Sunday, April 08, 2012

Idea : Gubahan Hantaran bunga hidup dan review Floristika, Bangsar

Assalammualaikum semua =)

Berkaitan dengan hantaran...rina telah pun decide untuk buat sendiri!
Wah cam tak percaya je rina nak gubah kan?

tangan kayu takde seni ni nak buat hantaran =P

tapi rina rasa macam mudah jeee orang buat hantaran guna fresh flower hihi
macam campak campak siap =P

InsyaAllah nanti my cousins ada yang akan datang tolong..
my friends yang sudi tolong di alu alukan hihi

nak buat hantaran Jumaat kot, sehari sebelum hari Nikah
Sabtu pagi pulak pergi beli bunga hidup terus hias

Nikah waktu petang, sempat kot?
sempat ke tak eh?

so last week rina dah pergi ke salah satu kedai borong bunga hidup yang sangat popular sebab murah
dan yang penting dekat je dengan rumah rina!

Floristika Bangsar


sila jangan pergi sorang sebab yang jaga kedai ni semuaaa lelaki..bangla kot?


cantikkk murah je tau


banyak dah habis since rina pergi waktu petang..

nak beli bagi isteri pun boleh =)


ada 3 tingkat kedai ni 
dulang hantaran pun ada jual
service gubah hantaran, handbouquet macam macam lah ada


berikut merupakan inspirasi rina untuk gubahan hantaran nanti!
cewah =P

by Rilla



wahh cantiknyaa
macam mudah kan?

dulang dah pun rina sewa dari epa di SINI


murah jee..RM5 per dulang =)

alas dulang warna putih transparent with manik pun dah beli masa tunang hari tu

nak letak apa lagi ye? bakul? span? manik manik?
siapa ada idea?

siapa ada link tutorial nak buat hantaran guna fresh flower untuk dikongsi?

Thank you in advance friends! ^__^

13 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Rilla 8/4/12 8:32 PM  

Hantaran Rilla ada kat sini! Very flattered, Alhamdulillah. Good luck Rina!

Rina Lia (◕‿◕)✿ 8/4/12 8:39 PM  

hehe..ofkos..rilla kan selalu mnjadi sumber inspirasi :) tq rilla ^__^

Cik Zimie 8/4/12 9:08 PM  

tak sangka floristika sebesar itu.wowwww nak pergi survey la one day.goodluck rina, mesti puas hati kan diy hantaran sendiri hehe.all the best!

Cik Cura 8/4/12 10:54 PM  

kayu pn kayu lah rina janji bendenye ade dihari kejadian. hehe

Cik Cura 8/4/12 10:55 PM  

kayu pn kayu lah rina janji bendenye ade dihari kejadian. hehe

Honey Lalala 9/4/12 8:35 AM  

rina,dulang tu beli ktner??

dHanna-the-secret-agent 11/4/12 11:55 AM  

fresh flower cantiknyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. nak kahwin jugak boleh tak? @______@'

gubahan hantaran 12/5/12 11:13 PM  

Memang cantik kalau guna bunga hidup untuk hantaran nie.

Cik Amy 2/9/12 11:32 AM  

wah..thanks for the sharing..sharing is caring :)

Cik Amy 2/9/12 11:32 AM  

wah..thanks for the sharing..sharing is caring :)

Sha My heart 26/6/15 11:58 AM  

wah, terpikat betul dengan warnanya

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top