Saturday, September 25, 2010

Last day(s) - Orientation week for PEP 36

Entry before ni dah cerita tentang day 1, day 2, and day 3 of orientation week for PEP 36.

rina bagitau balik, PEP 36 stands for Program Eksekutif Pelatih Kumpulan 36 (TNB).
so, before jadi eksekutif TNB, setiap employee perlu menjalani program latihan ini selama setahun bermula dengan Orientation Week selama seminggu.


Dah selesai pon!

Hari keempat, rina macam dah lupa haha
tapi yang pasti hari keempat adalah hari paling bosan dalam sejarah.

ada talk tentang power plant
ini best sikit lah, speaker dia best

lepas tu talk tentang Perhubungan Perusahaan
 ini, rina susah nak concentrate hehe

lepas tu talk tentang hukuman dan undang undang di TNB
ponteng 2 hari tanpa makluman ialah salahlaku berat tau!
boleh dibuang kerja
takut takut 

last skali talk tentang emm...tentang...
ok dah lupa :p

tapi..
bila dah habiss je semua,

pihak HR cakap, mereka akan umumkan penempatan,
memang semua nervousss lah kan!

sorang sorang kene panggil ambil surat penempatan
ada yang melompat
ada yang muka macam nak nangis
hehe
lawak lawak

rina?
nanti rina cerita :p

*malam tu pergi tengok wayang Devil dengan kawan kawan*

dan hari terakhir pula,
semestinya lagi menarik la
tapi last last baru menarik
 
 *cuba teka mana rina??*

sebab first ada talk tentang Nuclear Technology in Malaysia
sebab hari keempat kan ada Talk tentang Power Plant
dan ramai yang berminat tentang Nuclear,
so pihak TNB panggil unit nuclear bagi talk
ini sangat bosan
since, rina tak minat pun pasal tu hehe

taktau la kenapa ada talk ni.
maybe nak ajar kami semua tentang pengurusan hutang ;p
tapi best jugakla since the speaker best

after solat jumaat dan lunch,
ada talk tentang mentor mentee.
menurut pihak HR, setiap eksekutif akan dapat seorang mentor.
mentor ni lah yang akan supervise kita.

lepas tu,
semua diminta berkumpul ikut division masing masing

pergi ke satu bilik, dan tanya sebarang kemusykilan

rina Distribution division~

kepada yang tak tahu, basically TNB ada 3 division untuk engineering ni lah
1-Generation
2-Transmission
3-Distribution

yang deal dengan masyarakat, ialah pihak Distribution.
which is me!

lepas berbincang semua,
pergi Open House ILSAS.

orientation week ni kan di ILSAS,
tiba tiba ada pulak open house,
ape lagi, serbuuu hehe

makan dengan banyaknya :P

malam tu pulak ada Dinner dengan VP HR.
makan lagi!
pon sedap.
ada udang butter, sambal sotong, ayam, rendang daging, puding dan sebagainya.

*masa dinner*

lepas makan, VP dijemput untuk berkongsi pengalaman beliau.
beliau berkongsi bagaimana bagaimana dari seorang electrical engineer biasa, 
beliau berjaya menjadi seorang VP.
 
 *ni la VP HR, En. Mohd Razif. Gambar ni bukan time dinner la hehe*

memang best.
sejam setengah tak terasa pun masa berlalu.

ada satu kata kata yang memang rina akan ingat sampai bila bila,

"Just do the best, let Allah do the rest!"





10 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Al-hilmi 25/9/10 12:23 PM  

mcm ku kenal smua gambar2 itu..sape bg ek?hahah

JelinaJoli 25/9/10 1:01 PM  

gua x datang 1 hari keja pon dah hilang KPI bulan tu. kedekut!

hamzah ian 25/9/10 1:17 PM  

gua ucapkan selamat berjaya kepada rina..

semoga dirahmati ketika bekerja

Rina (◕‿◕)✿ 25/9/10 1:21 PM  

jelina : uish. company ape kdekut tuu

hamzah : time kasih hamzah :)

Kuman Chaos 25/9/10 1:32 PM  

tahniah.. keje TNB tu.. haa bagi terer bab Nuklear tu tau.. ehhe baca N3 Nuklear aku nih..kuman "Nuklear" Entry

Rina (◕‿◕)✿ 25/9/10 2:33 PM  

kuman : oh..jap rina bc :)

Anonymous,  25/9/10 6:21 PM  

so,rina dpt posting area mane?

kamiitu,  29/9/10 12:29 PM  

assalamualaikum rina, i'm your silent reader..
just nak share this info. my fren dari Planning division nak cri partner utk tukar sama sukja. if rina ada kenalan dr area utara nak tkr ke KL inform k..:)

Rina (◕‿◕)✿ 29/9/10 8:19 PM  

anonymous : tnb kepong :)

kamiitu : wsalam..oh..okok..kalau ade, rina bagita :)

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top