Saturday, December 31, 2011

AZAM TAHUN BARU 2012

Assalammualaikum..

Syukur pada Allah, diberi kita peluang bernafas sehingga kini..
as for me..it's my 25th year in HIS world..
Thank you Allah for giving me the chance..thank you for everything..for every single thing..
I love YOU

 Seperti biasa..setiap kali tahun baru, pasti ada azam baru yang perlu dicapai sebelum tahun yang berikutnya
bagi rina, azam tu penting untuk memastikan progress dan pencapaian kita pada satu satu tahun tu..

adakah kita menjadi lebih baik dari yang sebelumnya?
adakah hidup kita mempunyai arah dan tujuan?
apakah sumbangan kita sepanjang setahun tu?

andai no development in ourself..maka, sia sia lah setahun yang Allah beri tu..

this is my thought & opinion laa...others may be different ^__^

So, here goes my list~

LOVE

the MOST important thing in my life and I bet everyone too.
alhamdulillah..rina sudah bertunang pada tahun ini dan merancang untuk berkahwin pada tahun hadapan..
sangat tak dijangka kan? masa rina tulis azam untuk 2011, rina masih tiada siapa siapa waktu tu..
memang betul betul single..
tapi sejujurnya...rina memang berdoa hari hari..
semoga hati ini tertutup pada yang lama..dan semoga jodoh yang terbaik buat rina cepat sampai..
alhamdulillah..Allah yang MAHA mendengar kabulkan permintaan hambaNYA yang hina ini..
memang betul betul cepat hihi..^o^
and of course, I still keep praying for the best to happen.

ok stop membebel.

so azam rina untuk 2012 ni..
rina nak berkahwin dengan en Tunang hehe!
rina sangat berharap dia lah jodoh rina dunia dan akhirat..amin..=)

ATTITUDE

Memang banyak rina nak baiki..
kalau boleh rina nak jadi sempurna..biar semua suka rina..
tapi do you realize?
sempurna atau baik camne pun seseorang tu, tak akan semua orang suka

the nearest example, our prophet Nabi Muhammad SAW
He is so perfect tapi tak semua suka baginda..
but definitely ALLAH love him a lot.
jadi kesimpulannye..tak perlu nak buat orang suka kita..
just make sure, Allah suka kita..sudah cukup!

rina mahu jadi muslimah yang solehah..
lagi beberapa bulan rina akan bergelar isteri orang (InsyaAllah)
banyak perkara yang rina perlu belajar dan perbaiki.

tapi, baik buat sikit sikit dulu, takut tak tercapai

1) Bangun awal pukul 5 pagi every morning.
rina yakin, dengan bangun awal banyak kelemahan rina dapat perbaiki..bila bangun awal, kita akan lebih banyak ruang untuk bermuhasabah diri, baca Al Quran, baca buku agama, study, rajin mengemas, rajin eksesais hehe..lagipun nak prektis nanti after kahwin, perlu bangun awal

2) nak jadi lebih matang..tak nak bersifat budak budak dah..cewah =p

3) nak jadi lebih penyabar..nak belajar hormat En Tunang, supaya tak kekok nanti bila dah begelar isteri.

4) Tutup aurat dengan sempurna (sambung azam 2011, hoh..nampak senang..tapi serius kena ada taufik kekuatan dalam diri)

ok tu jek hihi

CAREER

1) Nak update buku log sambil revise dan sharpen ilmu yang telah diperoleh
2) Nak dapatkan sijil CP
3) dan seperti selalu, mahu ikhlaskan hati, niat kerja sebagai satu ibadah

MONEY

1) Nak beli kereta baru!
2) Nak pergi honeymoon~
3) Nak berjimat..tak mahu spent duit kepada yang tak perlu..priority to my life after marriage


OTHER THINGS MATTER

1) Nak diet & fit ! nak kahwin dah ni..
rina aim size seluar from size L reduce to M
2) Nak cantikkan diri, buat spa di rumah selalu =P
3) oh..kan rina buat Master..rina harap lulus semua subject dan dapat buat research dengan lancar

emmm itu je kot for now..

doakan rina dapat capai semua azam azam ni ye!
aminn


4 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

mrs irmidrza to be 31/12/11 3:01 PM  

nmpaknyer lebih kurang sama azm kita tahun depan..heheh

dhiera 31/12/11 8:31 PM  

good luck rina!!
semoga menjadi lebih baik tahun akan datang

delarocha 1/1/12 8:57 AM  

have a blessing 2012

Gie 4/1/12 8:24 AM  

amin!!!!!!!!!!!! :)

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top