Sunday, October 23, 2011

Koleksi Baju Songket untuk pengantin


Salam semua :)

hari ni rina nak share sikit hasil "Google" rina untuk baju songket for wedding :p
rina berangan nak pakai masa majlis bertandang di kampung En Tunang nanti
berangan je lahh..belum confirm hehe..

rasa macam sopan lepas tu macam sesuai jee..baru lah macam gadis melayu terakhir
hihi *koya*

 jom kita sama sama survey!


rina suka kalau pakai songket, mesti warna warna gelap
baru macam menyerlah corak corak di songket tu

 kalau nak pelik sikit, boleh tiru fesyen yang berwarna biru tu hehe..
rina suka color biru tu..lawa

 warna hijau ni pon lawa kan?? nampak mewah..cantikk

 yang ni pon cantik!
 rina tak berapa suka sangat songket kaler purple. tapi baju dia ni sangat simple kan..

maroon ni pon cantik :)

dan lain lain kaler lagi









pemilihan warna mesti betul..yang sesuai dengan kedua dua belah pihak

janganla kita pentingkan diri..nanti kita nampak cun tapi suami kita dah macam pondan haha..

biar sama sama nampak raja sehari, baru lah secocok :)


p/s : semua gambar adalah dari Mr Google..sori lah kalau macam ada tercurik orang punya hihi


8 footprints here! Thanks! (◕‿◕):

FY 23/10/11 1:14 PM  

thanks for sharing..i suka sangat songket..hehe

nurin.Sh 23/10/11 4:11 PM  

i pon mula2 nak pakai songket utk bertandang. but tak kena dengan design yang i nak so tak jadi. tapi songket cantikkkk sangat kan. sangat classic gitu.

Mr feckry 23/10/11 4:24 PM  

pilih kale yang lu suke

syamim,  23/10/11 6:52 PM  

"janganla kita pentingkan diri..nanti kita nampak cun tapi suami kita dah macam pondan haha.."

Aku suka ayat ni...hahaha..teringat cousin aku kawen baju pink. mmg pondan abes.. hahaha..

Rina Lia (◕‿◕)✿ 24/10/11 8:09 PM  

FY : cantikkan?? :)

nurin : u nak design camne?

feckry : maybe green? :)

syamim : hahah...tu la..ksian kot klo kene pakai pink..lagi2 klo lelaki tu gelap

Sharz 21/4/12 11:56 PM  

untuk bertandang nanti mungkin kite pakai baju songket kod S03 tue.. =p

Yandha Uga 13/7/12 12:06 PM  

really2 nice,,
i love it

Related Posts with Thumbnails

✿ VVIP Visitors ツ

Make your own

✿Visitors ツ


✿NotaKaki ツ

+ Semua gambar adalah hak milik peribadi Rina.
+ Penyalahgunaan gambar akan dikenakan tindakan.
+ Plagiarism is not allowed.
+ Blog ini akan di updet hari2. (maybe :p)
+ Ok. Itu je kot buat masa ni. Thanks for visiting ya!


✿Gossip Box ツ

  © Rina Stories~* at Rinastories.Blogspot. All Rights Reserved. Powered by Blogger.

Goto Top