Tuesday, October 18, 2011

Dewan Masjid Abdul Rahman bin Auf : Booked!

Alhamdulillah..one of my dream come true :)

InsyaAllah..dengan izin Allah, 
majlis sanding rina nanti akan berlansung di dewan Masjid Abdul Rahman bin Auf, Jalan Puchong :)

panjang cerita camne boleh tetiba buat kenduri dekat sini..

sebenarnya, rina tak tahu pon ada dewan dekat masjid ni.
ingatkan masjid UNITEN je ada hehe!

mula mula, ingat nak buat dewan di TNB Bangsar.
tapi mahal betul!
hampir RM3000! 
gilo~

so cancel la.
mak pun try survey Dewan Komuniti Pantai.
tapi dah penuh sampai bulan Jun!
laju betul orang booked ye huhu

lepas tu, mak dan abah rina mula tanya tanya jiran, survey survey
dan akhirnya, ada sedara bagitau pasal dewan di Masjid ni.

mak dan abah pon tak sangka ada orang buat majlis di masjid ni huhu
pergi survey, macam best je
bayangkan, hanya RM700 termasuk kerusi banquet dan meja 4 segi.
tersangatlah murah untuk sewa dewan area Kuala Lumpur ni huhu

terus setuju dan booking :)
alhamdulillah..


*gambar lama dari Google* 

masjid ini terletak kira kira 5 minit lah dari rumah rina. kalau jalan kaki, maybe 5 jam haha :p
lepas tu, memang mudah nak cari..tepi jalan je :)

dewan bukan dalam masjid. tapi di tepi masjid ni.
so kalau yang uzur tu tak perlu lah risau :)






terdapat tempat beristirehat di ruang luar masjid.
bak kata ustaz, ni tempat orang rehat ataupun digunakan time solat Jumaat dan solat Raya je

ustaz siap kasi kebenaran kalau kami terlebih tetamu dan kalau tetamu nak makan di ruang ni.



parking bukan masalah lah..memang luas sangat tempat parking




dewan agak kecik. boleh muat hanya 200-300 orang dalam satu satu masa
tapi, ustaz benarkan letak meja dekat bahagian luar.
ada macam fountain dekat luar, so boleh letak meja di area situ

rina dah buat hall plan dah :p
semangat tak? semangat tak?
kihkihkih

hahaha..hodoh :p

pelamin atas pentas..
bawah tu meja beradab
yang meja hitam tu, meja untuk VIP
yang tepi pintu pulak..tempat letak guestbook dan hadiah :p

tu jela idea nye hehe..

kalau ada budget lebih atau dapat free sekali dengan mana mana pakej, nak buat macam pintu gerbang a.k.a arch

mesti cantik kan :)

 tak mau lah berlebih lebihan..
tapi tapi macam cantik..teringin.. :p
camne?

15 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

miss jue 18/10/11 1:28 PM  

bila kenduri rina ni?

Sfarlina 18/10/11 1:56 PM  

sy pun akad nikah kt masjid :)

Khairiyah aka Kerry 18/10/11 2:37 PM  

wahh siap dapat meja n krusi??kery punye dewan kosong macam tu jee T__T
RM800 plak tu termsk depo.sobssss

~ NANA ~ 18/10/11 2:38 PM  

alhamdulillah...nnti jgn lupa jemput nana tau! hehe

sue sopian 18/10/11 3:05 PM  

alhamdulillah.. moga2 sume berjalan lancar spt yg dirancang..
anyway, bila kendurinya??

nurkaloi 18/10/11 3:22 PM  

wahh buat knduri kat sini ker
ermm santik jerk
pape punn gud luck eah for ur plnning hehe

Cik Puan Mimi 19/10/11 10:43 AM  

fuiyoo~ bersemangat.tapi bagus2..plan awal2~ jgn pening nanti.
nanti jgn lupa jemput.hehe..jalan puchong kt mane ek?

Hunny Kitty 20/10/11 4:03 PM  

macam pernah pegi je masjid nih....

Anonymous,  12/6/12 12:04 AM  

masjid ni mmg catik. skrng ni dah ade kedai tomyam ala-ala kelab malam di depan masjid ni. yg main lagu rock sampai pukl 4 pg tanpa memikirkan ketentraman penduduk setempat. kah kah kah
budak pekerja patani dia mmg kurang ajar mereka x fhm bahasa tapi fhm pulak bahasa machine gun askar siam. kah kah kah

Cahaya Tailoring 30/6/13 11:45 AM  

Salam rina, betul ke sewa dia 700 beserta dgn kerusi meja sekali? Murah betul..kat mana ye? Ada contact number tak untuk tanya pasal ni? Sebab saya nak buat kahwin dlm 21.9 ni..saya buntu tak tau nak buat ke mana dgn budget murah..buat pun kecil2 lan je..kalau mcm tu boleh akad nikah sebelah je, lepas tu biat majlis di dewan ni..please contact me at email cahayatailoring@yahoo.com

dilla 30/6/13 11:53 AM  

Or u just email saya kat saya punya email sendiri k, munirfazillah@yahoo.com

dilla 30/6/13 11:57 AM  

Salam sekali lagi, please email saya ye..saya nak tanya pasal dewan di masjid ni dan contact person..tq kerana share..email saya di akaun persendirian saya kat munirfazillah@yahoo.com terima kasih byk2.memang murah..

nasharie's 27/10/15 1:55 AM  

Dewan ni mmg murah.. puas ati. Sy baru lepas handle wedding adik sy kat sini. Siap ade speaker. Just bwk laptop then cucuk audio jack.

nasharie's 27/10/15 1:55 AM  

Dewan ni mmg murah.. puas ati. Sy baru lepas handle wedding adik sy kat sini. Siap ade speaker. Just bwk laptop then cucuk audio jack.

nasharie's 27/10/15 1:55 AM  

Dewan ni mmg murah.. puas ati. Sy baru lepas handle wedding adik sy kat sini. Siap ade speaker. Just bwk laptop then cucuk audio jack.

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top