Monday, May 31, 2010

susa jugak bisnes online ni waa

sedihhh...

tak sangka bisnes online pon kene tough..
bukan sesenang seperti yang disangkakan..

patut lah blogshop semua mahal-mahal..

ape yang susah?
first, penat, kene pegi dekat pemborong amik baju, angkat2 semua..
second, memang amik masa la kan
third, penat nak pakai kan baju tu kat patung, cek baju tu elok ke tak, ukur length baju tu..amik gambar..
forth, kene edit-edit gambar dan post ke dalam blog..
fifth, kene sentiasa cek email, blog, fesbuk, rajin2 promote, cari peluang kat mana-mana untuk promote, kena layan je customer..customer first kan?
sixth, take order, tak boleh silap, kene berhati2 dan efficient.
seventh, kene balut, tulis2 alamat, satu kat poslaju stamp, satu lagi tulis atas bungkusan
eight, kena pergi pejabat pos, pos barang. balik kena bagi no track kat customer.

berulang-ulang step

memang ambil masa korang..

tapi rina suka.
sebab rina memang banyak masa teluang..
memang sengaja bagi bz
bila bz, tak kan ingat benda-benda sedih..
takkan ingat dia..ye..rina memang masih sedang berusaha..its hard than i thought T_T

sekarang, rina dah hadapi 2 problem 

first, haritu baju koyak..dah rugi 1 baju..memang totally rina punya salah..sebab baju tu rina tak pakaikan kat patung..so tak perasan..
memang rina jadikan pengajaran yang berguna..

second, harinii..ada customer email cakap rina salah pos..2 baju plak tu?
waaa..geramnye...apsal rina ni cuai sangat..
lepas ni kena betul-betul berhati-hati..

haih..
memang kena berani take risk berniaga ni..
kesilapan mesti akan berlaku..
it is about how you handle it..

CHAIYO RINA!

4 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Aimi Dayana Bahari 31/5/10 2:55 PM  

xpe la kak rina. nanti lame2 dah biase. kalau dah untung banyak ambik la pekerja. hee.

Nazatul shima 31/5/10 3:15 PM  

dunt giveup..oo rina dunt giveup!!hehehe..

Nazatul shima 31/5/10 3:16 PM  

dunt giveup..oo rina dunt giveup!!hehehe..

ilyani 31/5/10 3:46 PM  

haha chayok!! jgn malas2 mcm saya.. bisnes pun tak gerak.. ahahaha.

stuju pasal byk dugaan. aritu org ckp nak beli, mcm dh konfem dah. then dah siap bungkus, tp pastu email tak reply2.. T_T

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top