Sunday, February 12, 2012

Renovate rumah baru

Assalammualaikum,

Semalam En Tunang bawa rina dan emak pergi tengok rumah lagi.
rumah dah 100% siap. tinggal ambil kunci je.
InsyaAllah, paling awal bulan depan dapatlah kunci. 
Harap harap sebelum kahwin dapat dah.



banyak yang nak buat.
nak cuci rumah, nak masuk perabot,
buat doa selamat.

lepas tu kami plan nak renovate sikit our Baitul Mawaddah =P

nak luas kan dapur
sebab asalnya, dapur memang kecil atau boleh dikatakan takde?


yang bulat merah tu la dapur. kecik je kan.
letak sinki je da penuh hehe..

tapi yang bulat hijau pula menunjukkan ada kawasan lapang di bahagian belakang.
bolehlah, nak extend. jadi dapur akan menjadi luas.

ini pelan rumah kami


see ada Yard kat belakang tu.
luas kan? 

tinggal ada duit je nak renovate untuk extend ke belakang hehe..

lepas tu kalau ada duit lebih nak renovate tangga jugak


nak buat tangga bergerak, so tak payah susah susah nak menapak naik atas
haha!
ok mengarut.
nak tangga yang lagi safe dan kukuh.
bawah tangga nak buat bilik stor.

tapi ni tak buat lagi la, duit takde lagi sobsob

waaa tak bestnya berangan rumah idaman tapi budget ciput
kihkih
takpelah, sikit sikit buat kan =)

ok, sekian saja angan angan dari rina 

bai!



11 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

hanani 12/2/12 12:36 PM  

wah,seronoknya.Rumah ni kat kawasan mana yek?

dHanna-the-secret-agent 12/2/12 12:42 PM  

waaahh!!! bestnyee bestnyee! tapi kenapeee dapur tu kecik sangaat. sapelah arkitek ni kan. die igt semua orang nak beli lauk kat luar. tapela, sambung kat yard, buat dapur basah, and dapur kering yg sedia ada. lepas tu buat divider antara dapur kering dengan dining hall, ala2 tingkap hemisfera. woila!

aaahhh~ aku suka lah main2 design2 rumah. anyway, brape harga rumah ni? mind sharing just to compare the price in pekan.

Rina Lia (◕‿◕)✿ 12/2/12 12:54 PM  

@hanani : rumah ni di Saujana Putra (between shah alam dan bangi)

@peoz : ape kate ko design kan umah utk aku hhaha..rumah ni dlm RM300k..bukan dekat KL pun. dekat Saujana Putra,baru nak mmbangun. beli pun time rumah belum siap. klau x, mesti lagi mahal berganda huhuh

~ NANA ~ 12/2/12 2:56 PM  

wahhh bestnya rumah rina dh siap! nana ni ntah bila nk ada rumah sendiri...haha

Nazatul shima 12/2/12 8:38 PM  

waaa...bestnye rina da beli umah.. yg ni rina beli kat area mne? brape kos die?

kaizen 13/2/12 7:44 AM  

tahniah da ade rmh sendiri...

*kalo nk psang air-cond sy bleh bg pandangan...huhuhu

choclairissa @ intan marliana 13/2/12 1:08 PM  

wahh jauh dr tmpt keje saye..bestnye dpt rumah landed :)

- Ukhty Iman - 13/2/12 3:05 PM  

Salam dik...

canteknya rumah rina...nanti panjang umur bley singgah umh rina dulu sblm balik pahang, hehe

moga ALLAH mudahkan segala urusan rina ya, aamiin

slm kasih :)<3

dilla nadila 17/2/12 10:16 AM  

alhamdulillah..Tahniah Rina..best2..so pasni xyh nk cri2 uma lg da kn pas kawen..hihi

FiZ 27/2/12 5:00 PM  

wah..bestnye da ad umah sendiri...huhu

Nalisa Ahmat 16/4/14 2:14 PM  

Assalamualaikum, ni kat BSP yek...

Related Posts with Thumbnails

✿ VVIP Visitors ツ

Make your own

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


✿Gossip Box ツ

  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top