung pada bila bila masa, rahim rina dah bersedia dan baby rina berada dalam keadaan yang selamat

wahhhhhhhh!!!

malu pulak rasa hahahha kahwin pun tak lagi kann

mesti ada yang kutuk =P
ada rina kisah?
baby rina jugak, bukan baby diorang.

bahaya la zaman sekarang..makan merapu rapu..pewarna lah, perisa tambahan lah, bahan pengawet lah..
lepas tu rina sibuk diet pulak tu..
so perlu ada suppliment untuk top-up mana yang tak cukup tu..

tapi kepada yang merancang untuk tidak mendapatkan bayi dalam waktu yang terdekat, tak perlu lah makan asid folik lagi.

macam rina, rina tak rancang apa apa
cepat atau lambat rina serahkan pada takdir Allah

sekian terima kasih =P

9 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

PiNky@hEarT 31/3/12 11:43 PM  

hi rina.. sy pun ad ambil folic acid.. tp xtau la ckup ke x sbb sy ambil vit b complex..ad tulis situ ad folic acid jugak.. maybe concentration dia xsama la kot..hehe.. gud luck rina! =)

DedOllY 1/4/12 4:31 AM  

Salam Rina.
i'm your customer zaman purba kala dulu! hikhik... tgh blogwalking pasal b2b..tetiba jumpa blog rina! wahh.. congratez..tak sangka da nk kawin. Nolly doakn agar sume dipermudahkn dan dimurahkan rezeki bnyk2! hihihi..suke sgt baca blog rina skang..sbb bnyk giler info pasal wedding. ^^

anyway, tahniah ye Rina. All the best.

dHanna-the-secret-agent 1/4/12 8:25 AM  

salam rinaa!!!

haha tahniaaahh sangat atas step yang diambil tersebut. maaflah aku betul2 tatahu pasal folik acid dengan collagen interaction. hehe.

anyway, i got a 'hadiah' berbentuk entry kepada kawan2 aku yang dah nak kahwin ni. semoga segalanya berjalan lancar!

loves,
http://peozlullaby.blogspot.com.au/2012/04/tentang-mimpi-kahwin-sehariku-yang.html

puan.mila 1/4/12 2:56 PM  

asid folic kite serupa la.. :p
nk tgk jubah :-)

Syima Syaz 1/4/12 7:15 PM  

sangat bagus start awal sbb kalau nasib tak baik, morning sickness masa 1st trim...kita kerap muntah so ubat pun ke laut.atleast kalau rina dah start makan se awal, ubat tu masih ada n menguatkan rahim...

i dulu teruk.makan ubat, kuar balik smp tak makan dah.sgt2 kesian dgn baby.jadi senior n my mum advice makan roti gardenia + buah-buahan.tapi tu la takut tak cukup untuk baby...

its good, dont worry

Rina Lia (◕‿◕)✿ 1/4/12 10:42 PM  

terima kasih semua atas nasihat :)) rase lebih besemangat nak mkn hari2! hihi

eja,  2/4/12 5:01 PM  

waaa..bgus lia igt kn akak tuk mkn asid folik ni..nk suh abe ju bli la..nti klu de rezki kita saing prgnant deh :)

CikPuan Azizah 3/4/12 3:05 AM  

yes!! rina dah beli.... persediaan untuk preggy.. moga rina cepat2 preggy yup..hehe

Anonymous,  5/10/12 7:09 PM  

hi..baru beli jg td asid folik appeton..thx for sharing the info :) persediaan sblm kahwin :)

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top