Tuesday, February 07, 2012

Cadangan hadiah untuk pasangan baru kahwin

Assalammualaikum semua =)

Tadi duk pikir senarai barang @ perlatan yang perlu ada after masuk rumah nanti
senarai punya senarai, punyalahh banyak barang
pengsan kejap.

belum masuk grill, cat, lampu, kipas etc. benda benda asas.

patutlah ada kawan rina dulu pernah buat senarai hadiah
lepas tu kawan kawan dia cop nak bagi ape

masa tu, rina fikir macam tah pape
orang nak datang majlis, kau mintak hadiah pulak kan?

tapi sekarang, baru rina sedar..
memang perlu buat macam tu..

atleast kalau ade kawan yang memang berniat nak bagi hadiah,
takdelah dia bagi hadiah yang repetitive dan menyebabkan pembaziran berlaku

tapi still, yang PALING PENTING kehadiran kawan kawan semua ke majlis
hadiah tu belakang kira =)

so inilah senarai barang barang keperluan sepasang pengantin baru
atleast for me & en tunang

banyak okeh..*menangis*

rina senaraikan dulu, maybe boleh jadi guideline buat korang nak bagi hadiah kat kawan korang
tapi kalau nak bagi rina, boleh je nak booked =P
nanti rina buat senarai di sidebar bila tiba masanya, InsyaAllah



1) Hair Dryer
2) Rice Cooker
3) Iron
4) Bread Toaster
5) King Size Bedsheet
6) Thermo Dispenser
7) Water Dispenser
8) Stove/Dapur Gas
9) Knife set
10) Cutlery Set
11) Periuk
12) Kuali
13) Microwave
14) Gas
15) Lesung batu
16) Set senduk
17) Penyepit baju / sangkut baju
18) Besi sidai baju
19) Set Pinggan
20) Set Mangkuk
21) Set Gelas + Jar
22) Set Teko + Kopi
23) Blender
24) Jam dinding
25) Bingkai ayat Al-Quran
26) Tupperware
27) Loceng rumah
28) Air Conditioner
29) Washing Machine
30) fridge
31) Tv Plasma
32) DVD Player
33) Vacuum Cleaner
34) Rak kasut
35) Steam Cooker
36) Kipas Angin berdiri
37) Stok tisu
38) Tuala Sepasang
39) Coffee maker
40) Water filter
41) Water heater
42) Cerek gas



banyak tak? haha
ke ada yang tertinggal lagi?
any idea?




11 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Alang Atie 7/2/12 10:22 PM  

aaaa...gas tu takde la kot org nak bg hadiah kawen..hehe..satu tong nak bwk ke wedding?ouh!kalau lucky, kot2 org bg dapur eletrik, takyah pakai dapur gas kan?syoknyaaa...karpet?alas kaki?langsir, sudip, spices jars, lampu meja, set meja makan, set sofa....................=)

Errah 7/2/12 11:03 PM  

kain pasang,shawl,tudung,buku agama,

cik gold 8/2/12 8:50 AM  

klu dapat peti ais ngan msin basuh tu best kan?ehhe

cikpia 8/2/12 10:00 AM  

aku rasa paling penting ialah water heater..... nanti susah nak mandi wajib. oooopps! ha ha...

dhiera 8/2/12 1:57 PM  

panjang betul ni~

Cik Puan Mimi 8/2/12 2:48 PM  

rina.mimi fikir nk bg air cond la dekat rina..tp bila fikir lagi skali.rumah mimi pon xde air cond.. ;p

jadi mimi bg set senduk lah. klau jadi. hahahha..(amek yang paling murah)

miss jue 8/2/12 8:15 PM  

family jue kalau ada cousin2 kawin or anak2 kawan ibu kawin, kitorang share adik beradik bagi set barang tupperware. tupperware brand siapa tak nak kan? kalau rina nak, jemput la family jue ke kenduri rina. hehehee.

Rina Lia (◕‿◕)✿ 8/2/12 11:25 PM  

ok! rina akan update dlm list :)))

Nurin Hawa 8/9/14 2:10 PM  

Hihi..sy suka bagi hadiah kahwin berbanding duit terutamanya buat kawan-kawan..

kalo kawan yang betul2 rapat.. beli yg mahei sikit..hehee..

kenny al-aneesa 3/7/15 5:56 AM  

Assalamualaikum!!!!
maaf menyebuk..
tercari2 entri ni..jd blh x nk tmpang komen..? ;-)
selain tu.., sy suggest juga kprluan lain..sbb bila kami msuk umah baru ms awal2 kawin..bnyk jg bnda kcil2… yg kena ada utk mlengkapkannya..
cth: rak basuh pinggan, getah alas lantai blik air, papan pemotong, cermin, n paling best kl dpt..bekas ltk garam kunyit perisa asam kping or jintan lada hitam lada sulah bunga lawang. or bks ltk bawang....sarung bantal.. lampu suluh rechargeable stndby kl blackout..besi sidai bju tu mmg stuju!;-) murah pun xpe..tp asalkan elok& praktikal.hihi..demand la plak

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top