Sunday, October 23, 2011

My Dream Veil Contest by Non-Cinderella Story

Salam semua ^__^

Rina nak masuk contest ni.
fuh debar debar :P *over*

lama giler tak masuk contest..dulu dulu selalu..
sekarang macam malas :p

tapi bila dengar tajuk contest ni, terus berkobar kobar nak masuk ^o^
harap sangat lah menang, kalau menang ni, sure melompat atas katil kihkih
eh, sujud syukur. ishh ish..rina ni :p

contest ini ditaja oleh Non-Cinderella Story
Not Tales, Not fiction, It's my reality story

menarik okeh tagline cik lijah, the author of this blog :)

~*~*~*~*~*~*~

my dream veil is a silk chiffon veil

sesuai dengan baju nikah rina yang diperbuat dari chiffon juga

veil rina perlu sama warna dengan baju rina : off-white @ ivory

oleh sebab baju rina sangat kosong, rina nak veil rina menyerlah dan nampak penuh

dalam masa yang sama tak terlalu over dan glamor
rina mahu nampak ayu, suci dan cute (eh?) pada hari rina menjadi seorang isteri ^___^

selepas membuat kajian sehari suntuk (betul, tak tipu :p)
akhirnya rina dapat imagine macam mana veil idaman rina

the biggest inspiration is this veil that I found from FB Diyang Azura

sebenarnya, rina nak buat sebagai veil tunang dulu..tapi rasa membazir nak beli veil untuk tunang..

bagi rina veil ni sangat simple yet cute!
rina sangat suka dengan corak bunga timbul dan pearl di sekeliling veil

tapi rina nak veil tu panjang flowy sampai pinggang, bahagian tepi/depan sampai siku

exactly like this
one-tier
30" long by 45" wide. 
Pencil edge (thin finished or hemmed edge that gives definition and a slight outline to the bridal veil)

contoh lain veil yang bercorakkan bunga timbul dan pearl

bunga timbul mungkin ialah patch lace atau sulam sulaman..

rina tak berapa pasti bagaimana mahu buat bunga timbul,
tapi rina ada terbaca dari Cik Puan Mimi tentang how to D.I.Y bunga organza
dan D.I.Y Tulle flowers from here
agak susah untuk tangan kayu macam rina nak buat T___T
cantik kan?

walaupun rina adalah failed dalam bab design ni, still rina ada cuba sketch veil idaman rina

hahah cantik kan? yes i know :p
 welll, tangan kayu katakan T__T

senang ceritalahh rina nak macam ni 
tapi off-white color dan panjang sampai pinggang.
hihi

The summary :

  • Material : Silk Chiffon
  • Color : Off-white @ Ivory
  • Ukuran : 30" long by 45" wide
  • Design : 1-tier, pencil edge, hujung macam flowy @ ombak
  • Others detail : Bunga timbul & pearl

sekian terima kasih :D

harap para juri berpuas hati lah ye hehe..

akhir sekali, rina tag 3 orang bride to be :)

Gie
Ayun Ayunar
 Scha

dan semua BBF yang dikasihi :)

5 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

~ NANA ~ 24/10/11 11:16 AM  

gud luck rina!

nk diy tulle flower tu nana ada buat tutorial kat blog...hehe

Rina Lia (◕‿◕)✿ 24/10/11 8:07 PM  

aaa, rina ambil dari blog nana la, tutorial tu. tp nana tak buat satu2 kan..nana just refer the link xsilap kann

nana..buatkan hahaha

PinQib 24/10/11 8:19 PM  

Good luckkk yer

Cik Puan Mimi 25/10/11 2:05 PM  

ok..yg gambar orang pakai veil tu kelakar.hehehe

~ NANA ~ 28/10/11 4:29 PM  

ada buat...tp xtau la sama ke x...hihi

http://girlish87.blogspot.com/2011/09/tutorial-tulle-flower-3d-flower-fabric.html

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top