Wednesday, February 29, 2012

Cabaran Diet 90 hari - Day 4

Salam all!

haha..semenjak 2 menjak ni asik entry diet je.
dah takde entry lain.

busy sikit..tak sempat nak bercerita..
tapi kan, hari tu masa ada Sukan Tradisional anjuran TNB rina kan,
rina main congkak menang nombor 1!!

ok tetiba 

Pagi : Susu anlene + Kuehteow 2 sudu (tak sedap)

Lunch




Dinner (6 petang) :



+
Jambu dengan asam RM1 (satu plastik)
1 keping biskut jacob


Air : 1.5 liter

eksesais takde

hee..
rina kan susahhh nak berhenti makan nasi...sebab ade je lauk sedap sedap..
tak best ratah lauk je, tak puass
atleast ada sesudu nasi..

lepas tu kan, masalah rina satu lagi...
opis rina selalu ada makan free..kursus la..macam2
balik rumah lak, mak masak sedap sedap.

aduss...

tolong korang..


Read more...

Tuesday, February 28, 2012

Cabaran Diet 90 Hari - Day 3

Salam all~

yeah berjumpa kita lagii hehe
dah hari ke tiga diet, diet yang tak berapa nak diet sangat hahaha!

so menu today~

Pagi : Susu Anlene + nasi goreng 2 sudu
Pagi : Dalam kereta, minum soya kurang gula + roti ikan bilis Gardenia

In Between :



 mi habis, karipap separuh, kueh purple separuh..
tak sedap pulak

Lunch : Cool Blog chocolate (Gemuk tak hahaha)




Dinner (at 5.45 PM) : Mihun + Sup ekor




 sekarang sedang mati kelaparan, perlu tidurr

water intake : 1.5 liter

Eksesais : takde


- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Monday, February 27, 2012

Cabaran Diet 90 hari - Day 2

Salam semua =)

menu pada hari ini!

Pagi : tak makan sebab bangun lewat. malam tadi ada kerja site, balik pukul 3 pagi, tidur sampai kol 9 =)

In between : Nasi berlauk




Lunch : Kenyang lagi

In between : Beli karipap 1 ketul, kek pisang 1 slice dan roti sardin bersalut telur 1/2 keping

Dinner (6 petang)  : Nasi berlauk




 with aiskrim SOLERO as desert

Supper (9 malam) : Sekeping biskut jacob


 Air Intake : Almost 2 litre

Eksesais : skipping 200x je 


 ok, masih failed diet huwaaa

apsal makan aiskrim?? kenappaa? why?? =P

anyway, thanks to my friendss yang banyak share tips diet.
nanti rina compile buat 1 entry
malam ni, malas menaip pulak hihi..



- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Wedding Vendor : Mus Artwork | Wedding Photography


Salam semua~

hari ni rina nak cerita tentang 1 vendor photographer yang best!
serius best!

kenapa best?

tahu tak ciri ciri photographer yang best???


1) Gambar cantik - sharp & berkualiti


2) Pandai memilih sudut & fokus pada yang perlu


3) menaikkan mood happy, sayang, meriah dalam sesuatu gambar




4) Kreatif !




5) Ada promosi!


UNTUK 2 EVENTS, 2 HARI
(ops dah terlepas! tapi cuba korang tanya je, dan sebut korang kenal rina, try ok?)


6) Good Public Relation

rina jamin, mudah nak contact & bincang, sebab rina pernah email dia, dalam masa sehari dah di balas ^o^

7) Bukan penipu seperti Indahkarya

hee. takpe, jangan risau. vendor ini memang dah dikenali ramaiiii dan port folio pun banyak dahh =)



SIAPAKAH VENDOR YANG MEMPUNYAI CIRI CIRI YANG BEST INI??
(padahal dah terang terang dalam banner promo & tajuk =p)

beliau adalahhh
.
.
.
.
.
.
.
.
.







Jom usya facebook dan website Mus Artwork ni!
mana tahu jatuh cinta dengan hasil beliau~

atau klik banner di bawah ini

musamusamusa


siapa suka angkat laptop sekarang! ^_~


P/s : Ini iklan berbayar. Klik SINI untuk maklumat lanjut

Read more...

Sunday, February 26, 2012

Cabaran Diet 90 Hari : Day 1

Salam semua!

Rina ingat nak buat diari diet macam Diari Diet Shiela Shower
hehe!
sebab rina asik nak diet tapi selalu kejap je semangat tu.
lepas 2, 3 hari melantak cam tak makan setahun
huhu!

so, maybe kalau tulis dekat sini, semangat sikit (kot?)
nak disiplin tulis hari hari.

kalau ada yang salah dalam menu diet rina, korang betulkan ye!

kenapa 90 hari?
sebab lagi 90 hari nak ehem ehem=P

so aim rina?
aim rina nak pakai seluar size S (muat muat)
bila pakai M, longgar

sekarang rina pakai L dah muat muat*cis*

so, aim rina nak kurangkan 3 inch pada bahagian tersebut hihi

taknak ikut berat. sebab berat adalah menipu =P

seluar slack size S rina dah ada, kawan rina punya.
dia lagi tinggi dari rina tapi pakai size S, sangat jeles ye.

doakan rina berjaya tau!

so menu hari ini :

Pagi : Susu Anlene + Roti Bakar majerin gula 2 keping
In between : Gula gula sebijik
Petang :Char Kueh Teow sepinggang + Jus epal bergula
Dinner : Roti bakar majerin gula 2 keping


Air intake : 
1 liter

Senaman: 
Takde

Diet ke ni? haha!
diet la tuu, selalu makan lagi banyak hahaha =P

oh, rina nak try diet yang jimat iaitu diet yang tak memerlukan produk tapi sihat.
rina amalkan diet kalori.
kiraan kalori perlu kurang pada 1000kcal setiap hari (agak2 je hee)
rina payah sikit..sebab rina suka makan =P
tapi harap harap kali ni berjaya =P

lepas ni akan update diari diet pakai iphone je, lebih mudah ^__^

so hari ni rasanya diet tah pape..air pun minum sikit je..

kita berjumpa lagi pada esok hari..sekian!

Read more...

Saturday, February 25, 2012

Berpeluang untuk menang Clevamama Infant Formula Mixer dengan 3 simple steps !


CLICK SINI UNTUK MAKLUMAT LEBIH LANJUT



Read more...

Friday, February 24, 2012

Simsimi ketika bosan







Hahaha..simsimi ni adalah 1 application dalam iphone, android pun ada kot. Kalau korang bosan takde sape nak main SMS, boleh laaa sms dengan simsimi! (foreveralone) - Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Thursday, February 23, 2012

One Dream Veil Contest by Puan Fainie


simple je contest ni, perlu share gambar veil idaman, dan 1 caption tentang veil tu.
dah siap!
if nak join, just click the banner.
and I want to tag all my dearest B2B including Lyla

so here is mine ;




My inspiration from Rilla Amrillah. In love with her wedding.

Read more...

Jangan persia sia kan waktu bujang anda

Hanya tinggal beberapa bulan untukku bermalas malas
menjadi anak bujang yang TAK PERLU fikir tentang nak masak apa hari ni
nak basuh cadar bila..
nak tukar langsir bila..
raya tahun ni nak tema warna apa pulak..

lepas ni, semuaaa nya aku perlu buat
aku perlu fikir
lagi lagi bila ada anak..


oh zaman bujang ku..
selamat tinggal kekasih gelapku

ok bai nak ke Nilai, ada Factory Acceptance Test!




Read more...

Wednesday, February 22, 2012

Wedding Timeline February !

ok, dah nak habis February pun.
apa yang rina buat ye bulan ni?
tak buat ape ye kawan kawan..

eh ada la sikit..yang di stroke sahaja rina buat

February :   
  • Beli barang hantaran - Kasut rina, sejadah pihak lelaki, buku agama pihak lelaki
  • Cari tudung nikah dan tandang
  • Pergi nilai & chowkit - beli hiasan dulang, goodie bags, doorgift kanak2, nikah, ribbon untuk tag
  • Guestbook?
  • DIY Tag

March : 
  • DIY Doorgift
  • DIY Penunjuk arah
  • Baju nikah dah siap - hantar beading kat Lijah
  • Follow up baju sanding
  • Test HIV & Thallasemia test

banyak lagi nak buat..stress!
malas nak kawin pun ada..
mungkin sindrom orang dekat dekat nak kawin..

=(

Read more...

Monday, February 20, 2012

Barangan Bayi Murah Berkualiti

Baitul Mawaddah by Rina Stories ^__^

rina sekarang jual barang bayi tauu
hehe!

da lama, tapi baru nak tulis di blog
haha!
rina ingat nak buat banner sikit, tapi terlampau malas busy!
=P

Jomla add ramai ramai facebook





yang belum ada anak, belum kawin, add je awal awal dulu,
nanti boleh beli terus dari rina =)

kawan kawan rina, readers yang setia, PM me for best price =)

Terima kasih

Read more...

Sunday, February 19, 2012

Zen soul wax & spa

Salam semua. Rina baru je selesai massage dan body scrub di zen soul wax & spa. Rina beli voucher di Mydeal.com.my. Murah je. RM45. Zen soul wax & spa ni terletak di desa sri hartamas. Memang dekat if lalu Duke. Rina rasa ownernye melayu. Semua pekerja melayu dan indonesia. Senang berkomunikasi. Lemah lembut je. Customer service bagus. Hiasan dalaman menenangkan. Massage aromateraphy tak sakit, memang relax. Cuma geli sikit hahah. Scrub pun ok laa, lembut sikit rasa kulit ni. Harga pun ok. Parking senang. Yang tak ok, customer ada lelaki juga hoho. Tak boleh nak g shower suka suka hati. Sila klik gambar dibawah untuk lebih jelas. :)








- Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Saturday, February 18, 2012

Suprise from him




Ada satu lagi tapi malas nak tunjuk hee. Suka sangat sangat :))))))))) - Posted using BlogPress from my iPhone

Read more...

Friday, February 17, 2012

URBAN VIBE ONLINE CONTEST - Cinta Seputih Salju (TRIBUTE PENAJA)












Arma Abdul Rahman is a graduate student from UiTM in the field of Art & Design, major in Fashion Design. Seconds after graduating, he started to work on his own wedding planning company. Even though he started from zero, his talent and interest in wedding planning proved when public and even local celebrities started to recognize his name and his creative creation in the wedding planning industry. Mawi and Ekin, Anne (hot FM dj), the winner of reality TV show called ‘gadis melayu”, Aida, Bienda and Elyana are the names of celebrities who already use Arma’s service and creativity to do the pelamin, decoration and also wedding outfit for their big day. Arma, which known as a workaholic person, planning to expand his business to higher level and hopefully one day, his effort will make him one of the big names in the industry.

Wedding dress designer


Pelamin


Make up service


Hantaran Deco


Deco dewan, malam berendoi dan lain lain


ARMA ABDUL RAHMAN WEDDING COUTURE offering variety of services for peoples who will get married. Our responsibility is to make your dream wedding a reality. We provides services such as custom-made wedding outfit, custom-made wedding shoes, pelamin, hall/ house/ brides room decoration, exclusive hantaran/ flower arrangement, and many others.



Ready to catch your dream wedding?
Contact us at 03-89449964 (boutique) , 017-3288893 (syenell), or 012-3409685 .
We are located at 9-G, jalan PUJ 3/10, Taman Puncak Jalil, Bandar Putra Permai, 43300 Sri Kembangan, Selangor Darul Ehsan.
Blog : http://www.arma-couture.blogspot.com/
Facebook : Arma Couture





ARIWEDDINGCOUTURE telah terlibat dalam bidang kerja kahwin ini sudah lebih dari 10 tahun bermula dengan bisnes kecil kecilan tempahan pelamin rumah, make up pengantin dan tempahan baju nikah dan sanding .Antara artis tanah air yang telah mendapat sentuhan dari AWC ialah Arash Muhammad, Khai & Rosma, Abby Abadi & Norman Hakim, Siti Sarah Raisuddin, Elyana dan Farah Anuar (Farah AF) ,Bagi yag berada di luar sana masih tercari- cari wedding planner bg merancang perkahwinan anda bolehlah hubungi kami sekiranya berminat dengan sentuhan kami. Selain itu juga butik kami menerima tempahan sewaan baju, make up dinner dan sebagainya dengan harga yang berpatutan.

Pelamin



Hantaran deco


Wedding dress service


Deco Dewan


Kami juga menerima tempahan untuk hantaran perkahwinan dan juga pelbagai busana pengantin buat pengantin yang bertudung dan juga yang tidak bertudung berkonsepkan moden, elegan dan up to-date. Selain itu, kami juga mengambil tempahan pelamin rumah, dewan dan juga hotel untuk persandingan dan juga pelamin nikah mengikut permintaan pelanggan.

General Price



Untuk makluman semua bakal pengantin yang ingin mendapatkan sentuhan dari kami, di sini kami ingin maklumkan kami TIDAK MENAWARKAN FIX PACKAGE seperti butik- butik pengantin lain kerana harga yang akan kami berikan bergantung kepada permintaan daripada pengantin dan harga pelamin terutamanya berbeza beza mengikut tema, pemilihan bunga dan juga tempat. Penetapan harga akan diberikan secara negotiation dan dipersetujui oleh kedua-dua pihak.

Add kami di facebook: Ari weddingcouture
dan juga di blog kami : http://ariweddingcouture.blogspot.com/




Wedding/Engagement/ Solemnization





Save the Date / Outdoor



Graduation





CONTACT US
G.i Photoshoot
No. 92A Jalan SS 14 / 1, 47500 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan
Phone : 016 322 2948 (surya)
Office : 03 5638 9285
Email : giphotoshoot@gmail.com



Wedding & Engagement



Family & Friends



Artists
Kidilicious!







Let us worry about the angle, while you enjoy the most special day of your life. Avicenna Studio – founded  in 2005, currently based in Bandar Baru Bangi, Malaysia.  Now into its 5th year in the photography industry, Avicenna Studio is led by owner-cum-Principal Photographer Fairuz Ismail, with more than 100 weddings around the country.
The goal is simple – immortalizing the greatest day on your life
Feel free to browse around to get to know us and our work better!

Contoh highlight video =)


Afzan + Ikhwan // Solemnization from Avicenna Studio on Vimeo.


dan beberapa koleksi gambar perkahwinan kami!




Lebih banyak video dan gambar klik SINI

please email us at enquiry@avicennastudio.com to get our latest package and pricing.


www.avicennastudio.com
1-33, Jalan 8/35, Seri Bangi
Seksyen 8
43650 Bandar Baru Bangi
Selangor
t: 03 8925 6244 new number 03 8926 2284
e: enquiry@avicennastudio.com
Be our fans @ www.facebook.com/avicennastudio
Follow us @ www.twitter.com/avicennastudio




Read more...
Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top