Tuesday, October 11, 2011

D'Ara Catering Services (Booked!)

Salam semua :)

rina rasa nak share tentang vendor yang rina dah booked buat masa ni..
mana lah tahu ada yang dah booked jugak kann
takpun yang dah pernah try mereka, bolehlah bagi pendapat di sini :)

so, firstly tentang vendor untuk Catering
ciri ciri pemilihan adalah, harga rendah dan sangat berpatutan, makanan perlu sangat sedap.
PR perlu bagus. senang nak bincang
deco jatuh nombor 2

dan juaranya ialahhh D'Ara Catering Services.
*haha..over*
rina terjumpa masa Festival Pengantin di Jusco Setiawangsa weekend lepas

banyak sangat sangat catering kat situ
kebanyakannya PR memang best..
semua ada test food.
rina, mak dan En Tunang gigih la merasa semua makanan yang ada.

rina dan En Tunang rasa macam semua makanan sama dan sedap haha

tapi mak lain.
dia dapat rasa lahh tahap ke'masak'an nasi tersebut
kualiti rempah ratus yang digunakan :p
mak memang pakar makanan hihi

so time di D'Ara Catering ni, macam ramai makcik makcik yang jaga
ini memang taktik yang berkesan lah
kira boleh geng dengan mak :p

terutamanya mereka semua cakap loghat utara
so chemistry memang terbina antara mak dan mereka hahah
ok. merepek.

kesimpulannya, rasa makanan D'Ara Catering ni memang sedap lah
pedas pedas sikit
ada arca buah yang nyummy!

makanan tester ni memang dorang ambil sikit dari kenduri yang dorang buat pada hari tersebut.
kira takdelahh dia buat khas untuk tester kan

so bincang lah dengan owner dia iaitu kak zetty.

setelah berbincang sedikit..
kami diberi harga yang sangat berpatutan iaitu RM11 ++ per person bagi 1500 pax

(banyak tak 1500 pax?? entah lah..mak nak macam tu..rina ikot je..biar makanan terlebih dari tak cukup kan?)

pakej tu termasuk DJ dan PA system. 
hiasan bunga segar di meja pengantin.
meja, kerusi, sarung kerusi, deco, kek 3 tingkat, red carpet..
ape lagi ye..
minuman panas dan kuih muih juga..

alhamdulillah..memang berbaloi lah bagi rina..

tapi kami tak buat keputusan lagi..
malam tu balik rumah dulu..rina google google
tak jumpa la pulak any review from any bloggers tentang D'Ara Catering Services ni..


agak ragu ragu nak ambil
takut kot nak take risk..

tapi after berfikir..
dan kami pergi sekali lagi ke festival pengantin tu pada keesokan harinya..
kami rasa "why dont we give them a chance?"
rina rasa mereka boleh dipercayai..
dorang baru je dalam bidang ni sebenarnya
thats why belum famous lagi


so, after tambah sikit lagi hehe
nak minta kurang lagi tak dapat dah :p

kami pon bersetuju untuk booked!

setel :)

sekarang nak tunjuk serba sikit gambar gambar yang terdapat di facebook D'Ara Catering


cantik takk deco meja pengantin? cantikkan??
 kalau nak penuh bunga pun boleh..yang penting DUIT :p

nak buffet island secantiik ini tak??

pelayan beruniform yang ramai disediakan :D


hiasan dalam dewan.
nak lagi cantik pun boleh. DUIT jekk :p



 untunglahhh sape yang buat khemah..sangat cantik tau!!!


 kek 3 tingkat pun lawa! yang penting bukan dummy :p

dan bawah ni adalah contoh harga untuk dewan dan rumah



sangat berpatutan tau!
mesti boleh bincang lagi ni.
jangan lupa sebut nama rina (rina yang booked time festival tuu hee)

mana lahh tahu dapat murah lagi :)


kepada D'Ara I put fully trust on you! hihi..

anyway, D'Ara Catering ada buat cabutan bertuah dan rina menang rice cooker! alhamdulillah..rezeki :)



3 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

Berudu 11/10/11 11:35 PM  

harga boleh tahan..but yg penting makanan nya..bila makan senang,tetamu pon pun puas hati..then itulah kepuasannya...hehe

nurul harnani 17/10/11 8:40 PM  

harga lg murah dr pakej nanie.. semoga catering kt buat yg terbaik kn?..
sy nanie b2b selangor..

menang cabutan betuah jugak, alhamdulillah menang pakej honeymoon from nurul izzah catering..

irda ayu 24/12/13 5:13 PM  

salam..skrg ni sy tgh usha2 katering..ok x servis katering ni dr segi mknn dll?tq ye

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top