Tuesday, December 13, 2011

Our future Baitul Mawaddah | Part 1 : Dapur Idaman

 Alhamdulillah, en tunang telah pun membeli sebuah rumah untuk kami tinggal nanti :)
actually dia beli sebelum serius dengan rina lagi.
macam tahu tahu je dah nak kawin, tiba tiba beli rumah hehe!

so bila rina dah bertunang dengan dia,
rina terima je rumah yang sudah dibeli tu

takkan tak terima kot
rumah tu cantikkk sangat sangat!

cantik tak? ^__^
Our future home diberi nama Baitul Mawaddah (erti : Teratak kasih)
thanks en tunang..dapat jugak rina merasa hidup rumah atas tanah..
2 tingkat pulak tu
selama ni duk flat je kan hee..


 walaupun saya banyak complain sebenarnya saya suke giler tau rumah ni :p
saje carik gaduh :p

bila dah tengok rumah, mula lah sesi berangan.
tambah tambah en tunang bagi kebebasan untuk rina hias Baitul Mawaddah kami
YAY!

mula mula ialah DAPUR

antara ruangan terpenting lahh
lagi lagi untuk rina yang rajin masak ni *tangan didada mata keatas =P*

kalau boleh nak besarkan dapur, since dapur kami kecikk sangat..
tapi ada la space sikit kat belakang
bolehlaa renovate

rina nak dapur tu warna PINK hihi
baru lahhh semangat sikit nak masak lala


 nak macam atas ni!! sweeetnyee!

lepas tu, dapat pulak kitchen appliance yang warna pink


kalau macam ni, hari hari masak pun takpe :p

tapi masalahnya dapur kami walaupun selepas renovate tetap kecil..
lepas tu macam takde divider between dapur dan ruang tamu..

jadi rina nak buat divider..
nak guna akuarium macam ni

takpun


aquarium pun mesti pink


cantikkan?????
memang confirm masak hari hari, pagi petang siang malam
haha..yo yo je =P

tapi ada satu masalah lah..
kalau dah semua pink,
takut si suami segan nak tolong masak pulak
hehe!

pasal dapur pun dah berjela jela..
nanti rina sambung part lain pulak :p

best kan berangan kuikui..


Selamat malam semua, dan mimpi indah ^__^


14 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

WaTy 13/12/11 11:20 PM  

alamak cantik nye~ kne tunjuk kat en tunang i jugak~ :P mane tau dapur boleh wat camtu. hehehe

ameyamiza 13/12/11 11:21 PM  

shanteknye . suke tgk . kami pon tgh survey survey rumah jgk ni .

~ NANA ~ 13/12/11 11:23 PM  

bestnye rina! nana pon teringin nk duk serumah dgn hubby...bila la episod LDR ni nak habis....sob sob :(

FY 13/12/11 11:34 PM  

Rina..cantiklah..beli kat mana?

εїз Cik Fasya εїз 14/12/11 12:20 AM  

bestnye rina..fasya mmg plan nk beli umah jgk.tp pas kawen pn LDR jgk..sedihnye..

salam b2b..=)

maryaaaaaaa 14/12/11 9:49 AM  

cantikla design rumah ni :D

kihkih. entry ni membuat sy pun berangan ;p

dhiera 14/12/11 11:39 AM  

best ye!!! dan cantik ok!
paling suka part rak pinggan tu~ agak2 kat ikea ada tak ea macam tu?

Mr feckry 14/12/11 4:06 PM  

semoga murah lagi rezeki lu lepas kawen ni

farra8979 14/12/11 4:25 PM  

cantiknya rumah.. kat area mana ni? dari aritu me cari rumah tp still x de yg berkenan...

nurul izayani 14/12/11 6:27 PM  

cantik!!! mmg best bile berangan psl rumah ni,hehehe..

Rina Lia (◕‿◕)✿ 17/12/11 11:52 PM  

kawan2 sume, rumah rina ni kat Saujana Putra..

macam antara shah alam dan bangi la..

baru nak membangun..
banyakkk rumah baru buat kat situ

jomlaaa beli, leh berjiran dan berangan besama2 kihkih

hamzah ian 18/12/11 12:30 AM  

perghh...besarnyaaaa

Fizah 28/11/13 9:24 AM  

amvoii...pink sgtt ni...hihi :))

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top