Wednesday, December 21, 2011

Our future Baitul Mawaddah | Part 2 : Study Room & Home Office

 Assalammualaikum semua

kembali kita di rancangan berangan bersama rina :P
ada ke yang sudi nak baca angan angan rina ni :P

haritu dah cerita part dapur impian (sini)

over kan..
biasalah..rumah pertama kan
sure mengharap rumah tu jadi seperti yang diimpikan

cuma pitih je tak cukup T__T

my future home, Baitul Mawaddah (gedik bagi nama bagai err)
ada 4 bilik.
1 ditingkat bawah dan 3 di tingkat atas.

jadi, rina plan..
bilik utama (tingkat atas) : bilik rina dan en suami
bilik 2 (tingkat atas) : bilik anak anak (cewah)
bilik 3 (tingkat atas) : study room @ Home Office & bilik solat
bilik 4 (tingkat bawah) : bilik tetamu

mula mula nak plan untuk bilik ke 3 iaitu study room..atau home office
sebab tak cukup bilik,
bilik ni pun jadi bilik solat hehe!

padahal kecik je haha..muat je kott :p

first of all, rina nak bilik tu terangg..
kalau malap, nanti mengantuk pulak hihi..
rina suka kalau lighting tu semulajadi..bukan datang dari lampu.
tapi kalau malam, nak buat camne kan..

perabot kene putih..
tingkap perlu besar..dan luass pemandangan
tapi rasanya, pemandangan bilik no 3 tu, mengadap rumah orang lain..huhu..


perabot putih mix pula dengan warna hijau muda..
macam gambar bawah ni



kombinasi yang tenang dan mendamaikan ^__^

rina nak susunan kerusi lebih kurang macam ni


nak meja tu muat untuk 4 orang..
kedudukan yang sesuai untuk discussion..
atleast boleh sembang sembang sambil buat kerja hihi
kalau duduk mengadap lain tempat, macam tak mesra je..

kerusi pula, kerusi ofis yang selesa berkusyen dan beroda

ada side table untuk letak air, coffee maker, cookies, kacang, ok gemok =P

rak2 buku sekeliling


macam libraryy..
senang nak cari buku

tapii perlulah rajin kemas..jangan bagi sepah sepah

ada ruang solat untuk solat berjemaah

di bahagian dinding gantung ayat suci Al Quran
untuk tenangkan jiwa

letak candle yang harum..bertambah tenang hee..over

ok dah abes..sekian =P



3 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Liya Laa 21/12/11 11:00 PM  

Wah..bestnye rumah 2 tingkat. InsyaAllah menjadi punye.

Rina Lia (◕‿◕)✿ 22/12/11 6:59 AM  

klo rina diberi pilhan..rina nak umah 1 tingkat je..tapi ruang yg luass...hehe

Cik Puan Mimi 22/12/11 10:19 AM  

mimi pon teringin nk ada bilik camni..tempat mimi nk menjahit dengan ada pc ewok buat dia main game.hehehe. eii.sonoknye ada bilik camni

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top