Wednesday, May 26, 2010

Entry khas untuk TTT !!

Salam dan Hai semua!

Cuba teka siapa gadis dalam gambar ni-->


Scha?
Erra Fazira?
Siti Nurhaliza?
No! No! No!
Semua salah!

Gadis cantik yang mata telah disensorkan itu ialah Toh Tuan Tanah atau lebih glemer sebagai TTT!

Cun kann?
*ikhlas tau ni not bodek-bodek =) *

Honestly, rina baru tau blog TTT ni melalui sorang kawan blogger yang join contest Blackberry yang dibuat oleh TTT.
Beshkan??
Contest siap dapat Blackberry tu.
Bukan 1 je tauu. siap 3 TTT nak bagi.

hmmmm. btolla rina rasa TTT ni artis.
yela. artis kan banyak duit hehe

Lepas tu terus jadi ketagih masuk blog TTT hihi
rina memang suka stalk blog orang.
blog TTT is one of my favourite blog.

why??
sebab she is beautiful.
suka sangat tengok. ada entry tunjuk gigi tak silap rina, still dia cantik.
alaaa. mana semua entries TTT. rina baru nak buat link.

TTT ni rasanya baru pindah ke Wordpress kan?
that's why semua entry lama dah takde.
ke Rina je yang tak nampak ye?

lagi sebab rina suka baca blog TTT
sebab dia unik. dia pandai sorokkan identiti dia. tutup-tutup mata lagi hehe
pastu, dia update hampir tiap hari tentang life dia.
cara penceritaan dia cute n besh nak baca
dan dia rajin betul lawat blog orang
walaupun dia ni hot tapi dia tak kisah pun nak kawan dengan sape-sape

itu sedikit sebanyak sebab dan kenapa rina rasa besh nak kawan dengan TTT.
hope lepas ni dapat jumpa depan-depan
nak tengok mata pleasee hahaha

korang nak tahu umur TTT?
tak payah lah tahu.
mesti korang tekejut pengsan.
rina pun dah mati hidup semula hahaa *over*
serius rina ingat 10 tahun lebih muda dari usia yang TTT cakap.

korang nak tau ke?
pegi selongkar blog TTT sendiri ye hihihi
TTT, share petua ye. tips make-up pun kene adekan balik. semua da ilang ke? sobsob

Bila dah lama sikit kenal TTT, baru lah rina tergerak hati nak join contest dia.
mula-mula segan kot.

yelah. tak kenal. tiba-tiba nak join.
apekes? heheh

so rina pun memulakan misi untuk membuat banner www.porttuantanah.com

(1)
mula-mula cari model.
ok dah jumpa. *check*
sape??
model hanya mahu dikenali sebagai Miss Ayu Plus Cun. heheh

(2)
lepas tu pegi beli kertas Manila Kad, Gam, Crayon.
Gunting dan selotep rina dah ada. sib baik!

(3)
Potong Manila Kad dan memulakan operasi mereka tulisan dan mari mewarna bersama Crayon

hehhe. amacam? bersungguh-sungguh tak?
curik-curik buat waktu kerja.
kantoiii
mane ade la..rina buat waktu rehat je la..XD

(4)
Cantikkan lagi dan lagi dan lagi.
Tampal sticker for blogger.
yang menggambarkan diri TTT as a blogger.

kalau dilihat betul-betul pada gambar, terdapat sticker yang bertulis :
Hot Blogger
Blogger Girl
Crazy Blogger
Cool Blogger
Super Blogger
Cute Blogger

Sila cari ye nanti :P

(5)
Why colourful?
menggambarkan TTT yang ceria!

(6)
Membuat topeng V for Vendetta untuk watak Abe.
opsss. saper Abe??
Abe adalah abang kandung kesayangan TTT.


amacam? ada rupa macam Vendetta tak? hihi

(7) 
kemudian sediakan rambut palsu, topi, topeng, pakaian dan Props yang bersesuaian dengan diri Abe, TTT dan Miss Ayu Plus Cun!



Hasilnya!

First Picture :

Miss Ayu Plus Cun sebagai Abe
Miss Ayu Plus Cun mengenakan pakaian lelaki dan belakon konon-konon ganas.
Juga mengenakan topeng Vendetta dan topi untuk menutup rambut sebenarnye hehe
nak cari topi koboi tapi takde pulak ;pp 

Second Picture :


Miss Ayu Plus Cun sebagai TTT
Miss Ayu Plus Cun mengenakan rambut palsu yang panjang dan cantik (yang lurus takde lol)
Memakai topeng Pink untuk menutup mata.
Berpakaian cantik dan memakai beg tangan menggambarkan TTT ni feminin dan suka shopping orangnye hihi

Third Picture :

Hehehe. inilah model kita pada hari iaitu Miss Ayu Plus Cun.
Ayu dan cun kan orangnye *bodek* ;p

1

2

3

BERGABUNG!!
hihi
Ta Daa~
(click to enlarge)
Backlink : http://porttuantanah.com

(rina nak buat backlink, tapi takut nanti orang tak boleh enlarge. kalau TTT tak kasi, bagitau ye)
Doodle ditambah di belakang untuk menceriakan lagi gabungan gambar-gambar.
*dah carik stickers blogger belum? :D*

amacam? cun tak?
harap-harap bolehlah menang Blackberry.
*lame gle tak tukar HP baru haha*

(TTT,kalau ade syarat tak lengkap, bagitau ye =D)

Thank you my bestest friend, Miss Ayu Plus Cun. Love you so much lah!


sekian. terima kasih~

*update*

Rina kan buat satu lagi Banner untuk contest ni.
TTT boleh pilih yang mana satu TTT suka



nama banner ni, TTT
bukan Toh Tuan Tanah tapi Train Trutt Trutt

hihi. jangan mara ye TTT main2 je lala~

7 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

rekrazie 26/5/10 6:49 PM  

abeh la. dah bodek. hahaha
hi TTT

Aidi-Safuan 26/5/10 6:54 PM  

ala, cam nak join. tapi dah ada blackberry. karang menang lagi kang. ade orang tuh ban aidi-safuan lagi. haihhh

Rina (◕‿◕)✿ 26/5/10 7:03 PM  

hahaha. korang ni. jeles jek ngn aku.
cube kasi komen2 yang boleh menyebabkan aku mng iskkk ;ppp

asfz lily 26/5/10 8:25 PM  

boleh menang la ni..menarik..
ceria..
suke :)
gud luck :)

http://asfzlily.blogspot.com

Rina (◕‿◕)✿ 26/5/10 8:28 PM  

thanks asfz lily. aminnnn :)

TTT 26/5/10 8:51 PM  

opocot ade pic TTT XD
hehe

hye rina :)

wah rajinnye rina warna2 n sticker!
cantik sgt2 :)
siap ade wig lagi.ahakz XD
btw nak kipas hehe


syarat semua lulus SIRIM

Tq n gd luck darl~

Rina (◕‿◕)✿ 26/5/10 9:08 PM  

hehehe.

bile nak alamat? nak pos blekberi kan? hakhak. berangan ;p

anyway thanks TTT :)

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top