Wednesday, April 11, 2012

Mungkinkah pencarian Muffin itu akan berakhir ?


Persoalan yang sering tercetus di benak fikiran ku,
ku ternanti nanti dimanakah muffin itu?
mungkinkah penantian ini akan berakhir?
ya..betullah kata orang penantian adalah satu penyiksaan

hakhakhak
cacat

maaf kan rina atas kesewelan pada hari ini
akibat exam semalam yang tah pape
benci ok..
meniru je..
kalau meniru dapat jawab takpe..
padan muka diri sendiri..sobs

assalammualaikum semua (baru nak beri salam)

hari ni rina nak cerita tentang muffin lagi.
dulu rina ada cerita pasal La Muffine

ye, rina sekarang sedang mencari second doorgift yang berupa makanan..
budget maximum RM1..lagi murah lagi bagus =)

dan mak nak sangat muffin..
so rina utamakan muffin..
ikutkan hati nak bagi puding natadecoco je..50 sen je da boleh dapat nyumm

so after sedikit kecewa dengan La Muffine, ada lah seorang Bride-to-be ni bagitahu dia ada buat jugak tapi kecil-kecilan..
nama beliau adalah Adibah =)

rina bertambah teruja bila dia cakap dia tinggal di Kampung Pasir, dekat dah tu dengan rumah rina di Pantai Dalam..
kepada mereka yang tinggal area Jalan Klang Lama, Puchong, Pantai Dalam, Bangsar, Petaling Jaya, Kuala Lumpur, Lembah Kelang, dan yang berhampiran
memang dekat lah =)

lagi terujaaa bila dia beri rina 10 biji untuk trial =D
10 biji ke lebih (lupa sebab makan tanpa henti hihi)

ada 2 jenis

chocolate chip



Blueberry



SANGAT SEDAP!

serius korang...sedap sangat..
manis manis lemak..macam cupcake pun ada..
walau chocloate chip tu kosong je dalam tapi muffin itself dah sedap..

dan paling penting lagi besar dari muffin yang rina beli di La Muffine
untuk harga yang sama!


haha beza kan?
maaf La Muffine...tak berniat nak jatuhkan bisnes..ni hanya entry seorang blogger yang menceritakan pendapat dan pengalaman dia hihi

maybe packaging La Muffine cantik lagi dari Adibah buat
tapi rina tak kisah pun pasal packaging..janji ada =)
(kalau korang nak request packaging lagi cantik bolehlah discuss with her)

lepas tu rina try simpan muffin Adibah selama 3 hari,
masih sedap tau! =)

so, kemungkinan besar rina akan tempah dari Adibah yay!
tunggu approval dari Bank Negara aka Mak haha..

Selain Muffine, Adibah ada buat kek lain

chocolate cake

Cheese Cake

Dan muffin muffin nya!



Kalau berminat boleh lah contact Adibah di FACEBOOK 

Sorry kalau buat korang lapar hihi..

Bye

6 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Bellatrix 11/4/12 12:52 PM  

rina, bpe rgt sebijik muffin adibah wat nih? mcm sedap jee

laskar pelangi 11/4/12 2:29 PM  

yummy:))
buat terliur jew ni

a.d.i.b.a.h 11/4/12 3:33 PM  

oh my! malu sy Rina! hahaha. btw, thanks promote. sy biz kecik2 je. homemade. hehehe.

Bellatrix: rm1.50 klu beli kurg dr 100 biji. klu lebih dr 100, sy jual rm1 je. klu lebih lg, insyaAllah bleh nego! =D

ZYASH 11/4/12 5:20 PM  

nampak menyelerakan....

Rina Lia (◕‿◕)✿ 11/4/12 8:19 PM  

@lyla : tu adibah da ckp hehe

rm1.50 klu beli kurg dr 100 biji. klu lebih dr 100, sy jual rm1 je. klu lebih lg, insyaAllah bleh nego! =D

korang boleh beli sikit buat makan dengan family..serius sedap :)

Bellatrix 13/4/12 12:07 PM  

adibah, nt org folo kt fb k.. nk tny byk2 nih

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top