Sunday, December 25, 2011

INDAHKARYA MEMANG SAH PENIPU

Salam semua..

bukan nak buruk kan vendor

tapi sebagai peringatan kepada semua kawan Bride to Be
lagi lagi yang ambil dengan Indahkarya..
cancel je lah..
jangan take risk..

masa kenduri 26 Nov ada sorang mangsa, dia tak datang..

26 Dis (semalam) ada lagi sorang...yang ini rina betul betul kenal..
dia try nak bagi peluang pada IK..so dia keep contact..bagi nasihat..bagi semangat..
keep a good relationship with the owner..
dan, malam sebelum kenduri (25 Nov) dia message, the owner bagitahu dia akan bertolak pukul 10 malam dari KL..(kenduri di Perlis)

tapi sampai pukul 9 pagi 26 Dis..still tak sampai sampai..

dan sampai lahh ke hari ni..tak boleh contact dia..

sila berhati hati ye kawan kawan..

rina ada bayar depo RM400..tapi tak tahu la dapat balik ke tak..

sedih kan..?

kita bukan orang senang..RM400 tu nilainye besar sangat..
kenapa la jadi gini..
serius sedih..
dugaan betul..

hati hati k..
jangan jadi macam saya..
T__T


12 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

nurul izayani 25/12/11 10:24 PM  

kesiannya rina..hopefuly rina dpt balik duit tu..

erm, x boleh ke buat report pasal indahkarya tu..pada yg berkenaan..

aina_best 25/12/11 10:25 PM  

Rina,buat repot kat tribunal pengguna kalo die x byr

Mr feckry 25/12/11 10:48 PM  

dulu mase kenduri gua, ade gak pihak yang tipu duit gua..dugaan, sabar je la.

Fariza 25/12/11 10:57 PM  

teruk IK. Better g wat report. getting worse

Fariza 25/12/11 10:57 PM  

teruk IK. Better g wat report. getting worse

hamzah ian 26/12/11 10:11 AM  

kalau boleh tanya kawan2 yg dah kawen. ambil khidmat yg diaorang pakai..

btw harap duit 400 tu dpt balik. mmg besar utk org mcm aku juga

~ a for ana ~ 26/12/11 2:51 PM  

ha?? yeke? thanks rina for sharing..all b2b kne hati2 pasni..harap2 b2b ley share vendor mn yg ok, yg mane xok..bukan utk buruk2 kn dorg, tp sbg b2b kite mst nk save + nk gune duit dgn cara yg paling berhemat kan? xknla kite nk duet kite hilang mcm tu je..btul x? lg pun bkn sng nk kumpul duet..mgkin sikit di mata org lain tp cukup banyak utk kita..hopefully dpt blk duet tu..

~ a for ana ~ 26/12/11 2:51 PM  
This comment has been removed by the author.
Khairiyah aka Kerry 26/12/11 6:33 PM  

rinaaaa.kery dah bayar RM600!!!! bodoh la si syd charice tu!!!!
memang haram la duit betina tu guna. semoga kau di beri balasan oleh Allah s.w.t cepat2!!!! memang sampai mati aku haramkan duit yg ko amik tu Siti Rahmah binti Abdullah!!!!!! (biar org google jumpa name betina ni.)

Rina Lia (◕‿◕)✿ 26/12/11 8:46 PM  

@nurul izayani : memang kami nk buat report..huhu..thanks for ur concern :)

@aina : aa..mmg nak report..

@mr feckry : abes tu?? syp je ke?

@fariza : sedih kan? :(

@hamzah : semua kwn2 yg amik ngn die kene tpu hoho

@hana : rina share ni sbab terlampau teruk..kalau setakat jahat sikit2..rina takdela reveal over gini..

@kerry : sabar ye kerry..lagi banyak tu..kita bukan anak raja kan, rm600 cam 60sen..byk kot tu :(

aLya 28/12/11 4:26 PM  

indahkarya tu vendor pe rina?

Anonymous,  31/1/12 9:49 PM  

alamak..sy pun dah book dia as VG tuk bulan 3 ni. dah byr deposit RM750. semua yg dah kena tipu gan dia dah report ke? dpt tak blk duit tu?

aduss..camne ni ek? sy xde blog tp pd kwn2x leh advice tlg email sy at haidah80@hotmail.com

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top