Friday, April 13, 2012

Kedai Barang Perkahwinan Vivian, Chow Kit Murah

Assalammualaikum semua =)

Hari ni rina nak cerita tentang sebuah kedai yang menjual barangan perkahwinan murah.
sebenarnya banyakkk dah review blog tentang kedai ni.
berduyun review dari bloggers keluar hihi

oleh sebab sangat famous dengan  harga yang murah,
rina pun semangat lah ke sana untuk survey pada hari Rabu yang lepas
sebab esok rina nak ke Nilai, jadi perlu survey harga dulu, takut tertipu di Nilai nanti
hee, pengantin budget memang sebegini particular =P

okey berbalik kepada cerita kedai Vivian ni,
dia terletak di area Jalan Raja Bot, Chow Kit.

kalau korang naik kereta, korang google map @ Papago je
Wisma Tat Khalsa, Jalan Raja Bot

nampak bangunan putih bawah ni? ini lah Wisma Tat Khalsa


Boleh parking di Wisma ni, RM4 per entry

lepas tu jalan sikit sampai kedai makan..




Jalan sampai jumpa gerai murtabak bersebelahan dengan Balai Polis Raja Bot
Dalam 2 minit je jalan, kejap je



Then di sebelah kiri gerai murtabak ada lorong macam bawah ni


Jalan sampai kehujung, dan turun tangga kemudian belok kiri

terusss..sampai lah nampak sign board Kedai Vivian











kecik je rupanya kedai Vivian tapi semua ada

ni pekerja kedai sedang tunjuk dekat big boss bunga telor
bunga pahar siap dengan stand semua untuk jenis gantung gantung berbentuk rama rama
lepas tu di isi dengan potpourri instead of telur.
semua siap RM200 untuk 2 set




Kalau Goodie bag camni, 1000 pcs RM450


 ada yang 1000 pcs RM260 untuk size yang sama,
kain organza lebih mahal..

yang size kecil murah lagi, ada jenis kotak semua ada lahh..
tapi mak berkenan yang RM450, RM300 atau RM260 tu..

Bunga Manggar 3 paket RM10
ada jual batang sekali berapa ringgit tah..

lepas tu ada barang barang hantaran, dulang dulang..
tak silap, kalau beli dulang dan aksesori hantaran kat sini dapat freee deko!

bak kata orang lain, boleh tawar menawar..tapi ni belum tawar lagi..
belum keluarkan skill tawar tahap gaban lagi haha!

so adakah murah?
kita tunggu entry dari Nilai pula =D

13 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Cik Tqah 13/4/12 2:21 PM  

nnt review bandingn hrga ya..nk cr bunga telur untuk pahar..hihi

Miss Ika 13/4/12 2:43 PM  

Wow, menarik.
Pernah dengar jugak.
Tapi malas lah hai nak gugel. Hehe

Bellatrix 13/4/12 3:27 PM  

Rina, kalao goodie bag tu kt nilai blh dpt 28 sen=1 so 1000=280.. bunga manggar harga sama 3peket=10rgt.. kain organza yg utk letak gegule kecik2 tuh sebundle dlm 50rgt.ce ko tgk review kt blog ak psl nilai.. =)

choclairissa@intan marliana 13/4/12 3:40 PM  

i pernah pegi kedai ni..mmg la basah ketiak sket..tp harga die berpatutan :)

Rina Lia (◕‿◕)✿ 13/4/12 3:49 PM  

Lyla : wah mura ke nilai. Cam xcaye je haha. Ni beg besar tau. Xpe esok aku akan serang nilai! :)

Mrs intan : haha panas serabut kan

Others : rasanya xdla beza byk kot. Tesilap sbenarnya, belok kanan. Kiri lak..mlm ni rina btulkan

Nini Mohd 15/4/12 2:00 PM  

macam lebih kurang jer ngan harga kat nilai 3.
maube ada yg lebih murah. or lebih mahal.
sy pun ada beli jugak beg bunga purple lat Nilai 3. ;)

http://ninimohd.blogspot.com

Dkna Abza 11/1/13 9:54 AM  

orang cakap kat sini lagi murah dari nilai 3

Dancing With Myself 16/2/13 8:59 PM  

Sekarang ni ada lagi ke kedai ni?

Anonymous,  31/3/13 9:56 AM  

Pembetulan : lepas turun anak tangga kat sebelah murtabak tu kena ambil KANAN bukannya kiri mcm dlm direction d picture tu ye sbb kalau ke kiri akan ke pasar basah cina..just 4 info

Hazrah 3/6/13 2:58 PM  

klu kedai di sini tau lah. ada 2 3 kedai bunga di sini . saya swekali sekala dantng untuk beli bunga hiasan di sini. kly beli bahan dia, gubahan free je. ok lah untuk budget buyer.

yuyu comot 17/6/13 12:37 AM  

Br je pergi mencari bebarng goodies..tokey kedai ni kata dia ada 1cwngan kat nilai..harga samo jow...kedai ni seblah kedai my fvrte mom beli alas meja dia..ehehe

Nurul Syahida 29/6/13 6:58 AM  

Betul ke dia ada buka cawangan kat nilai?sy bercadang nk g nilai hari ni..boleh tolong sy bg specific tmpat x?kedai fav mom awk tu kedai apa ye?

Anonymous,  3/10/13 1:46 PM  

salam tuan tanah nk tanya ni..kdai vivian kt nilai3 kt mane yer..tq.

Related Posts with Thumbnails

✿ VVIP Visitors ツ

Make your own

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


✿Gossip Box ツ

  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top